داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
در همایش روز جهانی خاک مطرح شد؛
نقش مستقیم خاک بر اکوسیستم و امنیت غذایی بشر/ خاک سرمایه ملی است
کد مطلب: ۶۲۳۹۵
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۳
نماینده انجمن علوم خاک ایران در سیستان و بلوچستان گفت: خاک نقش به سزایی در اکوسیستم دارد و می تواند امنیت غذایی و امنیت انرژی جامعه را به ارمغان آورد.
نقش مستقیم خاک بر اکوسیستم و امنیت غذایی بشر/ خاک سرمایه ملی است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ علی شهریاری در نخستین همایش استانی گرامیداشت روز جهانی خاک که با حضور مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌های منطقه سیستان، اساتید، صاحب‌نظران، متخصصان و دانشجویان در دانشگاه زابل برگزار شد، عنوان کرد: یکی از معضلات عمده منطقه سیستان فرسایش خاک است.

وی افزود: توجه به قابلیت و ظرفیت کنونی خاک، در نظر گرفتن خاک به‌ عنوان سرمایه ملی، آموزش متخصصین خاک‌شناسی، آموزش‌های عمومی به جامعه در خصوص خاک و قانون‌گذاری در مورد حفظ و بهبود شرایط خاک‌ها باید مدنظر قرار گیرد.

شهریاری تاکید کرد: خاک در بحث امنیت غذایی، امنیت آب، کاهش تأثیرات تغییر اقلیم، امنیت انرژی و حفظ تنوع زیستی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در ادامه رئیس بخش مهندسی و مطالعات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان داشت: تخریب اراضی، بیابان زایی و گردوغبار تاثیر مخربی بر اکوسیستم دارد بنابراین باید نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری داشت.

حسین سرگزی با بیان اینکه جهت مقابله با تخریب اراضی و در پی آن پدیده گردوغبار و مدیریت این پدیده‌ها تلاش بیشتری داشت، تصریح کرد: وجود ریزگردها در منطقه را با روش های بیولوژیکی، روش های مکانیکی و روشهای مدیریتی مانند سیاست بهسازی محیط می توان مدیریت کرد.

رئیس دانشگاه زابل در این همایش نیز گفت: خاک از منظر و نگاه فرهنگی، نماد تواضع و فروتنی بوده و در باور اندیشمندان شهیری همچون ابوعلی سینا به‌عنوان یکی از عناصر چهارگانه سازنده‌ی هستی شناخته‌شده است.

موسی بهلولی با تاکید بر وابستگی هستی و حیات به خاک و درنتیجه اهمیت و منزلت منابع خاک کشور، بهره‌برداری پایدار و جلوگیری از تخریب آن، ابراز داشت: توسعه شهرها، نابودی مراتع و جنگل‌ها و آسیب‌هایی همچون آلودگی و فرسایش خاک با میزانی بسیار بالاتر از متوسط جهانی به‌ عنوان مهم‌ترین عوامل ویرانی خاک در کشور به شمار می رود.

وی اذعان داشت: با توجه به اینکه مدت‌زمان طولانی برای بازتولید خاک لازم است، بنابراین می تواتد تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم بسیاری بر زندگی مردم گذاشته و به معضلات زیست‌محیطی، بهداشتی و تغذیه‌ای عدیده‌ای منجر شود.

رئیس دانشگاه زابل تأکید کرد: با توجه به ارتباط تنگاتنگ خاک و مواد غذایی به یکدیگر و توجه به این نکته که نیاز بشر به غذا، وجود خاک سالم برای کشاورزی را می‌طلبد، برگزاری نشست‌هایی با مضمون حفظ و حراست «خاکـ» بسیار ضروری است.

بهلولی ابراز داشت: برگزاری چنین همایش‌هایی در اجماع آرا و اندیشه‌ها و نیز ایجاد درک و حساسیت نسبت به لزوم برنامه‌ریزی برای نگاهبانی از سرمایه‌های خدادادی، بسیار مهم است.

عضو هیئت‌علمی و رئیس بخش آب‌وخاک مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان در ادامه گفت: مطالعات انجام شده در ۱۰ سال گذشته در خصوصیات خاک های منطقه، مشخص کرد که میزان کربن خاکهای سیستان بسیار کم است.

پهلوان راد با تشریح خصوصیات خاک‌های دشت سیستان و پراکنش این خصوصیات در این منطقه و نیز مقدار و پراکنش عناصر غذایی اصلی و کم‌مصرف در خاک‌های منطقه اشاره کرد: فقر برخی عناصر در خاک‌ها که منجر به کمبود این عناصر در محصولات کشاورزی شده می‌تواند در سوتغذیه افراد ساکن نقش داشته باشد.

انتهای پیام م ب
Share/Save/Bookmark