داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۲
 
امام‌صادق(ع) بنیانگذار بزرگترین مدرسه فکری مذهب تشیع است.
کد مطلب: ۷۵۲۵۶
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۴۳
یک کارشناس مذهبی گفت: امام صادق(ع) بنیانگذار بزرگترین مدرسه فکری در تاریخ تشیع است و اندیشههای تمدن اسلامی محصول این دستاورد است.
امام‌صادق(ع) بنیانگذار بزرگترین مدرسه فکری مذهب تشیع است.
حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد بهشتی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: اگر امامان ما نبودند و روشنگری و هدایت آنان نبود قطعا نشانی از اسلام نمانده بود و تاریخ اسلام گویای ایثار و تلاش امامان معصومی است که با جهد و جهاد، اجازه ندادند حاکمان ظالم اموی و عباسی، اسلام را در جامعه ریشه‌کن کنند.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: امام جعفرصادق (ع) زمانی به امامت رسيد كه به دليل اقدامات طاغوتيان زمان، اسلام كمرنگ شده بود و تنها نامی از اسلام باقی مانده بود.

وی افزود: امام‌صادق(ع) در ظلمت بحران‌ها، دنیای شیعه را به فروغ تعالیم خویش روشنی بخشید و حقیقت اسلام را از آلایش انحرافات و گزند فریبکاران حفظ کرد، او آن قدر فقه و دانش اهل بیت را گسترش داد و زمینه ترویج احکام و بسط کلام شیعی را فراهم ساخت که مذهب شیعه به نام او به عنوان مذهب جعفری شهرت یافت.

حجت الاسلام و المسلمین بهشتی با اشاره به گستردگی شاگردان امام صادق(ع) در میان مذاهب و غیر مسلمانان، افزود: مجموعه شاگردان امام صادق(ع) بالغ بر چهار هزار نفر می‌رسد که شیعیان و غیر شیعیان و حتی غیر مسلمانان را نیز شامل می‌شده است، چنانکه با روی کار آمدن حاکمان بعدی عباسی، متوجه می‌شوند، امام چگونه دین ومذهب تشیع را گسترش داده و به اصطلاح امروز فرهنگ اسلامی را نهادینه کرده است پس لذا «منصورعباسی» و دژخیمان او به مقابله با امام صادق(ع) و یاران و شاگردان او پرداختند و پس از آن، متوجه شدند که امام، سازمان بزرگی از فقیهان، مفسران و دانشمندان را تربیت کرده است.

وی تاکید کرد: امام صادق علیه السلام بنیان‌گذار بزرگ‌ترین مدرسه فکری در تاریخ تشیع است، شاید به سختی بتوان همانند مدرسه امام صادق (ع) یافت که توانسته باشد چندین نسل را تحت تأثیر اصول و افکار خود قرار دهد بنابراین دستاورد این مدرسه تنها به شاگردان و معاصران آن حضرت منحصر نمی‌شود، بلکه اندیشه‌هایی که در جامعه ایجاد کرد و تمدن اسلامی را پایه نهاد، دستاورد مهم این مدرسه عظیم است.

حجت‌الاسلام بهشتی ادامه داد: امام صادق(ع) و اهل بیت تلاش می‌کردند که حقیقت دین را به مردم و پیروان خویش معرفی کنند و ما را به دنبال اشخاص و افراد فرانخواندند بلکه ما را به احکام دین و در چهارچوب دین به عنوان الگو معرفی کردند.

وی تاکید کرد: در مناظرات عقلی اشخاص خاصی مثل هشام بن حکم در کنار حضرت صادق(ع) بودند و در مباحث نقلی افرادی مثل ضراره در کنار ایشان بودند؛ اینها کسانی بودند که در مکتب امام صادق(ع) پرورش پیدا کردند.

این پژوهشگر دینی خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) در آخرین لحظه عمر خود همه را جمع کرد و گفت شفاعت ما به کسی که نماز را سبک می شمرد نمی‌رسد، امام در طول زندگی‌اش بسیار از نماز گفته است اما چرا در آخرین لحظه عمر خود دوباره از نماز گفت: برای اینکه اهمیت نماز را برای ما بگوید.


انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark