داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
سلامت و اقتدار کشور در سایه وجود دستگاه قضایی سالم و مقتدر است
کد مطلب: ۴۸۵۱۷
تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۴
رئیس قوه قضاییه گفت: سلامت و اقتدار کشور در سایه وجود دستگاه قضایی سالم و مقتدر است.
سلامت و اقتدار کشور در سایه وجود دستگاه قضایی سالم و مقتدر است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: آیت الله صادق آملی لاریجانی روز دوشنبه در جلسه مشترک مدیران قضایی و اداری استان تهران که در دادگستری کل استان تهران برگزار شد، افزود: دستگاه قضایی عهده دار مسائل خطیری است و به لحاظ شرعی نیز قاضی دارای اختیارات بسیار مهمی است.
وی ادامه داد: اگر قاضی دارای شرایط باشد به گفته همه فقها باید تسلیم رای او بود.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به وظایف دستگاه قضایی که در قانون اساسی نیز به آن اشاره شده، گفت: در قانون اساسی علاوه بر قضاوت، بحث بازرسی کل کشور نیز برای قوه قضاییه دیده شده و همچنین در دیوان عدالت اداری که بر دستگاه های اجرایی نظارت دارد مصوبات دولت که برخلاف قانون باشد را ابطال می کند.

** دستگاه قضایی باید اقتدار، استقلال و کارآمدی داشته باشد
وی افزود: دستگاه قضایی باید اقتدار، استقلال و کارآمدی داشته باشد و اگر هر یک از این اجزای مهم را نداشته باشد نمی تواند به نحو صحیح قوانین را اجرا کند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به وجود عدالت در رای قاضی گفت: برای رسیدن به این مهم قاضی باید دانش کافی برای صدور رای داشته باشد و برخی فقها گفته اند که قاضی باید مجتهد باشد و انتصاب ما برای قضات از این باب بنا به ضرورت است اما در عین حال قاضی باید به قوانین واقف باشد.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: اگر دستگاه قضایی سالم و مقتدر باشد کل نظامات کشور نیز سالم و مقتدر خواهند بود.

** در وظایف خود نباید جزیره ای عمل کنیم
وی ادامه داد: در اجرای وظایف خود نباید جزیره ای عمل کنیم بلکه با تعامل با قوا و نهادهای دیگر به صورت صحیح و منطقی در اجرای قوانین گام برداریم و امروز نظام نیازمند این تعامل است.
رئیس دستگاه قضا گفت: برای ارزیابی صحیح نحوه عملکرد دستگاه های قضایی باید واقعیت های مجموعه قضایی را در مجموع محاسن و معایب آن ببینید و در قانون اساسی وظایفی داریم که باید وضعیت امروز خود را با آن بسنجیم.
وی ادامه داد: برای رسیدن به هدف و غایت باید بدانیم در کجا قرار داریم و برای فهم این مساله محاسن و معایب قوه قضاییه هر دو دیده شود و برای ارزیابی یک مسئول باید مجموعه محدودیت های او را هم ببینیم.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به کمبود نیروی انسانی، کمبود منابع مالی و کمبود مکانی در قوه قضاییه گفت: بحث نیروی انسانی بسیار مهم است و با بررسی آمار و میزان پرونده های رسیدگی شده در شعب می توان کمبود نیروی انسانی را فهمید.
وی ادامه داد: امروز پس از پنج سال از سال 89 که شروع به جذب قاضی کردیم، چهار هزار قاضی به دستگاه قضایی اضافه شد که با توجه به مجموع قضات از سال 89 که هشت هزار قاضی داشتیم حدود نیمی به این تعداد اضافه شده است.

** فعالیت قضات باید در چارچوب محدودیت ها دیده شود
رئیس دستگاه قضایی گفت: اینکه گاهی از دولت گلایه می کنیم به این خاطر است که کمبودها را نمی بینند و امروز با اضافه شدن چهار هزار قاضی به مجموع قضات کشور، هنوز در برخی شعبات یک قاضی تا 250 پرونده را در ماه رسیدگی می کند، از این رو انباشت پرونده ها را در این شعبات می بینیم و وقت های تجدیدنظر هم به همین دلیل به تاخیر می افتد.
وی ادامه داد: فعالیت قضات باید در چارچوب محدودیت ها دیده شود و فقط نگوییم رسیدگی به پرونده ها چقدر طولانی شده است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به جذب قاضی در برنامه ششم توسعه گفت: تلاش زیادی در این زمینه انجام شده، رئیس دولت و هیات دولت را راضی کرده ایم اما در مجلس شورای اسلامی آن را تعدیل می کنند.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: در برنامه ششم به جذب چهار هزار قاضی اشاره کرده ایم و امسال در هیات دولت برای جذب 800 قاضی موافقت شد و در مجلس شورای اسلامی آن را به 500 نفر تبدیل کردند.

** پاداش پایان خدمت سال 94 قضات را نتوانستیم پرداخت کنیم
رئیس دستگاه قضا همچنین با اشاره به کمبود منابع مالی دستگاه قضایی گفت: بطور مثال پاداش پایان خدمت سال 94 قضات را نتوانستیم پرداخت کنیم و به همین دلیل است که در ارزیابی های خود نسبت به این دستگاه دچار خطا می شویم.
وی همچنین افزود: در مجموع خدمات در سال، رسیدگی به 15 میلیون پرونده قضایی را داریم و طبق گفته رئیس سازمان ثبت و اسناد کشور نزدیک به 40 میلیون خدمت ثبتی به مردم ارائه می دهیم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به گفته های شهردار تهران در زمینه مساعدت شهرداری با قوه قضاییه گفت: شهردار تهران در تامین زمین برای احداث مجتمع های قضایی همکاری خوبی داشته و امروز در سخنان خود بحث تهاتر را به میان آوردند که امیدوارم دیگر این مساله را تکرار نکند.

** برآورد هزار میلیارد تومانی برای تامین منابع مالی قوه قضاییه
وی ادامه داد: مسئولان قضایی برای تامین منابع مالی دستگاه قضا حدود هزار میلیارد تومان را برآورد کرده اند که بعید می دانم این مقدار بودجه توسط مسئولان تامین شود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: بخشی از این اعتبارات دولتی و بخشی از آن توسط بودجه خاص با اهتمام مقام معظم رهبری دیده شده است و امیدواریم جوابگوی نیازهای دستگاه قضایی باشد.

** احداث 16 مجمع قضایی در استان تهران
وی به احداث 16 مجتمع قضایی جدید یا دادسرا در سطح استان تهران اشاره کرد و گفت: بخشی از این کار آغاز شده و امیدواریم در یک سال یا دو سال آینده به بهره برداری برسند.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :