داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
سیر صعودی اعتیاد در میان زنان/ دانش آموزان و دانشجویان مشتریان جدید فروشندگان مواد مخدر هستند
کد مطلب: ۷۱۳۸۶
تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۲۵
گرفتار شدن در دام اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یک بلا و تهدیدی برای جامعه تبدیل شده که تلاش برای ایجاد اشتغال و رفع موانع تولید عاملی مهم برای ریشه کنی این معضل است.
سیر صعودی اعتیاد در میان زنان/ دانش آموزان و دانشجویان مشتریان جدید فروشندگان مواد مخدر هستند

به گزارش  اوشیدا؛ به نقل از کردتودی، اعتیاد بلای خانمان سوزی است که لازمه پیشگیری از گرفتاری جوانان و نوجوانان این مرز و بوم در این مرداب باتلاقی، آموزش، آگاهی بخشی و استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی و اجتماعی کردن مسوولیت مبارزه و اصلاح قوانین است.

اعتیاد هیولای بی اخلاقی است که مختص قشر خاصی از جامعه نیست و فقیر و غنی، زن و مرد، کهنسال، بزرگسال، جوان و نوجوان و با سواد و بی سواد را درگیر خود می‌کند.

گرفتار شدن در دام اعتیاد به مصرف مواد مخدر به عنوان یک بلا و تهدیدی برای جامعه تبدیل شده که تلاش برای ایجاد اشتغال و رفع موانع تولید عاملی مهم برای ریشه کنی این معضل است .

در حال حاضر بخشی از جامعه اعم از زنان و کودکان، دانش آموزان و دانشگاهیان و کارکنان در دام این معضل گرفتار شده‌اند که آثار آن به وضوح در حوزه‌های مختلف اجتماعی مشهود است.

ایران هم به دلیل موقعیت استراتژیک خود در منطقه و مقابله با استعمار علی رغم وجود مبارزات گسترده در زمینه اعتیاد سالانه خسارات زیادی را در این زمینه متحمل می شود و خراسان جنوبی به عنوان شرقی ترین مرز ایران که با کشور افغانستان همسایه است به عنوان کانون قاچاق مواد مخدر در معرض خطر بیشتری قرار دارد و در استان سالانه قربانیان زیادی را در دام اعتیاد گرفتار می شوند.

هرچند در سال های اخیر اعتیاد در میان مردان بیشتر از زنان بوده اما بررسی های آماری نشان می دهند روند اعتیاد در میان زنان سیر صعودی دارد و  باتوجه به نقش زنان به عنوان محور و کانون خانواده زمینه اعتیاد مردان و به خصوص زمینه تربیت نسل معتاد را فراهم می کند.

پیشگیری از گرایش جامعه جوان، نخبه و فعال به اعتیاد از طریق ارائه آموزش‌های متناسب به منطقه و آداب و رسوم به افراد و آموزش نحوه برخورد به اطرافیان مانند والدین و مراکز آموزشی که با افراد در تماس هستند، محقق می‌شود.

جامعه امروز تمام آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا را با دقت رصد می‌کند و برای سلامت خود نکات بهداشتی را رعایت می‌کند و اکنون باید نسبت به دام اعتیاد در جامعه به‌گونه‌ای اطلاع‌رسانی و بر آموزش تمرکز شود تا مقابله با اعتیاد به یک مسوولیت اجتماعی تبدیل شود.

استاندار کردستان: مبارزه با مواد مخدر اولویت کار دستگاه های متولی باشد

بهمن مرادنیا با بیان اینکه در راه مبارزه با مواد مخدر هیچ تاخیری جایز نیست ، اظهار داشت: نیروی انتظامی در این راه به صورت جدی تلاش می‌کند و امیدوارم روزی برسد که جامعه عاری از هرگونه مواد مخدر داشته باشیم.

وی افزود: حوزه مواد مخدر از جمله حوزه‌هایی است که باید در راه مبارزه با قاچاقچیان و درمان معتادین ثابت قدم بود و از هر گونه تاخیری در این خصوص پرهیز کرد.

استاندار کردستان با تاکید بر اینکه دانشگاه ها و مدارس دو حوزه حائز اهمیت در راستای مبارزه با مواد مخدر است ، بیان داشت: اگر مدارس و دانشگاه های ما عاری از مواد مخدر باشند می‌توان به فردایی بهتر و جامعه عاری از اعتیاد امیدوار بود البته در این مسیر نیاز به مشارکت مردم، خانواده ها و فعالان اجتماعی و سمن ها است.

مردانیا گفت: بعضا گزارش‌هایی از وجود فروشندگان مواد مخدر در حواشی مدارس و دانشگاه‌ها داده می‌شود که این امر نگران کننده است و پلیس و دیگر نهادهای مسوول باید برای پاکسازی حواشی این دو نهاد از فروشندگان مواد مخدر تلاش کنند.

این مسوول عنوان کرد: زمانی می‌توانیم به عملکرد خود در مبارزه با مواد مخدر افتخار کنیم که تعداد خود معرف‌ها به کمپ‌های ترک اعتیاد افزایش پیدا کند و روز به روز از آمار معتادان کاسته شود.

افزایش 10 درصدی کشفیات مواد مخدر در طول 6 ماهه گذشته

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار کردتودی از کشف 787 کیلو گرم انواع مواد مخدر در طول 5 ماه و 15 روز گذشته در استان کردستان خبر داد و اظهار داشت: این میزان کشفیات نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: 86 درصد مواد مخدر کشف شده تریاک، 10 درصد حشیش و 4 درصد انواع دیگر مواد مخدر است.

فرمانده انتظامی استان کردستان از فعالیت کمپ های ترک اعتیاد در تمامی شهرهای استان کردستان بغیر از سروآباد و بانه خبر داد و بیان داشت: در حال حاضر در دو کمپ فعال آقایان و یک کمپ فعال بانوان در سطح استان کردستان 165 معتاد متهاجر تحت درمان هستند.

سردار آزادی از دستگیری یک هزار و 419 نفر قاچاقچی در سطح استان کردستان در طول 6 ماه گذشته خبر داد و اظهار داشت: در این راستا 66 دستگاه خودرو حمل مواد مخدر کشف و ضبط شده است.

اجرای 723 طرح در راستای مبارزه با مواد مخدر در استان کردستان

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان از متلاشی شدن 2 باند بزرگ تهیه و توزیع مواد مخدر در طول 6 ماه گذشته در استان کردستان خبر داد و بیان داشت: در راستای مبارزه با مواد مخدر در طول مدت یاد شده 723 طرح اجرا شده است.

وی عنوان کرد: پاکسازی نقاط آلوده و جرم خیز، کنترل محورهای مواصلاتی ، جمع آوری و ساماندهی معتادین متهاجر ، پاکسازی محیطی پیرامون مراکز آموزشی و دانشگاهی از مهمترین طرح های انجام شده در راستای مبارزه با مواد مخدر در استان کردستان در طول 6 ماه گذشته است.

فرمانده انتظامی استان کردستان اضافه کرد: در طول 6 ماه گذشته 332 نفر از معتادین متهاجر دستگیر و تحویل کمپ های ترک اعتیاد شدند که از این تعداد 328 نفر آقا و 2 نفر خانم هستند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در خصوص میزان سن دستگیر شدگان در استان کردستان گفت: 6 درصد دستگیر شدگان 35 الی 40 سال سن دارند ، 19 درصد بین 20 الی 35 سال و 16 درصد در رنج سنی 50 تا 60 سال سن قرار گرفته اند.

40 درصد معتادین متهاجر بیکار هستند

وی با تاکید بر اینکه بیکاری بستر اصلی گرایش به اعتیاد در بین جوانان در استان کردستان است ، افزود: 40 درصد دستگیرشدگان در طول 6 ماه گذشته بعلت بیکاری به سمت مواد مخدر گرایش پیدا کرده اند.

سردار آزادی بیان داشت: با توجه به شیوع بیکاری در جامعه شاهد کاهش سن گرایش به مواد مخدر در سطح استان کردستان هستیم.

استان کردستان جزء استان های کمتر آلوده در سطح کشور است

فرمانده انتظامی استان کردستان با تاکید بر اینکه استان کردستان جزء استان های کمتر آلوده به مواد مخدر است ، گفت: با مقایسه وضعیت گذشته خود استان کردستان شاهد افزایش آمار گرایش به مواد مخدر در استان کردستان هستیم که زیبنده این استان فرهنگی نیست و نیاز به نظارت بیشتری دارد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان تصریح کرد: 26 نهاد و حوزه در مبارزه با مواد مخدر دخیل هستند که اگر هر کدام از این دستگاه ها کار خود را به نحو احسن انجام دهند شاهد کاهش گرایش افراد به سمت مواد خانمان سوز مخدر هستیم.

خانواده ها نقش اساسی در مراقبت های بعد از ترک کمپ دارند

وی با تاکید بر اینکه یکی از اقدامات مبارزه با مواد مخدر دستگیری و ساماندهی معتادین متهاجر است ، گفت: مراقبت های بعد از خروج از کمپ به عهده خانواده ها است که در این راستا شاهد کم کاری خانواده هستیم و عدم توجه به این افراد توسط خانواده و نبود شغل و عدم حمایت دستگاه های متولی موجب بازگشت به سمت استفاده از مواد مخدر می شود.

همه آحاد جامعه در راستای مقابله با مواد مخدر مسوول هستند

همه آحاد جامعه شامل مردم و مسوولان، زنان و مردان و عوامل آموزش در دانشگاه ها و مدارس هم چنین رسانه ها وظیفه دارند اقدام های لازم برای پیشگیری از ا عتیاد را انجام دهند.

براساس آمار بعد از تصادف ، اعتیاد دومین عامل مرگ و میر در ایران است و لازمه مقابله این بلای خانمان سوز عزم، وحدت، همدلی و انسجام ملی برای پذیرفتن مسئولیت اجتماعی است.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark