داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۱
 
در پی نبود آب در تالاب هامون؛
حدود ۹ هزار هکتار از اراضی سیستان دچار خسارت شد/ پیش بینی ۱۰۴ میلیارد تومانی خسارت
کد مطلب: ۶۴۰۳۱
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۸
با عدم ورود آب به تالاب هامون و در کنار آن عدم رهاسازی آب چاه نیمه ها به مزارع شمال استان محصول هکتارها متر از اراضی سیستان خشکید.
حدود ۹ هزار هکتار از اراضی سیستان دچار خسارت شد/ پیش بینی ۱۰۴ میلیارد تومانی خسارت
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ با توجه به اینکه در سال زراعی جاری هیچ گونه محصولی از مزارع سیستان به عمل نیامد خسارات هنگفتی به کشاورزان منطقه وارد شد تا مردم این دیار بدترین سال کاری خود را تجربه کنند.
کشاورزان سیستانی علاوه بر آنچه پس انداز داشتند مقدار زیادی نیز از اطرافیان خود قرض گرفته و شروع به کشاورزی کردند اما در کمال ناباوری تمامی محصول آن ها نابود شد.
کشاورزان که محصول خود را بر باد رفته دیدند بالاخره بغض خود را شکسته و بر سر مزارع اشک های بسیاری ریختند چرا که دیگر تمامی امیدهای خود را بر باد رفته دیدند. خسارت های وارده بر کشاورزان سیستانی اگر جبران نشود به طور حتم می تواند منجر به مشکلاتی از قبیل مهاجرت گسترده از منطقه شود که  این خود یک فاجعه غیرقابل جبران به شمار می‌رود.
سخنان کشاورزان سیستانی سرشار از غم و اندوه است چرا که تمامی آرزوهای خود را از دست رفته دیده و جز فقر و فلاکت چیز دیگری را پیش روی خود نمی بینند.
خسارت خشکی اراضی سیستان تنها به کشاورزان وارد نشد بلکه به دلیل عدم تامین علوفه زندگی دامداران نیز با چالش چشمگیری روبه رو شد و این موضوع سبب اتلاف دام آن ها در آینده نزدیک خواهد شد. با توجه به احتمال اتلاف دام دامداران سیستانی به دلیل نبود علوفه، دلالان در منطقه حضور یافته تا با قیمتی اندک دام آنان را خریداری کنند.
در گذشته حدود ۲۲ هزار هکتار از اراضی زابل به کشت پاییزه و بهاره اختصاص می یافت، مدیر جهادکشاورزی زابل عنوان کرد: در شهرستان زابل حدود 22 هزار هکتار از اراضی قابل کشت در یک روند ده تا 15 ساله در کشت های بهاره و پاییزه حدود17 تا 20 هزار هکتار زیر کشت می رفته است.
سید رضا موسوی به خبرنگار اوشیدا گفت: سالیانه حدود 142 هزارتن انواع محصولات زراعی حدود چهار هزار و 500 تن محصولات باغی خارج از فصل و  15 هزارتن محصولات دامی طیور و شیلاتی حاصل دست رنج تولیدات کشاورزی بخش مرکزی شهرستان زابل بوده است.
وی افزود: حدود 250 هزار هکتار باغ در منطقه وجود دارد که سالیانه حدود 100هزار اصله نهال انگور تولید می شود‌، همچنین 100 واحد گلخانه، یک هزار و 200 حلقه چاهک کشاورزی و 400 استخر پرورش چند منظوره داریم که در آن ها امورات کشاورزی را انجام می دادند. رئیس جهاد کشاورزی زابل تصریح کرد: حدود 100 هزار راس دام سبک، 10 هزار راس دام سنگین، 110 هزار طیور بومی و 21 واحد مرغداری داریم که در این راستا تقریبا 45 مرکز جمع اوری شیر ولبنیاتی درمنطقه وجود دارد.
دو کار گروه در زابل تشکیل شده است
موسوی بیان کرد: حدود تقریبا هشت هزار و۹۴۷ هکتار سطح زیر کشت زراعی وباغی شهرستان زابل درسال زراعی 98-97بوده که متاسفانه به دلیل عدم ورود آب وکمبود اب دچار خسارت صدرصدی شد  که در این خصوص دو کارگروه خشکسالی و مخاطرات بخش کشاورزی و کارگروه ستاد بیمه ایجاد شده که به طور مرتب جلسات در آن ها برگزار می شود.
وی اذعان کرد: اواخر بهمن ماه سال 96 صورتجلسه ای تنظیم کردیم و با توجه شرایط موجود به استان پیشنهاد دادیم که منطقه سیستان را به عنوان یک منطقه بحرانی اعلام کنند که وضعیت خشکسالی در آن روز به روز بیشتر می شود .
موسوی اظهار کرد: مکاتبات زیادی صورت گرفته و در نهایت اجازه براورد خسارت در منطقه داده شد که حدود 10 اکیپ براورد خسارت در منطقه تشکیل  و درعرصه وقت نیمه دوم فروردین ماه شروع به براورد خسارت اراضی کاشته و نکاشته کرد.
رئیس جهادکشاورزی زابل اضافه کرد: کاهش تولیدات دامی و خسارت های زیربنایی نیز وجود دارد که در مجموع خساراتی که در بخش باغات وارد شده بالای 90 درصد بوده؛ همچنین در بخش گندم وجو سایر محصولات زراعی خسارت سنجی شده است.
وی در پایان بیان کرد: به چاهک های کشاورزی تقریبا خسارت 50 تا 60 درصدی وارد شده که در این راستا بالغ بر 104میلیارد تومان پیش بینی خسارت در منطقه براورد شده است.
انتهای پیام/ف.ب
Share/Save/Bookmark
مرجع : اوشیدا
    عکاس :