داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
تولید ۱۰۰ هزار نهال توت در دانشگاه/ دانشگاه زابل پیشرو در ایجاد خزانه های گل و گیاه در راستای اقتصاد مقاومتی
کد مطلب: ۴۹۴۲۶
تاریخ انتشار:جمعه ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۱
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر بکارگیری اقتصاد مقاومتی در عرصه های مختلف جهت مقابله با تحریم ها و استکبار جهانی یکی از بهترین راه های رسیدن به فرامین رهبری کاشت گل ها و درختان در منطقه جهت درآمدزایی می باشد که در این راستا دانشگاه زابل به خپبی توانسته پیش قدم باشد.
تولید ۱۰۰ هزار نهال توت در دانشگاه/ دانشگاه زابل پیشرو در ایجاد خزانه های گل و گیاه در راستای اقتصاد مقاومتی
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ کشت گیاهان به میزان انبوه جهت مصارف داخلی و همچنین فروش آن علاوه بر درآمدزایی در دانشگاه سبب زیبایی و اشتغال زایی و همچنین حذف بسیاری از هزینه ها شده است که به نوبه خود تاثیر به سزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی در منطقه شده است.

متاسفانه گیاهان مصنوعی به وفور در منازل و تمامی بخش های شهری و حتی روستاها یافت می شوند در حالی که می توان به جای مصنوعاتی که بر سلامت انسان تاثیر نامناسب دارد از گیاهان طبیعی که آرامش روح و روان را دربردارد بهره برد.

ایجاد خزانه های ارزشمند با هزینه ی اندک در دانشگاه

رییس دانشگاه زابل گفت: دانشگاه زابل در راستای اقتصاد مقاومتی ایجاد و بهره برداری از خزانه های گل و گیاه را در دستور کار قرار داده که تاکنون با موفقیت های بسیاری مواجه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ موسی بهلولی به خبرنگار اوشیدا گفت: دانشگاه زابل با هزینه های بسیار اندک خزانه های گل و گیاه با قیمت ها و ارزش بسیار بالا با میانگین ۱۰۰ میلیون تا ۶۰۰ میلیون ایجاد کرده است.

وی با عنوان اینکه، بذر گیاهان نیز از خود خزانه ها تامین می شود ادامه داد: تا سال گذشته رقم قابل توجهی صرف خرید گل و گیاه توسط دانشگاه از خراسان می شد اما در سال جاری با رونق خزانه های گل و گیاه در دانشگاه نه تنها این نیاز مرتفع شده بلکه حتی دانشگاه توانایی فروش گل به سایر ارگان ها را نیز دارا می باشد.
بهلولی خاطرنشان کرد: انواع گل ها از قبیل رز و شاهپسند در سایت دانشگاه و همچنین چاه نیمه قلمه زنی می شود که در این راستا در آینده سایر بوته های آپارتمان و باغچه ای در دانشگاه رشد خواهد یافت.

تولید انواع نهال به منظور ایجاد درآمد در دانشگاه

رییس دانشگاه زابل اذعان داشت: از طریق بذرهای تولید شده در خزانه دانشگاه، یک صد هزار نهال توت در خرداد ماه ایجاد شده که تاکنون رشد خوبی در این مدت داشته است همچنین به همین میزان نهال اوکالیپتوس نیز ایجاد شده است.

بهلولی خاطرنشان کرد: از ابتدای مهرماه تکثیر زیتون در دستور کار قرار گرفته است هرچند کاشت زیتون دارای شرایط خاص و بسیار سخت می باشد.

وی ادامه داد: بسترسازی های لازم برای ۴۶ هزار هکتار آبیاری قطره ای در حال انجام است به طوری که با توجه به باردهی و بازدهی خوب زیتون، تولید این گونه نهال ها نقش موثری می تواند داشته باشد.

وی عنوان کرد: در صورت تولید نهال به صورت انبوه در دانشگاه با توجه به حذف هزینه حمل و نقل، علاوه بر درآمد زایی برای دانشگاه، برای کشاورز نیز سودآوری خواهد داشت.

وی اظهار داشت: در سال گذشته، سطح وسیعی انگور در دانشگاه قلمه زنی شد که در این راستا در سال جاری سعی شده از بهترین انگورها با باردهی بالا در خزانه ها قلمه زنی شود که در سال آینده از آن ها کشت شود چرا که مشتری پسندتر می باشد.

وی در ادامه از وجود گل های آلویه ورا در دانشگاه زابل خبر داد و گفت: گل های آلویه ورا دارای خاصیت بسیار می باشد به طوری که حتی می توان از این گیاه به عنوان ضدآفتاب بهره برد.

وجود گیاهان در منازل تاثیر به سزایی در روحیه دارد

رییس دانشگاه زابل با اشاره به، در گذشته به گیاهان توجه ویژه ای می شد به طوری که در هر خانه باغچه وجود داشت بیان داشت: وجود گل و گیاه طبیعی در منازل تاثیر به سزایی در روحیه ی افراد از نظر روانشناختی دارد.

وی تاکید کرد: وقتی به گیاهان توجه می شود از رشد بیشتری برخوردار می شوند به طوری که از لحاظ روحی و روانشناختی رفتار انسان ها با گیاهان تاثیر به سزایی در رشد آنان دارد.

بهلولی با اشاره به اینکه، متاسفانه وجود گل ها و گیاهان مصنوعی در منازل و حتی گلفروشی ها به شدت وجود دارد افزود: به جای گیاهان مصنوعی که تاثیر نامطلوب بر سلامت دارد می توان از گل های طبیعی استفاده کرد.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark