داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۳
 
رئیس دامپزشکی زابل در نشست خبری ؛
به زودی میدان عرضه دام در منطقه سیستان راه اندازی می شود
کد مطلب: ۴۰۰۹۱
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۶
رئیس دامپزشکی زابل گفت: فعالیت های دامپزشکی حول دو حوزه کنترل ، پیشگیری و مبارزه با بیماری هایی که مشترک دام و انسان است.
به زودی میدان عرضه دام در منطقه سیستان راه اندازی می شود
حامد گنجعلی رئیس دامپزشکی زابل در نشست خبری ضمن تبریک هفته دامپزشکی گفت:۱۴مهرماه روز ملی دامپزشکی و آغاز هفته دامپزشکی به همه کسانی که در بخشهای دولتی و خصوصی مشغول به کار هستند را تبریک عرض می نمایم.

گنجعلی اظهار داشت: یکی از کارهایی که به صورت ویژه در حال پیگیری آن هستیم، ایجاد میدان دام در منطقه سیستان با همکاری ادارات مربوطه و فرماندار ویژه شهرستان است که تا کنون در این زمینه تلاشهای فراوانی صورت گرفته و بزودی شاهد احداث و غرفه بندی این مکان برای فروش دام خواهیم بود.

وی بیان کرد: در محل میدان دام دکتر دامپزشک و ناظرین بهداشتی نیز مستقر خواهند شد و فروشندگان دام و خریداران با خیال آسوده برای خرید دام زنده در این مکان اقدام کنند.

رئیس دامپزشکی زابل گفت: فعالیت های دامپزشکی حول دو حوزه کنترل ، پیشگیری و مبارزه با بیماری هایی که مشترک دام و انسان است می باشد و عموما اکثر بیماری ها از قبیل تب مالت،شاربن، سیاه زخم، کزاز،هاری برای انسانها مخاطره انگیز است.

گنجعلی با بیان اینکه اولین فعالیت ما مبارزه با این بیماریهاست،افزود: با توجه به همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان که هیچگونه معیار بهداشتی در جهان ندارند،اولین حوزه فعالیت دامپزشکی مبارزه با بیماریهاست.

وی دومین حوزه هدف دامپزشکی را بهداشت و سلامت موادغذایی دانست و گفت: بر محصولات لبنی و پروتینی نظارت بهداشتی داریم و در تمام واحدهای بسته بندی گوشت قرمز، کشتارگاه صنعتی محمدآباد، کشتارگاه طیور، کادر دامپزشکی مستقر هستند که هم نظارت بهداشتی و هم نظارت شرعی بر ذبح گوشت دارند و بهمین جهت از مردم منطقه سیستان  خواستاریم تنها از گوشت هایی استفاده کنند که در کشتارگاهها با مهر دامپزشکی مهمور شده است.

وی تصریح نمود:  بالغ بر۱۲۷۰۰۰ راس دام بر علیه بیماری های گوناگون واکسینه شده اند و دام ها  در طول سال بر اساس جدول واکسیناسیون بر علیه چند بیماری واکسینه و بطور رایگان در اختیار مردم قرار می گیرند و بخشی نیز از طریق بخش خصوصی مثل آنتروتوکسی بهادار می باشد.

رئیس دامپزشکی زابل خاطرنشان کرد: ما ادعا داریم که موفق بوده ایم، چون بیمار هایی که در آن سوی مرزهای سیستان تلفات زیادی را می دهند ما توانسته ایم با برنامه ریزی های دقیق و علمی از بروز آنها پیشگیری کنیم.

گنجعلی با اشاره به اینکه اکنون موارد بیماری اندک است.تصریح نمود: کشتار غیرمجاز در سطح شهر می تواند بیماری های خطرناکی مثل تب کنگو را به راحتی منتقل نماید و همچنین این اداره در طول سال در قالب پلیس بهداشت از تمامی مراکز فروش آبزیان ، قصابی ها و عرضه کنندگان فرآورده های خام دامی بازدید بعمل آورده و با متخلفین برابر قانون برخورد نموده است.

این مقام مسئول عنوان کرد: همچنین به منظور افزایش سطح آگاهی مردم منطقه و کودکان بروشورهای بهداشتی در قالب کارتن و انیمیشن در باب بیماری های مهم منطقه تهیه و در اختیار مدارس جهت توزیع و گاها با اعزام کارشناسان به مدارس این امر انجام می شود.

گنجعلی اظهار داشت: مصرف مرغ که بصورت زنده فروشی عرضه می شود، می تواند بیماری های مخاطره آمیزی را در پی داشته باشد، زیرا هیچگونه نظارتی بهداشتی و سابقه پرورشی از مرغ هایی که بصورت زنده وارد و بصورت زنده فروشی عرضه می شود وجود ندارد و مردم می توانند با مصرف مرغ کشتار روز که تحت نظر ناظرین بهداشتی و شرعی ذبح می شوند، خود و خانواده شان را از معرض بیماری ها بدور نگه دارند.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark