داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
اقتصاد خفته در روستاها؛
وقتی با نان سنتی هم می شود اشتغال ایجاد کرد/مهاجرت معکوس به همت خیرین
کد مطلب: ۷۳۴۶۵
تاریخ انتشار:شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۳۵
جمعی از خیرین نیک اندیش در شمال سیستان و بلوچستان با شناسایی خانواده های کم درآمد و اهداء لوازمی همچون چرخ خیاطی، تنور نانوایی سنتی و دیگر اقلام جهت اشتغال توانسته اند باعث درآمدزایی و تحول اقتصادی در روستاها شوند.
وقتی با نان سنتی هم می شود اشتغال ایجاد کرد/مهاجرت معکوس به همت خیرین
به گزارش اوشیدا؛ یکی از مهمترین اقداماتی که توانست با تدابیر و هوشیاری رهبر انقلاب اسلامی، فشار تحریم های نا جوانمردانه آمریکا را کاهش دهد توجه به تولید داخل بود.

مذاکره های بی ثمر و همچنین اعمال تحریم های بی سابقه در هشت سال دولت روحانی همه و همه باعث شد تا فشار اقتصادی عجیبی را در نیم قرن اخیر تجربه کنیم.

اما نگاه به درون و همچنین توجه به تولیدات داخل باعث شده است تا کمی از این فشار های اقتصادی از روی دوش مردم کاسته شود و دریچه ای جدید از اقتصاد بر روی کارآفرینان باز شود.

تولید داخل نه فقط به معنای تولیدات انبوه است بلکه آن روستانشینی که در دورترین نقطه سیستان و بلوچستان اقدام به تولید یک محصول می کند باعث می شود تا چرخ اقتصاد به حرکت درآید.

در همین رابطه جمعی از خیرین نیک اندیش در شمال سیستان و بلوچستان با شناسایی خانواده های کم درآمد و اهداء لوازمی همچون چرخ خیاطی، تنور نانوایی سنتی و دیگر اقلام جهت اشتغال توانسته اند باعث درآمدزایی و تحول اقتصادی در روستاها شوند.


اشتغالزایی در منزل با تلاش بانوان سیستانی

ماه جان صفرزایی یکی از کارآفرینان ساکن روستاهای شهرستان زهک در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: با توجه به خشکسالی در منطقه و از بین رفتن مشاغلی همچون دامداری و کشاورزی بسیاری از ساکنین روستاهای منطقه سیستان به بیکاری دچار شده اند.

وی افزود: در خانواده ما دو پسر و سه دختر که همه نیز ازدواج هم کرده اند بیکار و با یارانه دولتی زندگی می چرخانند، در سیستان دیگر آنطور که باید کار نیست و حتی کارگری ساختمان نیز به دلیل عدم ساخت و ساز پیدا نمی شود.
این شهروند سیستانی بیان کرد: به همت خیرین اکنون با پخت نان سنتی سیستان توانسته ایم به درآمد روزانه در روز دست یابیم.

وی افزود: با توجه به کیفیت پایین نان نانوایی های دولتی در سیستان بسیاری از مردم از نان های سنتی استفاده می کنند که هم قیمت مناسب و کیفیت بسیار بالاتری دارند.

این کارآفرین سیستانی خاطرنشان کرد: خیرین نیک اندیش با ساخت تنور و اهدا آرد رایگان توانسته اند علاوه بر کارآفرینی در روستا توانسته اند سود حاصل از فروش ما را به دلیل قرار دادن آرد رایگان چند برابر کنند.

 

به جای سبد غذایی اشتغال ایجاد می کنیم

رامین ریگی یکی از خیرین منطقه سیستان که بنیان گذار این طرح اشتغالزایی نیز است به خبرنگار ما گفت: با توجه به اقتصاد ضعیف خانواده ها در سیستان بسیاری از خیرین اقدام به توزیع سبد غذایی می کنند که ما با حذف این روند و خریداری برخی از اقلام اشتغالزایی توانسته ایم در روستاها کارآفرینی ایجاد کنیم.

وی افزود: در فاز اول این طرح تعداد ۱۱۰ تنور گلی سیستانی احداث گردیده است که بانوان کارآفرین در منزل می توانند با پخت نان و فروش آن در شهرها به درآمد خوبی در طول روز دست یابند.

ریگی ادامه داد: با توجه به اینکه استقبال خوبی از این طرح در روستاها شده است قرار است فاز دوم آن نیز در سایر روستاهای سیستان اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین با خریداری چرخ خیاطی برای چند خانواده نیز توانسته ایم تولید ماسک در روستاها را ایجاد کنیم که در سال گذشته استقابل خوبی از آن شد.

این خیر سیستانی بیان کرد: همچنین تا کنون تعداد ۶ واحد مسکونی احداث و در اختیار مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار داده شده است.

وی گفت: ساخت حمام و سرویس بهداشتی، اهدا تبلت به دانش آموزان برتر، اهدا ویلچر و کولر و بخاری از دیگر فعالیت های انجام شده در مناطق محروم زابل بوده است.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark