داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
جزئیات مناطق آسیب پذیر سیستان در سیلاب افغانستان/سیل به چه مناطقی آسیب می زند؟
کد مطلب: ۶۶۵۰۸
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۱۱
سیلاب افغانستان به سیستان رسیده و روز به روز حجم آن در حال افزایش است ، بسیاری از نقاط حساس و آسیب پذیر اکنون در خطر سیلاب قرار دارند.
جزئیات مناطق آسیب پذیر سیستان در سیلاب افغانستان/سیل به چه مناطقی آسیب می زند؟
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ در دو سال گذشته افغان ها با ذخیره آب موجود در پشت سد کجکی باعث شدند که سیستان در معرض طوفان ، بیماری و خشکسالی بی سابقه ای قرار گیرد، کاهش آب و عطش افغان ها برای نگه داشت آب باعث شده بود تا حتی چاه نیمه ها نیز تا ۵۰ در صد خشک شوند.
با این حال با توجه به عدم برنامه ریزی افغان ها و همچنین ذخیره بیش از حد آب در پشت سد کجکی باعث شده است تا پس از دو سال و در سال جاری آب بسیاری از روستاهای افغانستان را در بر گیرد و به سمت ایران در حرکت باشد.
چندی پیش رئیس جمهور افغانستان از ناتوانی مهار آب ابراز تاسف کرد و گفته است ایران باید برای قطره قطره این آب پول پرداخت کند.
با این حال سیلاب حالا به سیستان رسیده و روز به روز حجم آن در حال افزایش است ، بسیاری از نقاط حساس و آسیب پذیر اکنون در خطر سیلاب قرار دارند.








عباس نورزائی کارشناس ارشد مدیریت توسعه روستایی در این خصوص گفت: پل قرآن، بر روی شاخه‌ی لورگباغ،بر روی شاخه ای از رودخانه‌ی سیستان بسته شده است که این شاخه در ابتدای دلتای لورگباغ قرار دارد.
وی افزود: اولین پلی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، توسط جهادسازندگی بسته شد و به همین خاطر «پل قرآن» نامیده شده است.
نورزائی گفت: حدوداً ۱۰ کیلومتر از شهر زابل فاصله دارداینک از این پل برای عبور و مرور افراد و احشام استفاده می شود، اما به موازات آن روی جاده ی زابل نهبندان پل دیگری احداث شده است.
وی ادامه داد: از این پل تا روستای لورگباغ، که به تعبیری روستایی بندری و در کنار دریاچه هامون، قرار دارد حدود ۷ کیلومتر فاصله است.
کارشناس ارشد مدیریت توسعه روستایی خاطرنشان کرد: از کنار این پل در سال ۱۳۶۸ وضعیت سیل بحرانی شد، سیلبند رودخانه پاره شد و روستای ناصرآباد، اراضی اطراف به زیر آب رفت که جهادسازندگی مأموریت یافت و با استفاده از تجربه‌ی گروهان های مهندسی رزمی پمپاژ در جنگ، آن را مهار کرد.
نورزائی تصریح کرد: تنها قسمتی که سیل می تواند به محله گرگیج شهرستان زهک آسیب بزند و متأسفانه هیچ تلاشی برای ترمیم آن از قبل نکرده اند مسیر قدیمی رودخانه‌ی شهر‌ است و اگر سیلاب نفوذ کند، کلیه روستاهای مسیر، شهرهای بنجار و زابل، به زیر آب می رود و جاده ی ترانزیتی میلک، شاهراه اقتصادی منطقه مسدود خواهد شد.

انتهای پیام/



Share/Save/Bookmark