داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
حقوقی که ضایع شد؛
تاخیر ۲ ماهه مطالبات کارگران آبفای زابل
کد مطلب: ۷۵۴۷۱
تاریخ انتشار:يکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۳۰
مشکلات مالی گریبانگیر شرکت آبفای زابل باعث تاخیر دو ماهه مطالبات کارگران آب و فاضلاب شهرستان زابل شده است.
تاخیر ۲ ماهه مطالبات کارگران آبفای زابل
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، در روزهای بازگشایی مدارس شاید برای بعضی کارگران و کارفرمایان، تلخ‌تر از همیشه باشد، کارگرانی که به دلایل گوناگون، ماه‌هاست در انتظار پرداخت حقوق عقب‌مانده و مزدهای پرداخت نشده‌اند و کارفرمایانی که دچار مشکلات عدیده مالی و اقتصادی شده‌اند.

با توجه به وضعیت بحرانی آب در منطقه سیستان تعدادی از کارگران و پرسنل آبفای زابل و تابعه نسبت به عدم پرداخت منظم دستمزد و مزایا در شرکت آب و فاضلاب شهرستان زابل مشکلات خانوادگی و معيشتی زيادی براي کارگران به وجود آورده است گلایه‌مند هستند.

اين کارگران می‌گويند اغلب کارگران به علت‌ عدم پرداخت منظم دستمزدها با مشکل روبه‌رو هستند.

به علت مشکلات مالی آبفای زابل و پرداخت نشدن دو ماه از دستمزدهايمان، هر روز سفره‌هايمان نسبت به روز قبل کوچکتر مي‌شود.

عدم پرداخت حقوق‌ها در این شرایط اقتصادی فشار زیادی را از نظر مالی و روحی بر برخی از خانواده‌ها وارد می‌کند و ضروری است مسئولان مربوطه در این زمینه چاره‌اندیشی کرده و اقدامات لازم را در این باره انجام دهند.

با توجه به مشکلات و پرداخت نشدن حقوقو دستمزد پرسنل آبفای زابل خبرنگار ما با مدیرعامل آبفا شهرستان پیگیر این مسئله شد.

امیدحسینی مدیرعامل آبفا زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: متاسفانه مشکلات مالی گریبانگیر بسیاری از شرکت‌های آب و فاضلاب به خصوص آبفا سیستان و بلوچستان شده است و یکی از دلایلی است که باعث عقب‌ماندگی حقوق و دستمزد پرسنل آبفا شده این است که حقوق پرسنل حجمی یک‌ماه و پرسنل شرکت‌های پیمانکاری تا دوماه عقب‌ماندگی حقوق و دستمزد داریم.

وی افزود: به دلیل عدم پرداخت مطالبات بعضی سازمان‌ها و تعرفه‌های پایین آب نسبت به بهای تمام شده آب بها با قیمت تمام شده آب همخوانی ندارد چرا که تعرفه‌های تمام شده آب بها به دلیل قوانین مصوب در بودجه متاسفانه بهای تمام شده لحاظ نمی‌شود و در حال حاضر صفر تا پنج درصد مصرف رایگان است و با توجه به اینکه در زابل و منطقه وضعیت بحرانی هزینه هنگفتی هم جهت پمپاژ و بهره‎‌برداری و ارتقای کیفیت آب صورت می‌گیرد هزینه دریافتی کمتر از هزینه تمام شده است.

حسینی تاکید کرد: میانگین افزایش آب بها بر اساس آیین‌نامه‌های ابلاغی وزارت نیرو ۱۸ درصد است و اگر پله‌های مصارف بالا برود که معمولا تا ده درصد مشترکین ما در این پله قرار می‌گیرند تازه به بهای تمام شده آب می‌رسد و این نشان‌دهنده این است که شرکت‌های آبفا هر ساله با زیان انباشته شده روبرو هستند که طبق اسناد حسابرسی شرکت آبفای زابل از لحاظ دخل و خرج در وضعیت ورشکستگی است و در پرداخت حقوق و مزایا و حتی اقدامات عمرانی در حال انجام، در وضعیت مناسبی قرار نداشته و منابع درآمدی هم نداریم.

ضایع شدن حقوق کارگران آبفای زابل با عدم پرداخت مطالبات آب بهای ادارات

مدیرعامل آبفا زابل ادامه داد: دولت با ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی و شهری تمام کمک‌هایی که به شرکت‌های روستایی می‌شد قطع کرده است و ما با معضل و بحران کمبود منابع مالی مواجه هستیم.

وی افزود: در این وضعیت هم عدم پرداخت‌ تعرفه‌های آبفا توسط ارگان‌های نظامی و انتظامی، نیروهای مسلح در شهرستان زابل و تابعه ۱۱ میلیارد تومان مطالبات از نیروهای مسلح، ۲۷میلیارد تومان از فضای سبز شهرداری، در بخش خانگی و تجاری ۶میلیارد تومان، در بخش ارگان‌ها و ادارات چهار تا پنج میلیارد تومان که جمعا حدود ۶۷ میلیارد تومان مطالبات از سازمان‌ها و بخش خانگی و تجاری داریم که باعث چالش جدی برای ما شده است و با توجه به وضعیت نامناسب درآمدی و معیشتی از مردم منطقه هم نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که به موقع پرداخت کنند با توجه به اینکه مردم گلایه‌مند هم هستند و اعتراض دارند.

وی تصریح کرد: با توجه به مشکلات و معضلات توانایی پرداخت حقوق و مزایای پرسنل سخت‌کوش آبفا را نداریم، با توجه به این که شبانه‌روزی هم در بخش فاضلاب با تمام سختی‌ها تلاش می‌کنند تا مشکلات مردم را رفع کنند و ما شرمنده این پرسنل هستیم که با وجود همه مشکلاتی که دارند ما هنوز نتوانستیم حقوق و مزایای پارسال را پرداخت کنیم انجام وظیفه می‌کنند و تلاش می‌کنند تا مردم دچار مشکل قطعی آب هم نشوند.

وی افزود: ما با وجود فشار و مشکلاتی که داریم باز هم همچنان پیگیرهستیم تا از طریق مکاتبات استانی و کشوری این مشکل حل شود. مدیرعامل آبفا زابل تاکید کرد: با وجود همه مشکلات ما مطالبات تامین تامین اجتماعی جهت بیمه پرسنل که ماهیانه به یک میلیارد می رسد پرداخت می‌کنیم چرا که در صورت عدم پرداخت با مشکل و معضل جدی مواجه می‌شویم و لیست بیمه‌ها پرداخت نمی‌شود.

حسینی ادامه داد: این مشکلات و معضلات باید در سطح کلان مملکت حل شود و به آن پرداخته شود چرا که مدیریت شهرستان امکان حل شدن این مسائل مخصوصا مطالبات ما از نیروهای مسلح به جز با نامه‌نگاری و پیگیری را ندارد و باید در سطح کلان این مسائل حل شود.

وی افزود: در خصوص متناسب سازی و واقعی‌سازی تعرفه ها باید در سطح کشور برنامه ریزی شود چرا که وقتی مثلا تعرفه صفر تا پنج درصد رایگان است و این از معضلات جدی است ولی بعضی افراد نسبت به انشعاب غیرمجاز اقدام می‌کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به اینکه پرداخت حقوق پرسنل از دوماه به یک ماه رسیده است و در حال پیگیری هستیم ولی همچنان دارای مشکلات جدی هستیم و باید نسبت به اداره کردن شرکت‌های آبفا تغییراتی صورت گیرد و یا حداقل حقوق و دستمزد پرسنل دولتی شود تا مثل سایر ارگان‌ها دیده شوند و تعرفه‌ها واقعی باشد تا بتوانیم به مردم خدمات بهتری ارائه دهیم و هم به پرسنل و خدمات پیمانکاری پرداخت داشته باشیم.

وی تاکید کرد: ما با شرکت آبفای استان به عنوان مجمع آبفای مکاتبات روزانه داشته و داریم تا پیگیری اقدامات و درآمدهای آبفای استان در خود شهرستان هزینه شود که متاسفانه در سنوات گذشته بخشی از این درآمد به استان اعتبارآن هزینه می‌شده است.

حسینی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش هزینه‌ها مخصوصا هزینه‌های پمپ در چاه‌نیمه‌ها که به چندین میلیارد می‌رسد و جهت پرداخت این هزینه با مشکل مواجه هستیم و با توجه به اینکه هزینه نگهداری و تامین آب از مهمترین و حیاتی‌ترین مسائل کشور و استان و حتی دنیاست خواهش می‌کنیم مسئولین کشوری توجه ویژه‌ای و مساعدت ویژه‌تری نسبت به سیستان و زابل داشته باشند.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark