داخلی آرشيو خبر صفحه اقتصادی
امتیاز مثبت 
۰
 
حمایت از صنایع کوچک پیش نیاز جهش تولید/ خودکفایی اقتصادی شدنی است
کد مطلب: ۷۰۹۷۰
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۲
صنایع کوچک، به عنوان واحدهایی معرفی می‌شوند که با هزینه‌ای کمتر از صنایع بزرگ به فضای اشتغال و تولید در جامعه بسیار کمک می‌کنند. این در حالی است که این صنایع با مشکلات بزرگی روبه رو هستند و برای ادامه فعالیت خود به حمایت نیاز دارند.
حمایت از صنایع کوچک پیش نیاز جهش تولید/ خودکفایی اقتصادی شدنی است

به گزارش اوشیدا ؛ به نقل از کردتودی، بیست ویکم مرداد در تقویم ایران روز حمایت از صنایع کوچک نام گذاری شده و این صنایع به عنوان واحدهایی معرفی می شوند که با هزینه ای کمتر از صنایع بزرگ به فضای اشتغال و تولید در جامعه بسیار کمک می کنند، این در حالی است که این صنایع با مشکلات بزرگی روبه رو هستند و برای ادامه فعالیت خود به حمایت نیاز دارند.

انتظار از صنایع کوچک و پایین دست برای ایجاد اشتغال و افزایش درآمد و رونق تولید در جامعه زیاد است این در حالی است که مسیرها برای حمایت از این صنایع هموار نیست و با مشکلات زیادی روبه رو هستند.

تامین منابع مالی برای این صنایع در مقایسه با صنایع بزرگ مشکل تر است، به ویژه آنکه بانک ها شرایط سخت تری را از نظر وثیقه و نرخ بهره بالاتر به آنان تحمیل می کنند.

بر اساس آمار، درصد بالایی از آمار اشتغال کشور در بنگاه های کوچک صورت می گیرد بنابراین لازم است با حمایت از این واحدهای تولیدی در واقع از اشتغال کشور حمایت کرد.

در بیشتر موارد صنایع متوسط و کوچک فاقد هرگونه تشکل حمایتی برای بازاریابی و صادرات محصولات خود هستند و این امر مانع افزایش سود آوری و توسعه سرمایه گذاری این صنایع می شود.

صنایع کوچک هرچند در نواحی و شهرک های صنعتی احداث و رشد می کنند اما کمک کننده و تکمیل دهنده فعالیت های صنایع بزرگ در استان ها هستند.

حال  به میانه سالی نزدیک می‌شویم که مقام معظم رهبری آن را جهش تولید نامگذاری کرد و این جهش تولید تحقق پیدا نخواهد کرد مگر با توجه به بخش‌های کوچک صنعتی. با آوردن نام صنعت اسامی شرکت‌های بزرگ در ذهن همه نقش می‌بندند، اما بازیگران اصلی این حوزه صنایع کوچکی هستند که در هزاران نقطه از کشور فعالیت کرده و مثل چرخ دنده‌های کوچکی موتور صنعت کشور را به حرکت در می‌آورند.

امروز که به نام این چرخ دنده‌های کوچک( صنایع کوچک) نامگذاری شده است، برای یک بار در سال هم که شده مسئولان بیشتر به این چرخ دنده‌ها باید توجه کنند. امروز موتور صنعت در کشور ما تحت فشار یکی از سخت‌ترین شرایط اقتصادی فعالیت می‌کند و از پا نیفتاده، اما بی توجهی به هر یک از صنایع کوچک و  پایین دست می‌تواند به معنای توقف زنجیره تولید و خاموشی این حرکت باشد.

توسعه صنایع کوچک جز با همت تمامی تاثیر گذاران این حوزه تحقق نخواهد یافت

احمد خسروی ، مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان ، ضمن تبریک نامگذاری روز 21 مرداد ، بعنوان روز حمایت از صنایع کوچک گفت:  با توجه به قابلیت هایی همچون زود بازدهی ، انعطاف پذیری نسبت به تغییرات بازار و سایر مزایایی اقتصادی ، میتوان صنایع کوچک را موتورمحرک توسعه اقتصادی هر کشور عنوان کرد.

وی گفت: در وضعیت حساس کنونی جامعه که ایجاد اشتغال و توجه به معشیت مردم همواره از دغدغه های مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران بوده بی شک نقش صنایع کوچک در ایجاد فرصتهای شغلی، جذب جوانان و بومی نمودن تکنولوژی و استفاده از امکانات موجود در نیل به خودکفایی اقتصادی در مسیر توسعه کشور بسیار موثر می باشد.

وی افزود: توسعه صنایع کوچک جز با همت تمامی تاثیر گذاران این حوزه تحقق نخواهد یافت، همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: "یکی از لازم ترین کارها این است که از بنگاه های تولیدی متوسط و کوچک حمایت بشود " بر خود واجب میدانیم در سالی که با نام جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری نامیده شده بکوشیم تا موانع پیش روی صنایع کوچک و متوسط را برداریم و با همت دولت شاهد رشد و شکوفایی و رونق اقتصادی کشور عزیزمان باشیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان گفت: علی‌رغم همه مشکلات، هیچ واحد تولیدی به دلیل‌ شیوع ویروس کرونا در استان تعطیل نشده است.

فن بازار راهی برای توسعه صنایع کوچک در کردستان

 خالد جعفری معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری کردستان، اظهار کرد: با توجه به اینکه اکثر صنایع استان، صنایع کوچک هستند و متاسفانه تعدادی از واحدهای تولیدی نیز نتوانسته‌اند با نیازهای روز خود را وفق دهند و تولیدات آن‌ها همچنان بر سبک و شیوه 30 سال پیش است، استفاده از فن بازار راه مناسبی برای توسعه و بروز کردن واحدهای تولیدی استان خواهد بود.

جعفری افزود: هرچند در گذشته بازارهای خود را به شهر و روستاها محدود کرده بودیم اما امروز مرزها برداشته شده و کرونا به عنوان یک تهدید فرصتی را برای توسعه بازار آن هم با توجه به نیاز روز فراهم آورده است.

وی با اشاره به همکاری موثر مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌های استان بیان کرد: در گذشته اقدامات مناسبی در زمینه فناوری توسط مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری انجام شده و امروز نیز ادبیات جدیدی با عنوان فن بازار در استان انجام شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان، هم مرز بودن با اقلیم کردستان عراق را از محاسن استان برشمرد و خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته حدود 6.4 میلیارد دلار مبادلات مرزی از طریق مرز رسمی باشماق و سیرانبند انجام شده که همین امر سبب افزایش بهره‌گیری از فن بازار در استان خواهد شد.

خالد جعفری خاطرنشان کرد: وجود اتفاق نظر و همکاری بین دستگاه‌های دولتی و خصوصی و بخش صنایع استان سبب هم‌افزایی و رسیدن به اهداف توسعه‌ای استان خواهد شد.

وی در پایان یادآور شد: از آنجایی که امروزه مرزهای علمی و ارتباطات برداشته شده باید از این ظرفیت در جهت توسعه صنایع استان استفاده کرد.

حمایت از صنایع کوچک لازمه جهش تولید در کردستان است

 نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: حمایت از صنایع کوچک و تولیدکنندگان استان کردستان پیش نیاز جهش تولید است.

محسن فتحی اظهار داشت: صنعت، موتور محرک اقتصاد هر کشور قلمداد می شود و ایجاد اشتغال، گسترش دامنه و میزان نقدینگی، توسعه تجاری و افزایش سطح درآمد ملی هر کشوری از مهمترین تاثیرات بخش صنعت به شمار می رود.

وی با اشاره به نقش تاثیرگذار صنایع کوچک در ایجاد و حفظ اشتغال و تداوم تولید محصولات داخلی، افزود: صنایع کوچک با توانمندی های خود می تواند با از میان برداشتن مشکلاتی همچون بیکاری و توزیع ناعادلانه درآمد، نقش مهمی در توسعه اقتصادی بر عهده گیرد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس یازدهم، کردستان را نیازمند توسعه صنایع کوچک دانست و اضافه کرد: گسترش شهرک های صنعتی و تسهیل سرمایه گذاری برای رونق تولید در استان ضروری است.

فتحی به نقش رسانه ها در خصوص پرداختن به جایگاه و اهمیت صنایع کوچک اشاره کرد و یادآور شد: در این بازه زمانی که به عنوان روز حمایت از صنایع کوچک در کشور نام گذاری شده رسانه ها نقش مهمی در حمایت و انعکاس خواسته های فعالان صنایع کوچک به جامعه و مسوولان دارند.

وی گفت: در شرایطی که صعود بی رویه و غیرقابل انتظار نرخ ارز هزینه های اضافی را به صنعتگران تحمیل کرده، محدودیت حاصل از شرایط تحریم در ورود ماشین آلات و مواد اولیه صنایع نیز مانعی بزرگ در فعالیت سربازان اقتصادی بود و این شرایط سخت سایه شوم خود را بر صنعت نیز گستراند.

فتحی، تامین معیشت مردم را اولویت مجلس دانست و تاکید کرد: چشم امید و یاری صنایع کوچک کردستان به تدبیر و مدیریت صحیح مدیران اقتصادی برای عبور از شرایط سخت حاکم بر فضای اقتصادی دوخته شده است.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark