داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
یادداشت؛
نگاه قومیتی در انتخابات، عامل توسعه نیافتگی استان سیستان و بلوچستان
کد مطلب: ۶۸۶۵۹
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۵۴
اینکه فردی دو، سه یا چهار دوره ی مجلس را به خود اختصاص داده، در فساد غرق شده، اما مبلغین او، در بین مردمی که مغزشان توسط ایزوگام قومیتی، ایزوله شده، او را منجی خود در مقابل طیف روبرو می دانند.
نگاه قومیتی در انتخابات، عامل توسعه نیافتگی استان سیستان و بلوچستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا ؛ عباس نوزائی کارشانس ارشد مدیریت روستایی طی یادداشتی نوشت:
در همه‌ی نظام های سیاسی توسعه یافته، رأی دادن ابزاری است برای انتقال قدرت، جلوگیری از تمرکز قدرت، نهادینه ساختن فرآیند انتقال قدرت و در عین حال، نشانه‌ای است از وجود مشارکت سیاسی در جامعه.
وجود دوقطبی‌های قومیتی و ملتهب کردن آن در ایام انتخابات، ابزاری است که عده ای فرصت طلب و انگشت شمار طی سالیان اخیر در هر کدام از اقطاب قومیتی در شهرهای مختلف استان از آن بهره برده اند و برخلاف اهداف انتخابات که جلوگیری از تمرکز قدرت است، همواره قدرت سیاسی استان را در ید این افراد متمرکز و ما را از اهداف مردم سالاری دینی دور رانده است.
این امر خود مو جب نوعی انباشت و تمرکز قدرت و فساد شده است، اینکه فردی دو، سه یا چهار دوره ی مجلس را به خود اختصاص داده، در فساد غرق شده، اما مبلغین او، در بین مردمی که مغزشان توسط ایزوگام قومیتی، ایزوله شده، او را منجی خود در مقابل طیف روبرو می دانند.
از مهم‌ترین نظریه‌ها برای تبیین رفتار رأی دهی مردم، رویکرد انتخاب عاقلانه است.
عقل حکم می کند مطالبات قومیتی توسط نهادهای دیگری و در طول زمان باید اجابت شود تا اقوام مسیر انتخاب اصلح را به قومیت نبازند و توسعه‌ی جوامع را معطل نگذارند.
چرا که اکنون در دهه نود تحقق مطالبات و حل مشکلات اقتصادی کشور نیازمند افراد اصلحِ مقبول و جهادیِ شجاع است، که در بین جوانان داوطلب نمایندگی کم نیستند.
بررسي كشورهاي توسعه نيافته مبين اين است كه متاسفانه نگاه قوميتي و مذهبي در انتخابات و يا مقولات حياتي ديگر راهي به توسعه پايدار و متوازن اين گونه جوامع نگشوده است.
تا زماني كه در انتخابات نگاه و عملكرد انتخاب كنندگان و انتخاب شوندگان، سنخيتي با فلسفه وجودي انتخابات كه همانا نگاهي توسعه محور در معناي همه جانبه سياسي ، اجتماعي ، فرهنگي و اقتصادي ، و آن هم فرامنطقه اي و در سطح ملي نباشد نبايد انتظار ثمر بخشي از خروجي هاي پروسه انتخابات داشته باشيم.
ناچاراً بخش بزرگي از راي گيري ها برآمده از نگاه قوميتي بوده و منجر به انتخاب افرادي مي گردد كه خود را وامدار قوم و قبيله مي دانند و اين مسئله، نماينده منتخب را در مسيري قرار مي دهد كه به جاي پيگيري جامع امور توسعه و منافع ملي و يا استاني، خود را درگير فعاليت هاي محدود قومي و يا نهايتاً حوزه انتخابيه خود مي كنند. اين نوع نگاه و انتظار از نماينده نه تنها باعث چند قطبي شدن جمعيت در داخل شهر و يا استان و ايجاد چالش مي گردد بلكه مانعي اساسي در مسير توسعه استان و كشور خواهد بود. نمايندگان برآمده از چنين نگاه و روند انتخاباتي، براي حفظ پايگاههاي رأي خود ، اهميت كمتري به پيگيري امور جمعي و كلان ملي و مملكتي خواهند داد.
Share/Save/Bookmark