داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
کارشناس مذهبی:
مدرسه و مکتب فکری امام حسین (ع) به وسعت تاریخ است
کد مطلب: ۷۵۳۹۰
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۴۳
یک کارشناس مذهبی گفت: درس آزادی‌خواهی مکتب امام حسین (ع) در سراسر عالم گسترده شده و این مکتب فکری به وسعت تاریخ است.
حجت‌الاسلام محمودحیدری پارسا در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: عزاداری محرم سرور و سالار شهیدان حضرت حسین‌بن‌علی (ع) یادآور یک حماسه جاودان و یک حرکت عظیم دینی، الهی و انسانی است و جامعه بشریِ امروز مرهون حرکت سالار شهیدان است که حرکتی آزادی‌خواهانه، حق‌طلبانه، عدالت‌محور و دارای ویژگی‌های ممتاز الهی و انسانی بشمار می‌رود.

وی افزود: در طول تاریخ بشریت همچون نهضت امام حسین (ع) هیچ نهضتی قلب‌ها را منقلب نکرده و روح عزت، آزادگی، عواطف و همسویی را در بشر ندمیده است، به‌طوری‌که امروزه باگذشت بیش از ۱۴ قرن از این رخداد هنوز که هنوز است، تبلور معنا و مفهوم نهضت عاشورا هر روز تازه‌تر از گذشته است که نمونه بارز این حقیقت پیاده‌روی و راهپیمایی ده‌ها میلیونی اربعین حسینی است.

وی با بیان این که عاشورای حسینی عامل بقای دین و مکتب بوده است، خاطرنشان کرد: بزرگداشت این واقعه بسیار مهم و تاریخ‌ساز، برای حفظ و پاسداری از اسلام ناب محمدی (ص) در برابر تندبادهای تزویر و تحریف در طول تاریخ، بسیار لازم و ضروری است.

حجت‌الاسلام پارسا تصریح کرد: مدرسه فکری و مکتب امام حسین (ع) به وسعت تاریخ است که به همه جهانیان درس‌های زیادی آموخته که در هیچ دانشگاه و مدرسه‌ای تدریس نشده است و ازاین‌رو راه و منش سیدالشهدا، امروزه الگوی برای مبارزات ملت‌های آزاده جهان شده است.

وی ادامه داد: هر سال برای عزای امام حسین علیه‌السلام محیا می‌شویم، و این داغ هر سال نمایان‌تر و پر شور‌تر از پیش است؛ اما چرا؟ قطعاً در این فتح خون نوری عظیم جاری است که هر سال به این حماسه خونین رنگ و نوری تازه می‌بخشد و این نعمتی است عظیم.

وی با بیان این که یکی از اهداف اصلی قیام حسینی، تلاش در جهت احیای فریضه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر عنوان شده است، تصریح کرد: سیدالشهدا (ع) هنگام خروج از مدینه و در ملاقات با برادرش محمد بن حنفیه هدف اصلی قیام خویش را برپایی فریضه امر‌به‌معروف و نهی‌ازمنکر در جامعه‌ای که گرفتار انحراف و بدعت گردیده دانست و فرمود "قیام من از روی دنیاطلبی و فساد و ستمگری نیست؛ هدف من طلب اصلاح در امت جدم؛ برپایی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر و عمل به سیره جدم رسول خدا (ص) و پدرم علی بن ابیطالب (ع) است.

کارشناس مذهبی تصریح کرد: قیام امام حسین (ع) پیام‌های بسیار مهمی را به جامعه می‌دهد و اگر تنها دو درس امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر و آزادگی که ایشان بیان و به آن عمل کردند را تبیین و عملیاتی کنیم بیشتر مشکلات حل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مکتب امام حسین (ع) دارای جامعیتی مثال‌زدنی است و در همه ابعاد فردی و اجتماعی، انسان‌ساز و اصلاح‌کننده جامعه است، افزود: تکلیف‌مداری، تن‌ندادن به زمامداری فاسدان و ظالمان، اخلاص و ایثار، امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، خداجویی، توکل و تسلیم در برابر اراده خداوند از جمله مهم‌ترین درس‌های مکتب عملی و اخلاقی حسین بن علی (ع) برای همه ما است.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark