داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۴
 
گزارشی از طعم آزادی مرزبانان ایرانی در قاب عکس شهادت دانایی فر؛
مروری بر پرونده اسارت مرزبانان ایرانی در چنگال گروهک تروریستی جیش الظلم/ امید رضا در حسرت نگاه پدر ماند
کد مطلب: ۴۳۸۴۵
تاریخ انتشار:شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۰
طعم آزادی را حالا تنها چهار مرزبان ربوده شده می‌چشند؛ این یعنی خانواده‌ای در سوگ فرزندش نشسته است.
مروری بر پرونده اسارت مرزبانان ایرانی در چنگال گروهک تروریستی جیش الظلم/ امید رضا در حسرت نگاه پدر ماند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: در سحرگاه روز هفدهم بهمن سال ۹۲ هجری شمسی، پنج سرباز ایرانی در منطقه جکیگور استان سیستان و بلوچستان و در نزدیکی مرزهای کشور پاکستان مفقود شدند. در تاریخ ۲۰ بهمن گروهک موسوم به «جیش‌العدل ایران» با انتشار تصاویری در صفحه توئیتر خود مسئولیت ربایش ۵ نفر از مرزبان‌های ایرانی را بر عهده گرفت. گرچه هیچ گاه به طور رسمی علت اصلی ربایش مرزبانان ایرانی اعلام نشد اما برخی از سایت ها خارج از کشور موضوعاتی همچون آزادی زندانیان اهل تسنن و همچنین آزاد شدن برخی از اعضای گروه تروریستی جیش الظلم که در زندان های ایران به سر می بردند را به عنوان مطالبه جیش العدل در مقابل ازادی سربازان ایرانی عنوان می کردند.
حادثه غم انگیزی که باعث شوک بسیاری از هموطنان سیستان و بلوچستانی و خانوادههای این مرزبانان شده بود.

از تلاش ها برای آزادی مرزبانان در شبکه های اجتماعی تا انتقاد هاشمی
تب و تاب ناشی از به گروگان گرفته شدن پنج سرباز ایرانی در مرزهای مشترک ایران و پاکستان از نخستین روزهای پس از هفدهم بهمن ماه سال ۹۲ آغاز شد؛ «محمد جواد ظریف» دو هفته پس از این حادثه با همتای پاکستانی خود تماس برقرار کرد و ضمن تاکید بر آنکه آزادی مرزبانان ایرانی از اولویت های وزارت خارجه ایران است خواستار اهتمام دولت پاکستان برای ازادی سربازان بیگناه ایرانی شد.

سنگ تمام شهروندان ایرانی برای آزادی دانایی فر در شبکه های اجتماعی
اعضای کمیسیون امنیت ملی، استانداری سیستان و بلوچستان و همچنین علمای اهل سنت و سران قبائل بلوچ نیز به موازات هنرمندان ایرانی با تلاش های روزانه و اختصاص برنامه های تلویزیونی و همچنین جمع آوری امضا در کنار دولت به تلاش های مدنی برای اعمال فشار بر گروهگ تروریستی جیش العدل که سربازان ایرانی را به گروگان گرفته بودند، ادامه دادند.
شهروندان ایرانی در سراسر کشور نیز در شبکه های اجتماعی سنگ تمام گذاشتند؛ به راه انداختن صفحات مختلف با نام «سربازان ایرانی را آزاد کنید» و همچنین هجوم کاربران ایرانی به صفحه موسوم به جیش العدل در صفحات اجتماعی و انتقاد از اقدامات این گروهک تروریستی از دیگر گام های موثر در اهتمام دولت و دیگر گروه های موثر در آزادی مرزبانان ایران بود تا جایی که «آلن ایر» سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا نیز ضمن تغییر دادن تصویر صفحه خود در فیس بوک به موج شهروندان ایرانی پیوست و گروگان گرفته شدن سربازان ایرانی را محکوم کرد.




با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال ۹۲ اما برخی از مقامات ایرانی از تلاش ها و رایزنی هایی درجهت ازادی مرزبانان ایرانی در استانه عید نوروز خبر دادند؛ در آن زمان معاون وزیر کشور عنوان کرد که از مکان نگهداری سربازان ایرانی باخبر هستیم و به دلیل آنکه این گروه در خاک پاکستان قرار دارد مسئولیت این گروگانگیری را تماما متوجه دولت پاکستان می دانیم.
در آخرین روزهای سال ۹۲ و با اوج گرفتن نگرانی ها از وضعیت پنج مرزبان ایرانی فرمانده ناجا در سخنانی قابل توجه اعلام کرد که غفلت مرزبانان را در جریان ربودن پنج نفر قبول داریم و برخی مسئولان آنان هم غفلت کرده‌اند که شماری از ناجا موقتا اخراج و برخی به مراجع قضایی معرفی شدند.

جمشید دانایی فر به شهادت رسیده است
اما در حالی که تنها چهار روز از آغاز سال جدید می گذشت و وعده مسئولان برای آزادی مرزبانان ایرانی محقق نشده بود، انتشار خبری در وبلاگ و صفحه فیس بوک گروه جیش العدل مبنی بر به شهادت رساندن «جمشید دانایی فر» یکی از سربازان ایرانی به دلیل عملی نشدن درخواست های این گروه از حکومت ایرانی فضای رسانه ای را در برگرفت و همه را در بهت و شوک فرو برد؛ انتشار این خبر اما با واکنش های فراوانی همراه شد، بسیاری از مقام های دولتی و مجلس آن را رد و نبودن شواهد و قرائنی برای اثبات این خبر را دلیلی بر موثق نبودن آن خواندند.
ساعاتی پس از انتشار این خبر اما استاندار سیستان و بلوچستان خبر به شهادت رسیدن گروهبان جمشید دانایی فر را تایید کرد و گفت که تحقیقات به عمل آمده ادعای جیش العدل مبنی بر اعدام و به شهادت رساندن گروهبان دانایی فر، تنها درجه دار این جمع پنج نفره را تایید می کند.

از تلاش علمای اهل سنت و سران قبائل بلوچ برای آزادی مرزبانان تا انتشار خبر آزادی چهار سرباز
پس از پایان هفته نخست تعطیلات سال نو در ایران و در حالی که بازار شایعات و گمانه زنی ها در خصوص درخواست های جیش العدل از مقامات ایرانی در قبال آزادی سربازان داغ بود سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران از واگذاری مأموریت مرزبانی و تأمین امنیت مرزی منطقه سراوان در استان سیستان و بلوچستان به نیروی زمینی سپاه خبر داد.

در حالی که مسئولان دولتی از بسیج شدن تمامی ارگان ها، سازمان ها و تلاش ریش سفیدان سیستان و بلوچستان برای ازادی مرزبانان ایرانی خبر داده بودند، در سحرگاه روز جمعه پانزدهم فروردین سال ۹۳ سخنگوی گروه جیش العدل در گفت وگوی از طریق اسکایپ با شبکه خبری العربیه از ازادی مرزبانان ایرانی خبر داد. این گروه علت آزادی مرزبانان ایرانی را پا درمیانی ریش سفیدان استان سیستان و بلوچستان و بدون عملی شدن هیچ یک از خواسته های آنان از حکومت ایران عنوان کردند.

این خبر به سرعت در رسانه های ایرانی بازنشر شد تا واکنش ها و اظهار نظرهای فراوانی را به دنبال داشته باشد. در حالی که مقامات دولتی از از تایید یا رد این خبر سرباز می زدند اما یک مقام آگاه در گفت وگو با خبرگزاری فارس از تحویل چهار مرزبان ایرانی به همراه جنازه شهید دانایی فر خبر داد.


طعم آزادی را حالا تنها چهار مرزبان ربوده شده می‌چشند؛ این یعنی خانواده‌ای در سوگ فرزندش نشسته است. سوگواری بر قبری که خالی است و پیکری بی‌جان را به انتظار نشسته است. هر چند خبرها تا رسیدن به احساس ناب آزادی کمی‌فاصله دارد. خبر شهادت یکی از مرزبانان، نوروز 93 را به کام ایرانی‌ها تلخ کرد، این تلخی حالا شاید در صورت تایید نهایی آزادی چهارمرزبان دیگر تبدیل به شیرینی شود. صبح روز جمعه ١٥فروردین گروهک موسوم به جیش‌العدل از آزادی مرزبانان ایرانی خبر داد. عبدالرئوف ریگی، مسوول روابط‌عمومی این گروهک در گفت‌وگو با العربیه، از آزادی سربازان ایرانی گروگان گرفته شده توسط گروهک خود خبر داد و گفت: «جیش‌العدل تصمیم گرفت تا بعد از ملاقات‌های انجام شده با هیاتی از نمایندگان علمای اهل سنت و روسای برخی قبایل بلوچ گروگان‌هایش را آزاد کند.» بنابر ادعای این شخص، این سربازان به احترام علمای اهل‌سنت و به منظور نشان‌دادن حسن‌نیت این گروهک آزاد شدند تا ایران نیز همانند آنچه را که آنها انجام دادند انجام داده و زندانیان‌شان را آزاد کند. سخنگوی گروه مسلح جیش‌العدل در مصاحبه با العربیه از موضع سخت مقامات ایرانی در گفت‌وگو با آنها خبر داد. عبد الرئوف ریگی، برادر عبدالمالک ریگی رهبر اعدام شده گروه جندالله در این مصاحبه گفت: «تنها چهارنظامی ربوده‌شده به ایران تحویل داده شدند و جسد جمشید دانایی‌فر همچنان در اختیار این گروه است.




سرانجام با تلاش شبانه روزی و مستمر اطلاعاتی و عملیاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) و همکاری مرزبانی استان سیستان و بلوچستان پس از یکسال از حادثه ربودن پنج مرزبان ایرانی ،پیکر جمشید دانایی فر تنها مرزبان اسیر گروهک تروریستی جیش الظلم همزمان با اول فروردین ۱۳۹۴ وارد کشور شد و سال جدید همراه با طعم شیرینی بازگشت و تلخ بی پدری برای امید رضا رقم خورد.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark