داخلی آرشيو گفتگو صفحه 
امتیاز مثبت 
۵
 
میزگرد سیاسی اوشیدا با استاد روابط بین الملل دانشگاههای سیستان و بلوچستان؛
عربستان یار دیرینه آمریکا امروزه به باری برای این کشور تبدیل شده است/ عربستان در راس حمایت از تروریسم قرار دارد
کد مطلب: ۴۲۵۴۰
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۶
استاد روابط بین الملل دانشگاههای سیستان و بلوچستان گفت: این مسئله نشان دهنده این است که عربستان در گذشته در کنار آمریکا بوده ولی امروز یک معظل برای آمریکاست.
عربستان یار دیرینه آمریکا امروزه به باری برای این کشور تبدیل شده است/ عربستان در راس حمایت از تروریسم قرار دارد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: در حالی که از ابتدای امسال دولت وهابی سعودی ضمن تجاوز به نوجوانان ایرانی، کشتار حجاج در منا، نسل کشی در یمن و قتل شیخ نمر، از هیچ توهینی فروگذار نکرده بود، باز هم پیشدستی کرد و هفته گذشته قطع روابط دیپلماتیک با ایران را اعلام کرد و از همه دیپلمات‌های ایرانی خواست تا عربستان را ترک کنند.
پیشدستی سعودی ها در قطع روابط دیپلماتیک در حالی است که هنوز ماموران متجاوز به نوجوانان ایرانی مجازات نشده اند، خون حجاج بیت الله الحرام در منا پایمال شده و انتقام کشته شدگان یمن و شیخ نمر گرفته نشده است.

در همین رابطه خبرنگار اوشیدا با کارشناس مسائل بین الملل و استاد روابط بین الملل دانشگاههای سیستان و بلوچستان گفتگو نمود.
سید حسین صادقی دکتری روابط بین الملل و استاد دانشگاههای استان در خصوص تاثیر قطع رابطه عربستان با ایران در منطقه اظهار داشت: این قطع ارتباط ریشه هایی دارد که صرف رابطه نیست و به رفتار عربستان بر می گردد که در این خصوص باید به سه مسئله اشاره کرد، حمله به یمن، حمایت مالی از داعش و دیگر حمایت ها و مسئله آخر حادثه منا است که این سه مسئله عربستان را به این سمت کشانده تا با ایران قطع رابطه کند.

استاد روابط بین الملل دانشگاههای سیستان و بلوچستان در پاسخ به این سوال که برنده و بازنده این قطع روابط دیپلماتیک کدام کشور است ،بیان کرد: در روابط کشور ها، برنده قطعی یا بازنده قطعی وجود ندارد بعد از آن سه حادثه یک سری مشکلات داخلی در عربستان بوجود می آید که هم شامل نارضایتی مردم عربستان نسبت به آل سعود است و هم ناشی از مشکلاتی که در بطن آل سعود است.

وی افزود: عربستان دنبال یک دشمن خارجی فرضی می گردد در این مرحله ایران بدلیل اینکه در پیگیری سه مسئله فعال بوده به این دلیل عربستان می خواهد مسئله داخلی را به بیرون سوق دهد.

صادقی در پاسخ به اینکه آیا ایران با این اقدام عربستان متضرر می شود، گفت: ایران در حدود ۳۶ سال بعد انقلاب با تحریم آمریکا متضرر نشد و این تحریم ها ایران را متضرر نکرد.

این استاد دانشگاه افزود: این مسئله نشان دهنده این است که عربستان در گذشته در کنار آمریکا بوده ولی امروز یک معظل برای آمریکاست.

وی تصریح نمود: الان اروپا بر علیه تروریسم مخصوصا بعد از حادثه فرانسه بسیار جبهه گیری می کند و عربستان در راس حمایت از تروریسم قرار دارد.

صادقی عنوان کرد: عربستان شاید در گذشته یار آمریکا بود ولی امروزه بار آمریکاست و دارد عربستان را تحمل می کند و شاید هم اگر اتفاقات دیگر تروریستی در اروپا صورت بگیرد خود آمریکا و کشور های اروپایی را به سمت برخورد کردن با عربستان پیش ببرد.

استاد روابط بین الملل دانشگاههای استان در پاسخ به این سوال که قطع رابطه عربستان با ایران بر بازار جهانی نفت تاثیر خواهد گذاشت، گفت: عربستان تمام سعی خود را برای اینکه بر کشور هایی مثل ایران ،سوریه و روسیه ضربه مالی بزند،کرده است.

وی خاطر نشان کرد: عربستان مازاد بر تولید نفت ،نفت عرضه کرده تا قیمت را بیاورد پایین و این درست است که به این کشورها از این مسئله صدمات مالی وارد شده ولی خود کشور های عربی از چنین تصمیمی از لحاظ مالی بسیار متضرر شده و اینها در درازمدت یا حتی کوتاه مدت باعث نارضایتی در بین مردم و قدرت حاکمه خواهد شد.

صادقی بیان کرد: مسلما این ضرر بیشتر به خود کشورهای عربی برمی گردد تا ایران،اگرچه ایران هم بدلیل این چنین سیاست غلطی که کشور های عربی در پیش گرفته اند متضرر شده است.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark