داخلی آرشيو يادداشت صفحه 
امتیاز مثبت 
۵
 
اوشیدا پیگیری می کند،
کارشناس صنایع دستی و گردشگری در سیستان به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد/توجه ویژه به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در سیستان
کد مطلب: ۳۶۹۰۶
تاریخ انتشار:شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۳
در حال حاضر تعداد کارشناسان موجود در سیستان به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد و از توان کارشناسان صنایع دستی، معماری،مردم شناسی نیزبی بهره اند.
کارشناس صنایع دستی و گردشگری در سیستان به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد/توجه ویژه به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: نه از امروز از دورها نام سیستان با میراث فرهنگی ایران زمین برابر بوده و پس از بررسیهای باستان شناسی بدرستی روشن گردید که این سرزمین تنها از منزلت های ملی بهره نبرده بلکه رمز و رازهای بی شماری از تمدن و فرهنگ بشری را نیز در سینه به یادگار دارد.
آثار فراوان برجای مانده که به گفته و نوشته ی کارشناسان ،یک اثر و یادمان در هر کیلومتر مربع دیده شده و سیستان را به بهشت باستان و لندن شرق و نمایشگاه تاریخ ایران شناسانده است.
۹۶۶اثر ثبت شده در ردیف آثار ملی و یک اثر جهانی و دست کم دو اثر کوه خواجه و آس بادها که از جایگاه های جهانی برخوردارند به روشنی راوی منزلت فاخر سرزمینی سیستان از نگاه توانمندیهای گردشگری،پژوهشهای باستان شناسی و مردم شناسی در تراز ملی و بین المللی است.
اما نگاهی کوتاه به واقعیت های اداری و مدیریتی در این حوزه نشان می دهند که در پنچ حوزه ی سیاسی و اداری موجود سیستان یک اداره و با شش پست کارشناسی وجود دارد و تنها یک کارشناس رسمی دارد و مابقی همین پست های اندک نیز خالی هستند.

درحال حاضر تعداد کارشناسان موجود در سیستان به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد و از توان کارشناسان صنایع دستی، معماری،مردم شناسی نیزبی بهره اند.

و این همه در شرایطی است که این حوزه ی مهم تاکنون و پی درپی از سه مدیر کل سیستانی نیز بهره برده ؟؟روشن و واضح است که داشتن محوطه های پرشمار ملی و جهانی مدیریت و ساختار اجرایی همسو و موازی خودش را طلب می کند.

این نیاز پیشتر دیده شده و اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان مصوبه ی هیات دولت را هم در پیشینه ی نزدیک خویش دارد اما این مصوبه در مجلس مغایر قانون شناخته و لغو شد.
اینک روزگار دیگریست اما نگاه و انتظارها برای تعریف یک محور توسعه با تکیه بر توانمندیهای ملی و بین المللی پا برجاست و امید به تدبیر های آینده نگر در این دولت برای پیگیری بسیار زیاد است بویژه که مدیر کل انتخابی استان پس از سالها از تخصص و نگاههای لازم در این حوزه را برخوردار است.

یکی از مشخصه های هر منطقه ای بویژه مناطقی که آثار و محوطه های باستانی جهانی و کم نظیری را در خود جای داده اند،مثل سیستان و نمونه بی نظیر آن شهر سوخته که باستانشناسان را در بهت و حیرت فرو برده است ،نیازمند توجه و نگاههای بیشتری برای حفظ این دستاوردهای عظیم و آثار گذشتگان است که می طلبد مسئولین ذیربط نگاههای عمیق تری به مسائل و مشکلات فراروی مجموعه میراث فرهنگی منطقه سیستان داشته باشند و ارزش قدمت این منطقه را که حکایت از فرهنگ غنی آن دارد را حمایت نموده و در راستای شکوفایی اقتصاد گردشگری و فعال و پویا شدن این امر گام هایی اساسی را بردارند.

میراث فرهنگی سیستان نیازمند تقویت از منظرهای متفاوتی ست که در ابتدا نیاز به نیروی خبره و کارشناس ماهر این حوزه در بخش های خاص با ویژگی های آثار موجود در این منطقه احساس و نیازی ویژه است.

ایجاد فضاهای گردشگری در محوطه ها و آثار باستانی منطقه یکی دیگر از منظرهای توجه به توسعه گردشگری در سیستان است که در این خصوص نیازمندیهای زیادی وجود دارد چرا که آثار و محوطه های باستانی در سیستان بدون داشتن فضای گردشگری مناسب از دید گردشگران پنهان و غریب مانده اند که بجاست مسئولین امر در صنعت گردشگری و توسعه این فرهنگ اقدامات و امکانات شایسته ای را روانه این سامان کنند تا حداقل مردمان سیستان در نوروز و با رسیدن بهار از فضا و امکانات آثار برجای مانده از پیشینیانشان شادکام گشته و این خود باعث جذب توریست و توسعه گردشگری در این منطقه خواهد شد.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark