داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
رئیس اداره محیط زیست زهک و سرپرست زابل:
باید از روش های نوین در مقابله با ریزگردها بهره برد/ بروز بیماریها و خالی از سکنه شدن روستاها ثمره طوفان های شن در سیستان
کد مطلب: ۶۴۱۱۲
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۱۸
ریزگردها ثمره خشکسالی در سیستان است به طوری که با خشکی هامون مردم با ریزگردها خوی گرفته و با تمام وجود مشکلات آن را درک کرده اند.
باید از روش های نوین در مقابله با ریزگردها بهره برد/ بروز بیماریها و خالی از سکنه شدن روستاها ثمره طوفان های شن در سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ طوفان های شن آنچنان آسایش را از اهالی سیستان گرفته که آنان را با انواع مشکلات روبرو کرده است.

عدم تلاش دولتمردان برای گرفتن حق آبه هامون سبب شده تا تالاب بین المللی هامون که روزگاری منبع درآمد هزاران نفر از مردم سیستان بوده امروز به یک مشکل بزرگ برای مردم این خطه مبدل شده است.

هرچند اگر این بادها در سایر نقاط جهان اگر رخ می داد می توانست به یک فرصت اقتصادی عظیم مبدل شود اما در سیستان نه تنها از این نعمت خدادادی بهره برده نشده بلکه به یک تهدید تبدیل شده است.

طوفان سرمایه گذاران را از منطقه فراری داده است

سرپرست اداره محیط زیست زابل به خبرنگار اوشیدا گفت: طوفان ها و شن ها روان از قدیم الایام در سیستان بوده اند اما در زمانی که دریا آب داشت این طوفان ها نعمت اما از زمانی که تالاب خشکید به نغمت تبدیل شد.

مهدی سراوانی با بیان اینکه از قدیم الایام در تاریخ سیستان گفتنه اند که سیستان خداوند سیستان را از سه بند آب، ریگ و مفسدان نجات دهد، افزود: با وجود پیشرفت علم و امکانات فعلی بعضی ها معتقدند که در دوران گذشته بهتر از حال عمل می شده است.

وی با عنوان اینکه همه ادارات مربوطه تا حدی کار خود را انجام داده اند اما با این حال رضایتمندی مردم فراهم نشده است، اذعان کرد: طوفان روستاهای زیادی را درسیستان خالی از سکنه و یا کم از سکنه کرده که در این راستا روستای سدکی کاملا خالی از سکنه ودر ریگ موری تنها دو خانوار زندگی می کنند.

سراوانی تصریح کرد: طوفان سبب بروز انواع بیماری ها شده بنابراین مردم حق دارند از وضعیت موجو سیستان ناراضی باشند چرا که حق آنان ادا نشده است.

رئیس اداره محیط زیست زهک خاطرنشان کرد: تمامی ادارات و سیاسیون مرتبط با دریاچه هامون باید تلاش بیشتری کنند بنابراین دستگاه دیپلماسی باید از بیش از پیش پیگیر حق آبه باشد؛ همچنین مرکز تحقیقات کشاورزی در تثبیت شن های روان نواوری کرده و منابع طبیعی هم مالچ پاشی بیشتری کند.

سراوانی اظهار کرد: بسیاری از فرصت های سرمایه گذاری در منطقه به دلیل وجود طوفان ها از بیت رفته و حتی اهالی خود منطقه هم سرمایه های خود را از سیستان خارج و در سایر نقاط کشور تپسرمایه گذاری کرده اند.

از ظرفیت دانشجویان بومی استفاده شود

رئیس محیط زیست زهک ابراز کرد: سازمان های مردم نهاد و دستگاه های اجرایی مربوطه باید از ظرفیت دانشجویان بومی و صاحبان تجربه در جهت رفع معضلات ناشی از طوفان استفاده کننددر حالی که از این تجربیات و نواوری ها کمترینه بهره برده شده است.

سراوانی اضافه کرد: در تثبیت شن های روان از کمترین خلاقیت و نوآوری استفاده شده در حالی که استعدادهای فراوان در سیستان وجود دارد مثلا باید غیراز مالچ پاشی از روش های نوین استفاده کرد.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark