داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
در گفتگوی خواندنی با نویسنده کتاب گذری بر فوتبال سیستان مطرح شد؛
نوشتن اولین مستند ورزش شرق کشور توسط نویسنده سیستانی با هزینه شخصی/ پیشکسوتان ورزش سیستان حال خوشی ندارند
کد مطلب: ۶۲۶۶۵
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۳
سیستان سرشار از استعدادهای ارزنده ای است که هر کدام توانسته تاثیر به سزایی نه تنها در منطقه بلکه در کشور و حتی جهان بگذارند.
نوشتن اولین مستند ورزش شرق کشور توسط نویسنده سیستانی با هزینه شخصی/ پیشکسوتان ورزش سیستان حال خوشی ندارند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ سرزمین سیستان خود دارای چندین رشته ورزشی بومی و سنتی از قبیل کشتی کچ گردان، خسو خسو، کبدی و... است که در این زمینه تاکنون موفقیت های بسیاری را هم کسب کرده به طوری که کبدی سیستان در حال حاضر حرف اول را در کشور می زند و کشتی کچ گردان هم به نام این خطه به تازگی ثبت شده است که تمامی این تفاسیر نشان از وجود استعدادهای نهان و شکفته ورزشی در بین اقشار مختلف جامعه سیستانی دارد.

دادخدا غفاری رئیس هیئت فوتبال نیمروز با نوشتن کتاب گذری بر تاریخ فوتبال سیستان با هزینه شخصی توانسته دین خود را نسبت به ورزش منطقه ادا کند که در این راستا خبرنگار اوشیدا به گفتگو با وی پرداخته که در ادامه می خوانید.

نایب رئیس هیئت فوتبال نیمروز عنوان کرد: در سال ۱۳۴۲ در نیزار پشت ادیمی از توابع شهرستان نیمروز دریک خانواده پنج نفره کشاورز متولد شدم و با توجه به اینکه تنها پسر خانواده بودم پدر و مادرم نام دادخدا را انتخاب کردند.

دادخدا غفاری به خبرنگار اوشیدا گفت: پدرم متولد ۱۳۰۸بود و تا ششم نظام قدیم دردبستان شاهپور زابل درس خوانده بود و به دلیل علاقه زیاد به پدر و مادر خویش از استخدام اداره دارایی صرف نظر کرد و تا پایان عمر در کنار پدر و مادر زندگی کرد همچنین او جهت ماندگاری و پیشرفت منطقه پشت ادیمی اولین مدیرعامل و موسس شرکتهای تعاونی منطقه بود که توانست این شرکتها را رونق بخشیده و به یادگار بگذارد و در سال ۵۴ نیز دبستان ذوالفقار غفاری پشت ادیمی رابه مردم و کودکان منطقه اهدا کند.

وی ادامه داد: دبستان پشت ادیمی اولین محل تحصیلم بود در سال ۱۳۵۷ با پیروزی انقلاب دبستان ذوالفقار غفاری راه اندازی شد و تا پنجم در همین دبستان درس خواندم سپس دوره راهنمایی را در مدرسه راهنمایی شهید عارفی ادیمی گذراندم.

مولف کتاب گذری بر فوتبال سیستان با بیان اینکه با مرگ پدرم درسال ۱۳۶۳ به هنرستان فنی شهید میرباقری زابل رفتم و در زابل ساکن شدیم، ابراز داشت: پس از دیپلم به استخدام دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درآمدم و در رشته تعمیرات و تجهیزات پزشکی دوره های متعددی از شرکتهای ایرانی و خارجی را طی کردم؛ ابتدا در آزمایشگاه دندانپزشکی رزمجومقدم زاهدان بودم سپس به دانشکده دندانپزشکی زاهدان رفتم تا سال۱۳۷۵ به دلیل مریضی مادرم به زابل و مرکز بهداشت امدم.

وی گفت: در سال ۱۳۷۰ دانشجوی رشته کارشناسی حقوق دانشگاه ازاد زاهدان شدم به دلیل نپرداختن شهریه و کم لطفی رئیس وقت دانشگاه آزاد تعداد زیادی از دانشجویان ازجمله این حقیر به دست وی از ادامه تحصیل و حضور در امتحانات اخراج شدیم.

غفاری با اشاره به اینکه در آن زمان تجهیزات پزشکی در سیستان نبود،خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۸۶با مرگ مادرم مسئول تجهیزات پزشکی مرکز بهداشت شدم؛ سپس معاونت بهداشتی و پس از استقلال دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز مسئول تجهیزات پزشکی این معاونت شدم و به عنوان کارشناس تجهیزات پزشکی و بازرس دانشگاه علوم پزشکی با مدرک کاردانی برق فعالیت کردم و در سال ۸۹ به مدت یک سال جانشین امور اداری مرکز بهداشت همزمان با ابلاغهای قبلی شدم.

نایب رئیس هیئت فوتبال نیمروز تصریح کرد: در سال ۹۰ تا ۹۳ مسول امورعمومی مرکز بهداشت زابل بودم و در راه اندازی شبکه بهداشت و درمان زهک و هیرمند به مدت دوسال همکاری می کردم و در سال۱۳۹۳ به شبکه نوپای بهداشت و درمان شهرستان نیمروز با میل و تعهدی که داشتم وارد و مسئول امور عمومی و سپس خدمات و هم زمان تجهیزات پزشکی شبکه بهداشت ودرمان نیمروز شدم و تا الان درخدمت مردم این شهرستان که زادگاه پدرتان و خودم بوده است هستم.

علاقمند به فوتبال هستم

نایب رئیس هیئت فوتبال شهرستان نیمروز ابراز داشت: در ورزش علاقمند به فوتبال هستم بنابراین تلاش می‌کنم برای کودکان نیازمند توپ فوتبال مفید باشم چرا که چهره های زرد رنگ پریده آنها مرا ازار می‌دهد.

غفاری اضافه کرد: یک پسر دارم که از خنده همین بچه ها از خداوند گرفتم اشک پسرم مرا زیاد نمی رنجاند اما خنده های تلخ بچه های بی بضاعت اشکم را می‌ریزد، باخود و خدایم عهد کردم کار سیاسی نکنم و همچنان که پدرم به من آموخت با مردم باشم بنابراین امید دارم باتلاش همه جناحها و افراد جامعه فراموش شده روزی خندان بودن فرزندانم را خواهم دید.

وی اذعان داشت: در سال ۱۳۹۶ کتاب گذری بر فوتبال سیستان را تقدیم جامعه ورزش سیستان کردم که اولین مستند ورزش شرق کشور نامیده می شود.

غفاری با عنوان اینکه درحال حاضر دانشجوی مهندسی الکترونیک هستم، تاکید کرد: مدرسه فوتبال دانشگاه علوم پزشکی زابل را به کمک مسئولین دانشگاه برای کودکان پرسنل دانشگاه، برای اولین بار ایجاد کردم.

مولف کتاب گذری بر تاریخ سیستان تاکید کرد: باتوجه به اینکه در زمینه های مختلف با تمدنی که سیستان در تمامی عرصه های فرهنگی و هنری و دیگر رشته ها، اساتید و مورخین به نام سیستانی و ایران نوشته و به ثبت رساندند به این فکر افتادم که یک کار نو و با گفتار و نقل از کسانی که در عرصه ورزش و به ویژه فوتبال بوده اند بتوانم ثابت کنم که این ورزش ازتاریخ ۱۳۳۰ در منطقه وجود داشته است و یک یاد از عاشقان زحمتکشان این ورزش نیز کرده باشم.

غفاری تاکید کرد: هر روز که می‌گذرد با پیشرفت علم و تکنولوژی گذشته ما کم رنگتر شده و خواهد شد لذا با علاقه ای که خودم به ورزش داشتم احساس کردم با این کار به جوانان چگونگی و نوع تفریحات سالم سیستان را یاداور شوم و به خانواده ها و جامعه و به خصوص دولتمردان یاداور شوم شاید در آینده جوانان سرحال و جامعه افسرده کمتری را شاهد باشیم چرا که اگر هرکس جایگاه خود را براساس تخصص و علاقه بداند اوضاع کاملا متفاوت خواهد بود.

جامعه سیستان ناامید و فراموش شده است

نایب رییس هیئت فوتبال نیمروز گفت: جامعه سیستان یک جامعه ناامید و فراموش شده در تمامی عرصه ها است اما یکی از بهترین روشها این است که به فرزندان خود تحرک و ورزش رابیاموزیم.

وی تاکید کرد: در چهره بزرگانی که از نزدیک برای جمع آوری مطالب و مستندات براز نوشتن کتاب نگاه می کردم فقط اشک بود و نگرانی برای جامعه ورزش و سیاسی شدن آن که این باعث دلزدگی پیشکسوتان و دوری ازاین تفریحات سالم بدنی و روحی شده بود و از کنار ورزش فاصله گرفته اند.

غفاری با عنوان اینکه شاید این کتاب تحرکی را ایجاد کند تا آشتی بین علمای ورزش و جوانان مدیران کنونی اتفاق بیفتد، بیان داشت: شاید این کتاب تاثیر زیادی در روند فعلی فوتبال و فوتسال سیستان و استان نداشته باشد ولی به آینده این کتاب امیدوار هستم.

مولف کتاب گذری بر فوتبال سیستان افزود: مشکلات فرهنگی و یا نوشتاری برای همه نویسندگان زیاد است اما در این کارخیلی دوستان همکاری نکردند بنابراین سعی کردم که این کتاب راصادقانه و بدون اهداف گروه و یا فرد خاصی بنویسم و این باعث سنگ اندازی و یک سری چیزهای دیگر بود اما سیستم و نظام مقدس گذاشت تا این کتاب به ثمره برسد.

وی اذعان داشت: برای کتابهای این چنینی کسی هزینه نمی کند به طوری که از اداره ورزش و جوانان سیستان تا استان و هیئت های فوتبال گرفته تا فرماندار، امام جمعه و سایر مسئولان کمک خواستم اما گفتند با اینکه کار ارزشمندیست نمی توانند کمکی کنند.

غفاری ادامه داد: هزینه جمع آوری مطالب این کتاب را در طول هفت سال حساب نکردم اما برای چاپ سیاه سفید کتاب مبلغ ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرج شد.

وی ابراز داشت: از حقوق کارمندی و کمک چندتن از دوستان توانستم هزینه کتاب را به صورت سه میلیون نقد و مابقی را چک از حقوق ماهیانه به مبلغ۷۰۰هزارتومان تا اواسط سال ۱۳۹۷ بدهم تا کتاب چاپ شود.

پیشکسوتان ورزش سیستان حال خوشی ندارند

مولف کتاب گذری بر فوتبال سیستان عنوان کرد: ورزش سیستان و پیشکسوتان ورزش منطقه حال خوشی ندارند اما با این حال کسی یادی از آنان نمی کند.

غفاری تاکید کرد: عملکرد ضعیف ورزش در این منطقه به دلیل اینکه فردی در پست مدیریتی قرار می گیرد که تجربه ورزشی نداشته و تنها به مدیریت آن مجموعه فکر می کند رخ داده است؛ همچنین امکانات ورزشی در منطقه به جز شهرستان زهک بسیار ضعیف است.

گفتنی است؛ کتاب گذری بر ورزش سیستان که به روایت تاریخ ورزش سیستان از سال ۱۳۳۰ به بعد می پردازد به تعداد هزار جلد به چاپ رسیده و در لوازم ورزشی های شهرستان زابل قابل خرید می باشد که در آینده نزدیک به چاپ دوم خواهد رسید.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark