داخلی آرشيو گفتگو صفحه اقتصادی
امتیاز مثبت 
۰
 
کارشناس اقتصادی:
اقتصاد مقاومتی؛ تنها راه عبور از گردنه مشکلات اقتصادی
کد مطلب: ۷۴۳۷۴
تاریخ انتشار:شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۲:۲۲
علی اسماعیلیان گفت:امروزه تحریم ها به صورت گسترده و فشرده اقتصادکشور را با دشواری مواجه کرده وبر همين اساس باید الزاماتی تدوین شود که بتواند اقتصاد کشور را به سمت عبور از این گردنه دشوارهدایت کرد و اقتصاد مقاومتی تنهاراه مقابله با این مشكلات است.
اقتصاد مقاومتی؛ تنها راه عبور از گردنه مشکلات اقتصادی
به گزارش اوشیدا، انقلاب اسلامی ایران انقلابی با ماهیت فرهنگی واعتقادی است که ظهور این انقلاب یعنی ظهور یک گفتمان جدید در جهان پس از ساقط کردن طاغوت بود و گام به گام به طرف کمال و بلوغ خود حرکت میکند وبا برنامه های تدوین شده توسط رهبری جامعه در حال حرکت به جلو است.

یکی از نقاط عطف و مهم در مسیر این انقلاب بیانیه گام دوم است که در چهل سالگی انقلاب اسلامی به عنوان نقشه راهبردی ومسیر راه جامعه اسلامی توسط مقام معظم رهبری مطرح شد.

قبل از هر چیز باید به یک نکته مهم اشاره کرد وآن اینکه، اقتصاد، هدف جامعه‌ی اسلامی نیست، امّا وسیله‌ای است که بدون آن نمی توان به هدف ها رسید.

علی اسماعیلیان کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا گفت:در شرایط کنونی جهان با وجود فشارها وتحریم های کشورهای غربي علیه ایران،مسئله راهكار مقابله باتحریم ها و خلق جهاد اقتصادی دغدغه اصلی سیاستگذاران اقتصادی بوده و چنین تغییراتی به صورت خودکار منجر به تغییر فضای کسب وکار، موقعیت و وضعی ترشد اقتصادی و رقابت در دنیاشده است.

وی افزود: امروزه تحریم ها به صورت گسترده و فشرده اقتصادکشور را با دشواری مواجه کرده وبر همين اساس باید الزاماتی تدوین شود که بتواند اقتصاد کشور را به سمت عبور از این گردنه دشوارهدایت کرد و اقتصاد مقاومتی تنهاراه مقابله با این مشكلات است.

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی را نمیتوان صرفا  مقاومت اقتصادی دانست گفت: ایجاد امنیت و ثبات در اقتصاد وعدم تزلزل در برابر شووهای خارجی اقتصادی یا همان استقلال اقتصادی ازشاخصهای بارز اقتصاد مقاومتی است

اسماعیلیان در ادامه بیان کرد: توصیه اقتصادی بیانیه گام دوم انقلاب شامل دو بخش است که بخش اول شامل دستاوردها و برکاتی است که در چهل سال اول انقلاب در اقتصاد بدست آمده و بخش دوم عیوب و چالش هایی است که در چهل سال دوم با آن مواجه خواهیم بود که در ادامه به راه حل آنها اشاره میکند.
وی با اشاره به اینکه راهبردهای مقام معظم رهبری در دهه ۹۰ تاکید برموضوعاتی پیرامون مسائل اقتصادی بوده است تصریح کرد:جهاد اقتصادی»،«تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی»«حماسه سیاسی،حماسه اقتصادی»، «اقتصاد و فرهنگ با عزت ملی و مدیریت جهادی»، «دولت و ملت، همدلی و همزبانی»، «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، «اقتصاد مقاومتی، تولید - اشتغال»، «حمایت از کالای ایرانی» و «رونق تولید» تمام شعار‌هایی هستند که از سوی رهبر انقلاب از سال‌ ۱۳۹۰ تاکنون نامگذاری شده‌اند.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: امام امت با نگاه عمیق خود، نامگذاری سال‌های اخیر را حول محور موضوعات اقتصادی بیان فرمودند و به طور منظم، روندی را در جهت رشد و توسعه و اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی و رسیدن به اقتصاد پایدار و اقتصادی که بتواند در برابر تکان‌های خارجی خود را حفظ کند و متلاشی نشودتببین نمودند؛ که عصاره آن را میتوان اقتصاد مقاومتی نامگذاری کرد.

وی تاکید کرد: محور سوم بیانیه گام دوم انقلاب توصیه ای اقتصادی است و در این توصیه به صراحت عملکردهای ضعیف اقتصادی و چالش‌های درونی اقتصاد ایران مبتنی بر عیوب ساختاری که به چالش‌های بیرونی برای کشور منتهی می شود، بیان شده و یگانه راه حل غلبه بر این عیوب و چالش ها، پیاده سازی اقتصاد مقاومتی عنوان شده است.

وی ادامه داد: توصیه های اقتصادی و موارد مطرح شده در گام دوم مشابهت زیادی با سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که در ۲۹ بهمن سال ۱۳۹۲ توسط خود ایشان ابلاغ شده دارد ولی متاسفانه طی چند سال اخیر مورد بی مهری مسئولان قرار گرفته و موجب شده که اقتصاد کشور از بیرون و درون دچار چالش شود.

وی اشاره کرد: رهبر انقلاب نکاتی تکمیلی ودقیق تر در بیانیه گام دوم مطرح کردند که امیدواریم این بار نصب العین عملی مسئولین ودست اندرکاران نظام قرار گیرد، و طبق تاکید رهبر انقلاب قوای سه گانه با برنامه مشخص و عملیاتی راه را همواره و به مقصد نهایی برسانند.

وی گفت: از نکات دقیقی که می توان به ان اشاره کرد اینکه در گام دوم چالش ها نیز به دو دسته بیرونی و درونی تفکیک که چالش های بیرونی ناشی از دشمنی استکبار نسبت به نظام اسلامی ایران است و زمانی اثرگذار خواهند بود که عیوب ساختاری و ضعف های مدیریتی در درون کشور وجود داشته باشد، به دیگرعبارت ضربه ای که دشمن از بیرون به ما می زند، ناشی از نقاط ضعف و چالش درونی است.

وی اضافه کرد: در بیانیه گام دوم چالش های درونی بر دو محور ساختار و رفتار متمرکز شده است و عیوب ساختاری مانند وابستگی به نفت، دولتی بودن بخشهایی از اقتصاد و یا بودجه بندی معیوب و نامتوازن و عیوب رفتاری نیز مانند نگاه به خارج و عدم توجه به ظرفیت های داخلی است که بارها وبارها به ان اشاره فرمودند.

وی خاطر نشان کرد: شکی نیست که با عمل به این نقشه راه ،با مدد الهی شاهد ایرانی باشکوه قوی وعزتمند در سطح منطقه وجهان خواهیم بودوالبته مطالبه گری جوانان انقلابی در این امر مهم وضروری وراه گشا است.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark