داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
احزاب در خانه ای جدید؛خیز برای انتخابات آینده
کد مطلب: ۵۲۷۲۷
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۹
خانه احزاب در آخرین روز هفته دولت به ساختمان جدید اسباب کشی کرد و فعالان سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب نیز با آن که نگاهی به انتخابات آتی دارند، عملکرد دولت یازدهم را مثبت ارزیابی کردند.
احزاب در خانه ای جدید؛خیز برای انتخابات آینده
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا" همزمان با آخرین روز هفته دولت، خانه احزاب به ساختمانی مستقل اسباب کشی کرد تا فعالیت این تشکل صنفی سیاسی مستقل تر از گذشته ادامه پیدا کند. در هفته ای که فعالان حزبی اصولگرا و اصلاح طلب در اظهارنظرهای مختلفی نمره قبولی به کارنامه دولت دادند. در عین حال بار دیگر موضوع لزوم تشکیل چند حزب قوی در کشور مطرح شد و اظهارنظرها درباره انتخابات شوراها و موضوعات مرتبط به شورا رنگ و بوی متفاوت تری به خود گرفت.

**اسباب کشی احزاب به خانه جدید
شاید اسباب کشی خانه احزاب ایران به ساختمانی دایمی و همیشگی نقطه عطفی در فعالیت های این تشکل سیاسی صنفی رقم بزند. عصر دوشنبه هشتم شهریور ماه و همزمان با سالروز انفجار نخست وزیری جلسه خانه احزاب در ساختمان جدید این تشکل برگزار شد. در این جلسه که با حضور مسولان خانه احزاب ، جمعی از دبیران کل احزاب و معاون سیاسی وزارت کشور برگزار می شد ، برخی از فعالان سیاسی کشور درباره این اتفاق مهم سخنرانی کردند و از این رویداد مهم استقبال کردند.
از یک سال پیش که دور جدید فعالیت های خانه احزاب آغاز شد، جلسات آن در وزارت کشور برگزار می شد تا اینکه ساختمان جدید با کمک شهرداری تهران در اختیار خانه احزاب قرار گرفت و بدین ترتیب خانه احزاب صاحب ساختمانی مستقل برای خود شد.
قدرتعلی حشمتیان رییس خانه احزاب نیز طی سخنانی ضمن تشکر و قدردانی از تمام اعضای شورای مرکزی و هیات رییسه سابق خانه احزاب و نیز مسئولان وزارت کشور و شهرداری برای افتتاح محل جدید خانه احزاب به ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته این تشکل صنفی و سیاسی پرداخت و گفت: ما در سال گذشته 22 جلسه برگزار کردیم و امروز جلسه 23 خانه احزاب را برگزار می کنیم که با حضور معاون وزیر کشور و جمعی از دبیران کل احزاب و نیز نمایندگانی از کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در آن حضور دارند.
حشمتیان با تاکید بر اینکه میز احزاب نیز باید در وزارت کشور تشکیل شود، اظهار کرد: در کنار تشکیل میز احزاب در وزارت کشور، کمیته های خانه احزاب نیز باید فعالیت بیشتری داشته باشند و در سطح کشور هم بتوانند بازدهی خوبی را از خود نشان دهند.
همچنین در حاشیه این مراسم قائم مقام وزیر کشور در امور سیاسی خبر داد از این به بعد ، همه امور پشتیبانی از احزاب، به خانه احزاب واگذار می شود.
محمدحسین مقیمی در جمع فعالان حزبی کشور با بیان اینکه تاکنون برای امور احزاب متولی وجود نداشت خاطرنشان کرد: تا امروز وزارت کشور این امور را انجام می داد؛ مسائل حقوقی، مالی، حمایت و پشتیبانی از احزاب در استان ها و شهرستان ها و کارهای دیگری که مربوط به افزایش فعالیت سیاسی احزاب می شود را خانه احزاب می تواند پیگیری کند.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه احزاب می توانند در مجامع بین المللی هم شرکت کنند، گفت: به طور مثال از وزارت کشور دعوت می شود که در انتخابات کشورها حضور داشته باشند، نمایندگان خانه احزاب نیز می توانند در این مجامع بین المللی حضور پیدا کنند.
مقیمی در عین حال با بیان اینکه خانه احزاب خراسان رضوی نیز به صورت آزمایشی همزمان با تهران افتتاح شد، تاکید کرد: گسترش فعالیت احزاب همچنان از اولویت های خانه احزاب خواهد بود.

**نمره قبولی فعالان حزبی به دولت
هفته دولت فرصتی را فراهم کرد که فعالان سیاسی و حزبی دیدگاههای خود را درباره عملکرد سه ساله دولت بیان کنند. نکته ای که در این میان جالب توجه است ، اظهارنظرهای صورت گرفته این واقعیت را نشان می دهد که چهره های سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب به عملکرد دولت نگاه مثبتی دارند. چنان که سید کمال سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری و فعال اصولگرا، مجموعه عملکرد دولت را در بخش های مختلف مثبت برشمرده و توجه به معیشت، اشتغال جوانان، برنامه ریزی برای قشر تحصیلکرده و موضوعات اقتصادی را از مهمترین مباحث پیش روی دولت یازدهم دانست.
وی درباره عملکرد دولت یازدهم در سه سال گذشته نیز گفت: طبیعتا همه دولتها در عملکرد خود جنبه های مثبت و غیر مثبت دارند، ولی دولت روحانی جنبه های مثبت بسیاری در عملکرد خود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز و دیگر چهره شناخته شده اصولگرا نیز دستاوردهای مذاکرات هسته ای و همچنین کاهش نرخ تورم را از نقاط قوت دولت یازدهم دانست و گفت: زمانی که دولت روحانی روی کار آمد، نویدهایی داد و مردم را امیدوار ساخت که با نگاهی به عملکرد دولت می توان گفت که اقدامات مثبتی را انجام داده است.
در همین حال حسن بیادی ، فعال سیاسی اصولگرا معتقد است دولت یازدهم توانسته آشفتگی و معضلاتی که در دولت گذشته بود را برطرف کند و می گوید: این دولت توانست بازار آشفته اقتصادی را سامان دهد.
دبیر کل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی درباره عملکرد دولت یازدهم در طول سه سال گذشته خاطر نشان کرد: دولت آقای روحانی توانست آشفتگی و معضلاتی را که در دولت گذشته بود برطرف کند و امروز مردم نیز قبول کرده اند که رکود موضوعی است که زمانبر بوده و باید بطور منطقی حل و فصل شود .
محمد رضا عارف معاون اول دولت اصلاحات نیز در اظهارنظری عملکرد دولت یازدهم در سه سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد.
رئیس بنیاد امید ایرنیان در ارزیابی عملکرد دولت اظهار داشت: اگر روند حرکت دولت در سه سال گذشته با توجه به شرایطی که دولت سرکار آمد را بررسی کنیم مشاهده خواهیم کرد که دولت آقای روحانی موفق عمل کرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار امیدواری کرد که در زمینه هایی همچون اشتغال، معیشت و آسیب های اجتماعی که از اولویت های مردم است، شاهد حرکت های جدی تری دولت باشیم تا هر چه سریع تر به سمت حل مشکلات پیش برویم.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی نیز دستاوردهای دولت یازدهم را در جلوگیری از تخریب تعاملات سیاسی ایران با جامعه بین المللی ،کاهش تورم و ثبات در بازار اقتصادی و همچنین توجه به بخش بهداشت و درمان را ارزشمند توصیف کرد و گفت: برخی عملکرد دولت را منصفانه نقد نمی کنند.
غلامحسین کرباسچی فعال سیاسی اصلاح طلب درباره عملکرد دولت در طول سه سال گذشته گفت: بخشی از دستاوردهای دولت اثباتی است مانند سیاست خارجی، هرچند نمی توان ادعا کرد همه مسایل در این عرصه حل وفصل شده است.
وی ادامه داد: ولی مهم این است که وضعیت روابط سیاسی کشور با دنیا در روابط بین المللی برخلاف آنچه که در گذشته بوده احساس می شود.
وی به ایرادات مدیریتی دولت قبل در بخش روابط بین الملل نیز اشاره و خاطرنشان کرد: دولت یازدهم با برنامه ریزی و هدایت مناسب از ادامه تخریب شرایط سیاسی واقتصادی که در اثر نقایص مدیریتی دولت قبل اتفاق افتاده بود، جلوگیری کرد و برخی مشکلات را با کشورهای اروپایی و آمریکایی برطرف کرد، بخشی نیز ادامه دارد که می بایست با مذاکره و حفظ حقوق طرفین حل وفصل شود.
محمد عطریانفر دیگر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی هم روحانی را نقطه اتصال و ربط وثیق بین مردم و حاکمیت دانست و گفت با روندی که پیش می رود در یک افق میان مدت دوساله انتظارات اقتصادی مردم برآورده می شود.
رئیس مجمع جانبازان و ایثارگران انقلاب اسلامی نیز در این رابطه رویکرد دولت یازدهم را خادمانه و تلاشش را صادقانه خواند
حجت الاسلام علی اکبر مرتضوی کیاسری، درباره عملکرد سه ساله دولت یازدهم گفت: همه دولتها را می توان از دو دیدگاه منصفانه ومغرضانه مورد نقد و بررسی قرار داد و با این نگاه نکات مثبت ومنفی را ارزیابی ، تحلیل و تفسیر کرد.
عضو هیات رئیسه خانه احزاب ایران افزود: دولت یازدهم در حوزه های مختلف سیاست خارجی ، داخلی ، بخشهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی ، اقتصادی ، تعقیب و اجرای منویات مقام معظم رهبری و صیانت از ارزشهای انقلاب اسلامی و آرمانهای امام و نظام در مجموع نمره قابل قبولی را کسب کرد.

**لزوم تشکیل چند حزب قوی در کشور
محمدرضا باهنر از آن دسته فعالان سیاسی اصولگراست که سابقه چندین دهه فعالیت سیاسی در کارنامه خود دارد. او که برای مدت مدیدی است که دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین است در در دوازدهمین کنگره این تشکل سیاسی گفت: اگر برای حزبی شدن فعالیت های سیاسی نیاز به اصلاح برخی از قوانین اساسی دیده می شود، باید این موضوع به عنوان یک مطالبه جدی مردم در کشور پیگیری شود.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، گفت: اصولا در کشور ما غیبت احزاب سیاسی مشهود است و این غیبت قطعا به آینده مردم سالاری دینی کشور لطمه می زند. این روند تا جایی پیش رفته است که حتی برخی از روسای جمهوری ما تا دو ماه پیش از انتخاب هیچ برنامه کاری ندارند، این امر نیز به این دلیل است که آنها از احزاب بیرون نمی آیند.
محمدرضا باهنر ادامه داد: موقع انتخابات مجلس میلیاردها تومان خرج می شود تا افراد وارد مجلس شوند، اما افرادی که زیر چتر گروه ها وارد جریان قانون گذاری می شوند در نهایت چون کار حزبی خاصی روی آنها نشده است، نمی دانند باید در مجلس چه کنند.
این فعال سیاسی تاکید کرد: در مسایل مختلف برداشت های متفاوت وجود دارد و اگر از نمایندگان مجلس در خصوص اقتصاد مقاومتی پرسش شود، نظرات متفاوتی دریافت می شود.
وی گفت: چون کار مستمر حزبی صورت نمی گیرد، حتی افراد بعد از رفتن به مجلس شناور می شوند و جذب سایر فراکسیون ها می شوند. از همه مقام های کشور انتظار است روند حزبی شدن را با جدیت دنبال کرده و آن را مطالبه کنند.
پیش از این دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب و مدیر کل سیاسی وزارت کشور نیز در اظهارنظر مشابهی از لزوم ساماندهی احزاب و تجمیع احزاب کوچک و همفکر در قالب احزاب بزرگتر و قوی تر سخن گفته بود. محمدامین رضازاده مدیرکل سیاسی وزارت کشور تاکید کرده بود که «در انتخابات گذشته حضور و مشارکت تعداد کثیری از هموطنان عزیز و نخبگان کشور که در انتخابات نام نویسی کردند به این بحث ها دامن زد که ما در قانون و نظام انتخاباتی کشور اشکالاتی داریم که باید برطرف شود.»
وی درعین حال تصریح کرده بود: بین رهبر معظم انقلاب، مسئولان شورای نگهبان، نمایندگان مجلس، قوه قضاییه و دولت اتفاق نظر وجود دارد که کشور نیازمند اصلاحاتی در قوانین انتخاباتی است و در حال حاضر روی تدوین پیش نویس لایحه جامع قانون انتخابات کار می شود.

**لیست مستقل اصلاح طلبان در انتخابات شوراها
همزمان با بحث های احزاب و اظهارنظرهای آن ها درباره قوه مجریه که معمولا با نگاهی به انتخابات آتی ریاست جمهوری انجام می شود، وزیر تعاون دولت اصلاحات در اظهارنظری به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا اشاره کرده و گفته است احتمالا در انتخابات پیش روی شوراهای شهر ، اصلاح طلبان لیست مستقل ارائه خواهند داد.
او با تاکید بر اینکه اصل بر حفظ هویت اصلاح طلبی است، خاطرنشان کرد: دلیل حضور مستقل اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو این است که در انتخابات مجلس محدودیت تایید صلاحیت کاندیداها خیلی جدی است اما در انتخابات شوراها که تحت نظارت خود مجلس است، مسئله تایید صلاحیت ها مانند قبل نیست؛ در نتیجه از بین کاندیداهایی که برای انتخابات شوراها ثبت نام می کنند، دست اصلاح طلبان در بستن لیست باز است و هیچ نیازی به ائتلاف با جریان های دیگر نخواهد بود.
صوفی با بیان اینکه در ائتلاف گذشته مجبور شدیم حمایت از دولت را ملاک قرار دهیم نه اصلاح طلبی صِرف را، اضافه کرد: در نتیجه اصولگرایانِ حامی دولت نیز وارد لیست ما شدند. در این دوره به احتمال قریب به یقین شاهد چنین چیزی نخواهیم بود.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :