داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
کولاک برف و باران در سیستان وبلوچستان؛
خسارت بیش از332 میلیارد تومانی سیلاب به زیرساخت های شهری/ 12 هزار و497 آسیب دیده امدادرسانی شدند
کد مطلب: ۶۸۸۹۴
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۰۴
در پی کولاک برف و باران در سیستان وبلوچستان براساس برآورده های اولیه، سیلاب افزون بر 332 میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های شهری وارد کرده است.
خسارت بیش از332 میلیارد تومانی سیلاب به زیرساخت های شهری/ 12 هزار و497 آسیب دیده امدادرسانی شدند
به گزارش اوشیدا به نقل از عصرهامون هر چه از پایان فعالیت قوی ترین سامانه بارشی سال جاری در سیستان وبلوچستان می گذرد عمق خسارت های ناشی از آن بیشتر خود را نشان می دهد.

قطع محورهای ارتباطی 500 روستا وبسته شدن 26 محور ارتباط فرعی، قطع برق 130 روستا، از مدار خارج شدن شبکه توزیع آب آشامیدنی 300 روستا در مناطق مرکزی و جنوبی، آسیب شدید به بخش کشاورزی از جمله باغات موز و مزارع در شهرستان های کنارک و دلگان و چابهار از جمله آسیب های وارد آمده به مناطق سیل زده در استان است.

دستگاه های دولتی هرچه بیشتر به یاری سیل زدگان بشتابند
در پی مشکلات پدید آمده از بارندگی‌های شدید در سیستان و بلوچستان و برخی نقاط جنوب شرقی کشور، حضرت آیت الله خامنه‌ای در پیامی دستگاههای دولتی و مجموعه‌های مردمی را به یاری هر چه بیشتر مردم عزیز آن مناطق فراخواندند.

به گفته ایشان، بارندگی‌های شدید در استان سیستان و بلوچستان و برخی نقاط دیگر در جنوب شرقی کشور که به آب‌گرفتگی مشکل‌ساز برای مردم و در مواردی ویرانگر و خسارت‌بار انجامیده است، ایجاب می کند که در کنار خدمات‌رسانی قابل تقدیری که تاکنون صورت گرفته است، دستگاههای دولتی و مجموعه‌های مردمی هر چه بیشتر به یاری مردم عزیز آن سامان شتافته از وقوع خسارتهای بیشتر جلوگیری نمایند.


سفر رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیرنیرو به چابهار
ناگفته نماند که لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و اردکانیان وزیر نیرو نیز شب گذشته به منظور بازدید از مناطق سیل زده و بررسی و برآوردخسارت سیلاب در جنوب سیستان وبلوچستان وارد چابهار شدند.

لاریجانی با بیان اینکه مقام معظم رهبری تاکیدویژه دربررسی وضعیت سیلاب درسیستان وبلوچستان داشتند، گفت: در این سفر علاوه براین پیشرفت طرحهای زیرساختی استان مانندراه آهن ،جاده هاوسایرمسایل زیربنایی هم ارزیابی می شود،همچنین دراین سفریکروزه ازنزدیک مناطق آسیب دیده رابازدیدونیازهارابررسی می کنیم.

تماس تلفنی رئیس جمهور با استاندار سیستان و بلوچستان
حسن روحانی، رئیس جمهور در تماس تلفنی با "احمدعلی موهبتی" استاندار سیستان و بلوچستان در جریان مسایل و مشکلات این استان در پی بارش های شدید و وقوع سیل قرار گرفت و دستورهای لازم را برای تسریع در روند امدادرسانی صادر کرد.



همچنین رئیس قوه قضائیه به رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان دستور رسیدگی فوری به مشکلات مردم در این مناطق داد و افزود: با دستگاه‌های ذی‌ربط تعامل و هماهنگی همه جانبه صورت گیرد.

خسارت بیش از332 میلیارد تومانی سیلاب به زیرساخت های شهری
عباسعلی ارجمندی، مدیر کل ستاد مدیریت بحران استانداری استان نیز بیان کرد: براساس برآورده های اولیه سیلاب اخیر، افزون بر 332 میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های شهری و 24 شهرداری این استان خسارت وارد کرده است.

به گفته وی، سیلاب در بیشتر نقاط استان خسارت جدی به بخش های زیربنایی، کشاورزی و واحدهای مسکونی شهری و روستایی استان وارد کرده است.

از بسته معیشتی تا اعزام گروه های جهادی و دستگاه تاکتیکی سپاه به مناطق سیل زده
در پی کاهش آلام مردم در جنوب استان علاوه بر حضور نیروهای سپاه در امدادرسانی به مردم؛ 65 گروه جهادی بالغ بر 3هزار و 250 نفر نیز در مناطق درگیر سیلاب حضور دارند تا در منطقه حاضر هستند همچنین از شهرستان های چون زاهدان و منطقه سیستان که کمتر درگیر سیلاب بودند 100گروه جهادی دیگر ثبت نام کرده و آماده حضور در منطقه هستند.

10هزار بسته معیشتی شامل برنج، ماکارونی، روغن، رب و حبوبات برای سیل زدگان ارسال شده است، گفت: پنج هزار تخته پتو و هزار سری لوازم اولیه شامل روفرشی، پیک نیک، بخاری و ظروف نیز با هزینه 30میلیارد ریال، بین سیل زدگان توزیع شده است.



امدادرسانی به بیش از 12 هزار و 497 آسیب دیده از سیل در سیستان و بلوچستان
رسول راشکی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت:با توجه به استقرار بالگردهای جمعیت هلال احمر و نیروی انتظامی در منطقه و باز شدن برخی از راههای مواصلاتی خوشبختانه روند امدادرسانی با سرعت بیشتر در حال انجام می باشد که در همین راستا از تاریخ 21 دی ماه تا کنون تعداد دو هزار و 843 خانوار آسیب دیده در سیلاب اخیر توسط نیروهای هلال احمر استان امدادرسانی شدند.

وی افزود:650 خانوار سیل زده در جنوب سیستان و بلوچستان به تعداد دو هزار و 590 نفر در چادرهای امدادی این جمعیت اسکان اضطراری داده شدند. همچنین تعداد 636دستگاه چادر امدادی ، 966 تخته موکت ، سه هزار و 677تخته پتو و پنج هزار و136کیلوگرم نایلون، 210شعله والور نیز در بین آسیب دیدگان توزیع شده است.

وی همچنین گفت: تعداد هزار و979بسته غذایی، دوهزار و516 قوطی کنسروجات، 550کیلو گرم برنج و 338کیلو گرم قند و شکر، 393کیلوگرم حبوبات و همچنین چای و روغن و فانوس از دیگر اقلام توزیعی بین آسیب دیدگان می باشد.

راشکی افزود: 212روستا و 14شهرستان‌ استان درگیر سیلاب و آبگرفتگی توسط هزار و180نیروی نجاتگر هلال احمر در قالب 286تیم عملیاتی و بکارگیری 163 خودرو امدادی و عملیاتی ارایه خدمات شدند.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان گفت: با استقرار دوفروند بالگرد جمعیت هلال احمر و دو فروند بالگرد نیروی زمینی و با 27سورتی پرواز در روز گذشته امدادرسانی در مناطق آسیب دیده و صعب العبور با سرعت بیشتری انجام گرفت.

400 میلیارد ریال خسارت دستاورد بی سابقه ترین بارش درایرانشهر
ابوذر کوثری، فرماندار ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره گفنت: در طی چند روز اخیر بارندگی کم سابقه ای در این منطقه رخ داد و بیش ترین بارندگی در شهر بزمان با حجم 127میلی متر بوده است.

وی بیان کرد: با توجه به مجموعه اقدامات انجام شده تاکنون خسارت جانی در ایرانشهر نداشتیم اما به برخی از زیرساخت ها خصوصا در بخش کشاورزی، باغات و شهری و خطوط انتقال برق، خسارت عمده ای وارد شده است.

کوثری با بیان این که بارندگی اخیر ریزش مسکن های روستایی آهودره بخش بزمان، منطقه دشت سمسور را در پی داشته است، عنوان کرد: کمک و امداد رسانی به این مناطق در حال انجام است و خسارت دقیق تاکنون برآورد نشده است.

وی با اشاره به این که برآورد خسارت اولیه مالی متحمل شده 400میلیارد ریال می باشد، گفت: در حال حاضر در حوزه ایرانشهر و بخش مرکزی مشکل خاصی وجد ندارد اما در بخش بزمان راه های مواصلاتی در برخی روستاها برقرار نشده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: علاوه بر قطع شدن ارتباط مخابراتی، راه های مواصلاتی 25روستا در جنوب بخش بزمان به دلیل آبگرفتگی مسدود شده است که نیروهای امدادی جهت تخلیه آب و کمک به مردم این منطقه اعزام شده اند.



کوثری در ادامه با اشاره به این که نیروهای سپاه از اعضا اصلی ستاد بحران بوده اند، گفت: این ارگان با کلیه امکانات، ماشین آلات سنگین در جهت کار مستحکم سازی، ایجاد سیل بند، لایروبی نهایت همکاری را داشته اند.

راه های ارتباطی بیش از ۱۰۰ روستای بخش دشتیاری چابهار مسدود شد
حامد سارانی، بخشدار بخش دشتیاری شهرستان چابهار در گفت وگو با خبرنگار چهاربهاران گفت: در شرایط کنونی روستاییان گرفتار در روستاها به دلیل قطع راه های ارتباطی تا زمان کم شدن طغیان رودخانه های باهوکلات و کرکرو نیازمند امداد رسانی هوایی و ارسال کمک های غذایی و درمانی می باشند.

وی با بیان اینکه راه مواصلاتی چابهار به راسک مسدود شده است، افزود: پل کرکروک کاملا به زیر آب رفته است همچنین محورها از پل سنگان به طرف بازارچه مرزی ریمدان و مناطق نظامی کاملا مسدود شده است.

بخشدار دشتیاری ادامه داد: ستاد بحران نوبندیان از صبح امروز با حضور معاون فرماندار فعال شده است و در حال ارزیابی وضعیت منطقه می باشند.



وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ مورد غرق شدگی در منطقه گزارش نشده است تاکید کرد: پنج نفر ظهر دیروز در روستای رادوی پلان در سیلاب گرفتار شده بودند که خوشبختانه دیشب نجات یافتند.

سارانی عنوان کرد: بیش از ۳۰ روستای این بخش در محاصره سیل قرار گرفتند و امید می رود با پایین آمدن سطح آب هرچه سریعتر راه های ارتباطی به این مناطق باز شود.

پيش بينی خسارت بیش از ۶هزار میلیارد ریالی سيلاب به بخش کشاورزی
غلام حیدر زورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت:بارندگی شدید اخير در استان خصوصا منطقه بلوچستان كه باعث طغیان رودخانه‌های محلی و وقوع سیلاب شد، حجم بالای خسارت به مزارع، باغات، قنوات ،جاده های دسترسی به مزارع، تاسیسات آب و خاكی، دام و دامپروری، انهار سنتی و كانال های آبیاری، بندهای آبخیزداری و استخر های پرورش ماهی وتاسیسات شیلاتی را در پی داشته باشد.

وی افزود: عمده خسارت به بخش کشاورزی در شهرستان های کنارک، نیکشهر، چابهار، قصرقند، دلگان،مهرستان، سرباز، بمپور، فنوج ،سیب وسوران ،خاش بوده كه بر اساس برآوردهاي اوليه گروه های تعیین خسارت، میزان خسارات وارده به زيربخش هاي کشاورزی ۶۱۳میلیارد تومان براورد شده است.



وی تصریح کرد: گروه‌های برآورد خسارت به مناطق روستایی و عشایری اعزام و همچنان در حال بررسی آخرين وضعیت خسارت دیدگان می‌باشند.

شایان ذکر است سیلاب با ورود به باغات میوه های گرمسیری و نيمه گرمسیری، مزارع محصولات خارج از فصل که زمان برداشت محصول بوده و دامداری ها خسارات سنگینی به بخش کشاورزی استان تحمیل کرده است.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark