داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
مسئول اداره دامپزشکی زابل:
نمایش و کشتار غیرمجاز دام در معابر و فضای شهری مخاطرات جبران ناپذیری دارد
کد مطلب: ۶۹۷۷۵
تاریخ انتشار:دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۱۱
داریوش سرگزی گفت: تقریبا ۳۰ درصد وزن یک دام پس از کشتار جزو ضایعاتی است که در چرخه مصرف انسانی قرار نمی‌گیردکه در صورت دفع نامناسب بهداشتی می‌توانند موجب انتقال عوامل بیماریزا را به محیط اطراف فراهم آورند.
نمایش و کشتار غیرمجاز دام در معابر و فضای شهری مخاطرات جبران ناپذیری دارد

داریوش سرگزی، مسئول اداره دامپزشکی شهرستان زابل و نیمروز در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: باا توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش شیوع بیماری های مشترک انسان و دام، مردم برای حفظ سلامت خود از مصرف گوشت های حاصل از کشتار غیرمجاز دام در معابر عمومی و خارج از چرخه نظارتی دامپزشکی خودداری نمایند.
سرگزی افزود: در برخی بیماریها دام ها اصولاً اجازه کشتار ندارند و عدم دقت در این موضوع و عدم معاینه دام قبل از کشتار توسط دامپزشک، سبب آلودگی شدید محیط و به خطر افتادن سلامت استفاده کنندگان این محصولات می شود.
وی بیان داشت: در سیستم کشتارگاهی علاوه بر نظارت بر ذبح شرعی، دام قبل و بعد از کشتار توسط کارشناسان دامپزشکی معاینه می شود و به دام های مبتلا به بیماری های نظیر هاری، کزاز، شاربن و دام های آلوده به کنه اجازه کشتار داده نمی شود و همچنین در برخی از موارد پس از کشتار قسمت های از لاشه دام که قابل مصرف نیست، توسط بازرسین بهداشتی دامپزشکی ضبط و معدوم میشود.
وی تصریح کرد: تقریبا ۳۰ درصد وزن یک دام پس از کشتار جزو ضایعاتی است که در چرخه مصرف انسانی قرار نمی‌گیرد ضایعاتی نظیر خون دام، برخی اجزای درونی دام نظیر محتویات شکمبه و... که در صورت دفع نامناسب بهداشتی می‌توانند علاوه بر از بین بردن زیبایی شهری با ایجاد فساد و بوی تعفن در محیط زمینه تکثیر و تزاید حشرات و حیوانات موذی و موجب انتقال عوامل بیماریزا را به محیط اطراف فراهم آورند.
مسئول اداره دامپزشکی زابل و نیمروز گفت: محیطی که دام در آن کشتار می‌شود به دلایل مختلف می‌تواند به انواع میکروب‌ها، انگل‌ها و مواد شیمیایی و... آلوده باشد. کشتار سالم‌ترین دام هم در چنین محیطی، سبب آلودگی گوشت، احشا و سایر محصولات دامی و انتقال آن به مصرف کنندگان می‌شود.

وی بیان داشت: از دیگر مخاطرات این نوع کشتار، گسترش عوامل بیماری زا از طریق پراکنده شدن خون و دفع غیر بهداشتی ضایعات دامی، خطر برگشت اجزای غیر خوراکی دام به چرخه مصرف انسانی، خطر خونگیری ناقص دام و در نتیجه جمود نعشی ناقص و کاهش کیفیت و مدت ماندگاری گوشت و بالارفتن درصد فساد پذیری گوشت در اثر آلودگی ثانویه، تغذیه حیوانات ولگرد نظیر سگ و گربه از ضایعات دامی و احتمال انتقال آلودگی از طریق این حیوانات، تغدیه جوندگان موذی از ضایعات دامی ر‌ها شده حاصل از کشتار غیر مجاز و درنتیجه کامل شدن چرخه برخی بیماریهای مشترک انسان و دام و تجمع مگس، حشرات و بوی تعفن در محل ذبح غیر مجاز دام می باشد.
سرگزی افزود: طبق ماده هاي چهار و ۱۲ دامپزشكي كشور و ماده ۶۸۸ قانون مجازات كيفري تعزيرات حكومتي كشتار دام خارج از محيط كشتارگاهاي مجاز و مورد تاييد جرم محسوب شده و منع قانوني دارد.
وی گفت: در این زمینه تاکنون پرونده ده واحد قصابی متخلف که به تذکرات و اخطاریه متعدد اداره دامپزشکی توجهی نداشتند، به مراجع قضایی ارسال و ضمن جریمه مالی پلمپ گردیدند.
وی خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه نمایش دام در سطح معابر شهری و کشتار غیرمجاز دام ضمن پرهیز از مصرف این محصولات، می توانند جهت مقابله با این پدیده ناخوشایند مراتب را از طریق سامانه ۱۵۱۲ به اداره دامپزشکی اطلاع دهند.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark