داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۴
 
در پی خشکی هامون:
۳۰۰ هزار بچه ماهی به استخرهای پرورش ماهی منتقل شد/ ۱۰۰ گروه صیادی در منطقه فعال شدند
کد مطلب: ۶۰۷۷۴
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۱
هرساله با آغاز فصل بهار مقداری آب که از سریز سدهای افغانستان می باشد وارد سیستان و تالاب هامون می شود و این ورود آب با سیل ماهی ها همراه می شود.
۳۰۰ هزار بچه ماهی به استخرهای پرورش ماهی منتقل شد/ ۱۰۰ گروه صیادی در منطقه فعال شدند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ ورود آب به سیستان و در پی آن ماهی ها رونق در عرصه های مختلف به ویژه اقتصادی را به همراه دارد چرا که اشتغال شمار زیادی از افراد و به ویژه صیادان را دربردارد.

اما کم کم با شروع فصل گرما و تبخیر آب ماهیان موجود در تالاب با بی آبی و در نهایت مرگ مواجه می شوند و مرگ ماهیان در نهایت منجر به بیکاری صیادان می شود.

علیرغم بین المللی شدن تالاب هامون همچنان حقابه این تالاب در هاله ای از ابهام است چرا که دولتمردان ایران دیپلماسی سکوت را اختیار و دولت افغانستان نیز وظیفه خود را به دست فراموشی سپرده است.

با مدیریت صحیح می توان با خشکی تالاب هم از ماهیان موجود در دریاچه بهترین نحو بهره برداری را کرد که در این راستا انتقال ماهی های زنده به استخرها و جمع آوری لاشه ماهیان و انتقال به کارخانه اشتغالزایی ایجاد کرد.

۱۰۰ گروه صیادی در سیستان فعال شدند

مدیر کل شیلات سیستان آبهای داخلی عنوان کرد: باتوجه به قطع آب ورودی رودخانه هیرمند، وجود بادهای ۱۲۰ روزه سیستان وگرمای شدید هوا و به تبع آن تبخیر آب دریاچه هامون و خشک شدن بخش هایی از آن درهمین راستا باهدف جلوگیری از تلفات بچه ماهیان واستفاده حداکثری از ماهیان دریاچه جهت ارتقای تولید و اشتغال و جلوگیری از هدررفت فرصت ها با تاکید بر اجرایی کردن بخشی ازسیاست های اقتصاد مقاومتی، هماهنگی لازم با حدود ۱۰۰ گروه صیادی ، برای جمع آوری زنده بچه ماهی مورد نیاز استخرهای پرورش ماهی خاکی به طور جد دنبال گردید.

محبعلی سیستانی به خبرنگار اوشیدا؛ گفت: خوشبختانه این حرکت جهادی مورد توجه ومثمر ثمر واقع شده است و تا حال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار قطعه بچه ماهی عمدتا" از گونه آمور در استخر های پرورش ماهی منطقه ذخیره سازی شد.

وی افزود: ماهیانی که به وزن بازاری رسیده جهت مصرف به بازارهای منطقه سیستان ارسال می شود همچنین بچه ماهی ها که از نظر گونه ای مناسب پرورش نیستند مثل کاراس وآمورچه که حدود ۷۰ درصد در دریاچه و ۹۰ درصد در رودخانه می باشند و یا سایر گونه های ماهی که صیادان دسترسی جهت زنده گیری آنها را در دریاچه هامون ندارند پس از خشک شدن روانه کارخانه پودرماهی می شود.

سیستانی تصریح کرد: همکاران ادارات شیلات شهرستانهای حوزه سیستان با هوشیاری کامل درحالت آماده باش بود که بلافاصله پس از اطلاع باهمکاری جمعی از صیادان منطقه اقدام به جمع آوری ماهیان نمایند که نتایج حاصله نشان از بهره مندی و بهره براری مناسب صیادان از این مهم دارد.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark