داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۳
 
اوشیدا از کارخانه سیمان سیستان گزارش می دهد؛
بیش از 90 درصد نیروهای کارخانه سیمان سیستان بومی هستند/عوارض کارخانه سیمان سیستان به خزانه شهرداری های کشور واریز می گردد
کد مطلب: ۳۶۴۶۶
تاریخ انتشار:دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۳
مدیرعامل کارخانه سیمان سیستان گفت: اینکه نیروهای این کارخانه غیر بومی هستند حرف نادرستی است ،به جزء تعداد اندکی از متخصصین که کمتر از 10 درصد بصورت ادواری از غیربومی بدلیل نبود متخصص مورد نیاز در استان بهره گرفته شده است مابقی نیروها در حدود بالای 90 درصد در شهرستانهای زابل و زاهدان سکونت دارند.
بیش از 90 درصد نیروهای کارخانه سیمان سیستان بومی هستند/عوارض کارخانه سیمان سیستان به خزانه شهرداری های کشور واریز می گردد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: کارخانه سیمان سیستان که یکی از مراکز درآمدزا و تولیدی منطقه بوده است،چند صباحی ست مبحث عوارض و مالیات آن برای بسیاری از مردم و رسانه های محلی با توجه به اینکه این عوارض در سیستان و شهرداری های سیستان استفاده نمی شود مورد توجه رسانه ها و سایتهای محلی قرار گرفت در این بین خبرنگار اوشیدا با سید باقر حسینی نماینده مردم سیستان موضوع را مطرح نموده و این مطالبه و خواسته مردم را بازگو نمود .

نماینده مردم سیستان اظهار داشت: پیگیریهای انجام شده است که پس از درمیان گذاشتن با وزارت اقتصاد و امور دارایی که این عوارض و مالیات از حصول مرکز تولیدی به خزانه شهرداریهای کشور تعلق گرفته و این تقسیم بندی طبق شاخصه ها و معیارهای خاصی برای هر منطقه و شهرستانی لحاظ می گردد.

وی ادامه داد: در سنوات گذشته هم این موضوع پیگیری شده است ولی باتوجه به اینکه این قانون کلی می باشد توانسته ایم جذب نیروی بومی در کارخانه را داشته باشیم.

محمدرضا احسان‌فر مدیرعامل کارخانه سیمان سیستان در گفتگو با خبرنگار اوشیدا در خصوص اینکه چرا عوارض و یا مالیات ارزش افزوده این کارخانه عاید سیستان نمی شود،اظهار داشت: آنچه که تحت عنوان عوارض و یا مالیات ارزش افزوده از همه صنایع دریافت می شود طبق قانون بایستی به میزان اعلام شده به حساب وزارت اقتصاد و امور دارایی کشور واریز شود.

مدیرعامل کارخانه سیمان سیستان افزود: قسمتی از آن تحت عنوان مالیات در اختیار شهرداری ها قرار می گیرد و اینکه چه مقدار از این مالیات در اختیار شهرداری ها قرار می گیرد در حیطه کاری بنده نیست که مطلع باشم.

احسانفر ادامه داد: ما یک تکلیف قانونی داریم که عوارض متعلقه خودمان را به حسابی که دولت اعلام می کند ،واریز می کنیم و در واقع اینکه بنده به عنوان یک واحد صنعتی پولی را به حساب شهرداری زابل بریزیم اصلا این پول را به عنوان عوارض متعلقه بنده حساب نمی کنند .

وی تصریح کرد: پرداخت عوارض در کشور دارای یک حساب معینه است و این حسابی که ما مالیات را پرداخت می کنیم یک حساب تکمیلی است که ما هر سه ماه یک مرتبه احضار نامه ارزش افزوده خود را به دولت می دهیم.




احسانفر با بیان اینکه دولت از محل ارزش افزوده بر درآمد،درآمدی دارد افزود: این درآمد را دولت بین خودش ،شهرداری ها و سایر سازمانها تقسیم می کند و این هیچ ارتباطی با سیمان سیستان ندارد.

مدیرعامل کارخانه سیمان سیستان با احساسی خواندن موضوع جذب نیروی غیربومی در کارخانه سیمان سیستان خاطرنشان کرد: این کارخانه تعداد خاصی نیرو که نیاز داشته را توانسته جذب کند و اگر قرار بوده به عنوان یک واحد صنعتی موفق عمل کند در امر صادرات از حیث تولید از ظرفیت خوبی در حد اسم خودش بلکه بیشتر برخوردار شده است و بدنبال این شرکتهای وابسته دیگری را ایجاد کرده و باعث اشتغالزایی در حوزه معدن و ایجاد شرکت احیای معادن استان،در حوزه حمل و نقل،بزرگترین حمل و نقل استان را دارد .

این مسئول ادامه داد: علی رغم اینکه عدم حمایتها ،در افغانستان سرمایه گذاری کردیم اما متاسفانه آنچه که در این استان می بینیم نه تنها همیاری و حمایتی انجام نمی شود بلکه در جذب سرمایه گذار نیز عملی به واقع شاهد نیستیم.



احسانفر تاکید نمود: لازم است کسانی که اینگونه حرفها را می زنند یک بار از کارخانه سیستان و افرادی که در این مجموعه شاغل هستند بازدید و مصاحبه به عمل بیاورند تا مشخص شود نیروهای بکارگیری شده در این کارخانه اهل کدام منطقه هستند،یک واحد تولیدی آیا مقدور است که نیروهای خودش را هرروز صبح از شهرستان دور نیروهای خودش را سرکار بیاورد و بعدظهر به منازل آنها برگرداند.

مدیرعامل کارخانه سیمان سیستان بیان داشت: اینکه نیروهای این کارخانه غیر بومی هستند حرف نادرستی است ،به جزء تعداد اندکی از متخصصین که کمتر از 10 درصد بصورت ادواری از غیربومی  بدلیل نبود متخصص مورد نیاز در استان بهره گرفته شده است مابقی نیروها در حدود بالای 90 درصد در شهرستانهای زابل و زاهدان سکونت دارند.

وی عنوان کرد: اینکه ما تفکیک داشته باشیم کاملا غلط است و برای استخدام نیرو به اینکه این نیرو کجایی هست نگاه نشده است بلکه این مطلب که این نیرو برای سیستم چقدر دارای توان کار است ملاک است.

احسانفر با اشاره به اینکه وظیفه پیگیری در این رابطه را ندارم افزود: سید باقر حسینی از نمایندگانی هستند که با تمام قوت از منافع و صنایع استان دفاع کردند و من شاهد آن بودم ،اگر افرادی فکر کنند که عوارض این کارخانه برای شهرداری زاهدان بیایید،این راه خطا است و علتش این است آنچه که به شهرداری قاعدتا داده می شود بالاخره تجمیع از عوارض در سطح کل کشور و تبیین و تقسیم برای شهرداری های سراسر کشور است و البته در اینکه یک چانه زنی شود که سهم بیشتری به شهرداری بدهند قاعدتا بر مبنای جمعیت ، مساحت،فاکتورها و شاخص های دیگری انجام دهند.




وی با عنوان اینکه مرجع تقسیم کننده عوارض وزارت اقتصاد و امور دارایی است ،گفت: همیشه نتیجه یک نتیجه دلخواه نیست و نتیجه دلخواه برای زابل این است که تمام عوارض کل کشور را بدهند به سیستان و این کار نشدنی ست و بر اساس یکی سری شاخص ها و فاکتورهای محاسبه می شود.

مدیرعامل کارخانه سیمان سیستان ادامه داد: این حرفها،حرفهایی نیست که منشا قانونی داشته باشد،این حرفها در زمان نمایندگان قبلی از جمله دکتر عباسعلی نورا هم مطرح شده است که البته به نتیجه ای نرسیده است چرا که موضوع کاملا قانونی و کشوری است و چرا که هر واحد تولید کننده از جمله ذوب آهن در اصفهان و مس سرچشمه نیز اینگونه عمل می کردند.

وی با بیان این مطلب که در همین خصوص در هفته گذشته با امام جمعه زابل صحبت شده است ،بیان کرد: هر روز صبح دو اتوبوس به مقصد زاهدان و دو اتوبوس به مقصد زابل نیروهای این کارخانه را سرویس دهی می کنند و این افراد بومی منطقه هستند.

احسانفر با اشاره به اینکه چرا بعضی حرفها زده می شود که هیچ منشای ندارد ،بیان کرد: همه کسانی که نسبت به این مسائل شبهه ای دارند از کارخانه بازدید داشته باشند تا همه این مسائل شفاف سازی شود.

این مسئول با بیان اینکه خودم بومی منطقه و اهل زاهدان هستم افزود: من بومی منطقه هستم و به شدت نسبت به مردم این منطقه تعصب دارم و به همین دلیل غالب کارهای که در این استان و منطقه انجام می دهم به شدت مورد بی مهری دوستانمان قرار گرفته در حالی که قاعدتا باید عکس قضیه باشد و ما را مورد حمایت قرار دهند،بعضی از دوستان شرایطی را بوجود می آورند که یک سرمایه گذار علاقه ای از اینکه در این منطقه حضور پیدا کند را نداشته باشد.

مدیرعامل کارخانه سیمان سیستان افزود: افرادی که چنین ادعاهایی دارند بیایند و ببینند که چرا یک مجموعه از سی ام آذرماه تعطیل شده و با وجود تعطیلی یک نفر از نیروهای خودش را اخراج نکرده است ،چرا ششصد و بیست هزار کریکت و 80 میلیارد تومان پول تولید شده برروی زمین ریخته شده است .

وی در پایان درخواست یک وقت برای تشریح مسائل مربوط به کارخانه سیمان سیستان را  در نماز جمعه زابل نمود.

گفتنی است ،شرکت صنايع سيمان زابل (کارخانه سيمان سيستان) در شهريور ۱۳۸۲ با هدف توليد يک ميليون تن سيمان خاکستري در سال تأسيس شد. کلنگ احدث پروژه در فروردين ۸۵ به زمين زد شد و عمليات اجرايي در مرداد ماه ۱۳۸۵ با اولين بتن ريزي آغاز شد و در بهمن ۱۳۸۲ در سير راع اندازي قرار گرفت، اين مجموعه با مشارکت ۵۱% بخش خصوصي بومي استان و ۴۹ درصدي سازمان توسعه و نوسازي صنايع معدني يران شروع به فاليت کرد که سهام ايميدرو نيز از طريق سازمان خصوصي سازي کور به مزايده گذاشته شد و به بخش خصوصي بومي استان واگذار شد.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark