داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
به بهانه کلنگ زنی نیروگاه خورشیدی شناور در زهک؛
از بین رفتن هزاران هکتار باغ در سیستان با تولید درختان غیرمثمر دولتی
کد مطلب: ۶۴۰۳۰
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۴۱
روز گذشته کلنگ اولین نیروگاه خورشیدی در سیستان زده شد تا توید بخش روزهای خوش در منطقه باشد.
از بین رفتن هزاران هکتار باغ در سیستان با تولید درختان غیرمثمر دولتی
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ اولین نیروگاه خورشیدی شناور کشور در محل چاه نیمه سوم با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با سطح پوشش اولین نیروگاه خورشیدی شناور کشور با ظرفیت هفت مگاوات ١٤ هكتاراست.
وجود نیروگاه خورشیدی شناور در چاه نیمه می تواند یکی از کاربردی ترین راه های استفاده از آب چاه نیمه به شمار رود که امید می رود از دیگر امکانات خدادادی سیستان نیز به همین منوال بهره برداری شود. طبق گفته کارشناسان و اهل فن سالانه حجم زیادی از آب چاه نیمه تبخیر شده و یا به دلیل استفاده برای درختان غیرمثمر چاه نیمه هدر می رود. به ازای هر هکتار باغ غیرمثمر دو هکتار باغ در سیستان از بین رفته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه زابل عنوان کرد: باید کلنگ زنی نیروگاه خورشیدی را بر سطح آب چاه نیمه سه به فال نیک گرفت و تقدیر و تشکر کرد.
احمد قنبری با بیان اینکه اجرایی شدن دو پرژه حیاتی درسیستان آبهای ژرف و نیروگاه خورشیدی می تواند زمینه ساز پیشرفت منطقه باشد، خاطرنشان کرد: بخش زیادی از بحران آب در سیستان به مدیریت نادرست مسئولان مربوط می شود.
وی افزود: نمونه قابل مشاهده از مدیریت نادرست هدر دادن آب در درختهای چاه نیمه است در حالی که به خاطر قهر طبیعت و کشور همسایه آب از منابع محدود کننده هر نوع فعالیت در زابل به شمار می‌رود.
استاد دانشگاه زابل با عنوان اینکه باید برای مصرف منابع محدود تقدم و تاخر قائل بود، خاطرنشان کرد: باید از خود پرسید که برای ۶ هزار هکتار جنگل غیر مثمر آن هم گیاهی مثل اکالپتوس که مصرف کننده آب است، چه مقدار آب باید صرف آبیاری این درختهای غیر مثمر شود؛ بالاخره درخت برای زنده ماندن آب نیاز دارد، آب این درختها از کجا تامین می شود؟ از رود هیرمند یا آب ذخیره شده در چاه نیمه ها؟
قنبری با اشاره به اینکه این موضوع نیاز به فکر کردن ندارد، تاکید کرد: فقط باید پذیرفت به ازا هر هکتار جنگل غیر مثمر ایجاد شده  توسط بخش دولتی دو هکتار باغ در مناطق سیستان از بین رفته است.
وی اذعان کرد: ۶ هزار هکتار ایجاد جنگل توسط دانشگاه زابل یعنی از بین رفت چندین هزار باغات مردم بی دفاع زابل در نتیجه برداشت آب توسط دانشگاه زابل و این خود یک فاجعه به شمار می‌رود و به معنای رقابت دانشگاه  و بخش دولتی با مردم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه زابل اضافه کرد: آیا وقت آن نرسیده بانیان این پروژه از باغداران زابل عذر خواهی و سازمانها ذیر ربط، هر چه زودتر برای این منابع آب محدود در چاه نیمه ها تقدم ها را در نظر بگیرند.
انتهای پیام/ف.ب
Share/Save/Bookmark
مرجع : اوشیدا
    عکاس :