داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
دام های افغانی ناقل "تب کریمه کنگو"/ معاون بهداشت زابل: آمار مرگ و میر به صفر رسیده است
کد مطلب: ۶۷۳۶۱
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۳۰
بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه، تماس با خون ؛ گوشت و دیگر ترشحات دام آلوده و همچنین در اثر تماس با بیمار مشکوک به انسان منتقل می شود.
دام های افغانی ناقل "تب کریمه کنگو"/ معاون بهداشت زابل: آمار مرگ و میر به صفر رسیده است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ بیماری های مشترک بین انسان و دام ، معمولا انسان ها را از پای در می آورد و باعث مرگ برخی از آنها خواهد شد، مثلا بیماری هایی نظیر هاری و تب کریمه کنگو که از حیوانات به انسان منتقل می شود سالانه باعث مرگ و میر بسیاری از افراد در جهان می شود.
در منطقه سیستان بسیاری از خانواده ها ترجیح می دهند گوشت قرمز را خود به صورت زنده خریداری کنند و پس از ذبح آن را مورد استفاده قرار دهند، رسم و رسوماتی که در اکثر شهرهای ایران جمع آوری شده است اما در سیستان همواره تکرار می شود.
گرچه قصابی ها نیز می توانند گوشت مورد نیاز خانواده ها را تامین کنند اما ، برخی از خانواده های سیستانی ترجیح می دهند که گوسفند را به صورت زنده خریداری کنند.
عدم رعایت بهداشت و ایمنی در ذبح گوسفند زمینه ساز انتقال بیماری های بسیاری به انسان می شود که یکی از آنها تب کریمه کنگو است.
دکتر جواد اکبری زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و وضعیت آن در سیستان اظهار داشت: از سال ۱۳۹۲ به بعد با اقدامات مناسب، مرگ ناشی از بیماری "تب خونریزی دهنده کریمه کنگو" در سیستان به صفر رسیده است
وی افزود: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی تبدار حاد و خونریزی دهنده بوده که علی رغم اینکه از مرگ ومیر بالایی برخوردار می باشد ولی قابل پیشگیری و درمان است .
اکبری زاده تصریح کرد: این بیماری از طریق گزش کنه، تماس با خون ؛ گوشت و دیگر ترشحات دام آلوده و همچنین در اثر تماس با بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو به انسان منتقل می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل ادامه داد: این بیماری از سال ۱۳۷۹ در منطقه سیستان شناسایی شده و اکنون بعنوان یکی از بیماریهای بومی (اندمیک) قابل انتقال از حیوان به انسان در این منطقه محسوب می شود. بطوریکه همه ساله مواردی از بیماری شناسایی شده و تحت درمان قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: در منطقه سیستان باتوجه به آلودگی کنه ها و ورود دام از کشور افغانستان و پاکستان به داخل استان و این منطقه شاهد مواردی از بیماری در تمام ماه های سال می باشیم.
اکبری زاده خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۲ مورد مشکوک به بیماری تب کریمخ کنگو به ثبت رسیده است که از این تعداد نتیجه آزمایشگاهی ۲ نفر از نظر ابتلای به تب کریمه کنگو مثبت گزارش شده است.
وی ادامه داد: در سال جاری نیز تاکنون ۷ مورد مشکوک و محتمل شناسایی شده که فقط یک مورد از نظر این بیماری مثبت بوده و همه موارد پس از درمان با بهبودی کامل از بیمارستان مرخص شده اند.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark