داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
توسعه روستایی یک ضرورت برای حفظ روستاها
مدیر مسئول
کد مطلب: ۴۰۰۸۳
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۲۰
امروزه یکی از راهبردهای موثر جهت توسعه همه جانبه و خودپایدار هر منطقه، استفاده از مشارکت و توانمندی های مردم بخصوص روستاییان برای عمران و توسعه مناطق روستایی در تمام ابعاد آن است.
توسعه روستایی یک ضرورت برای حفظ روستاها
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: امروزه یکی از راهبردهای موثر جهت توسعه همه جانبه و خودپایدار هر منطقه، استفاده از مشارکت و توانمندی های مردم بخصوص روستاییان برای عمران و توسعه مناطق روستایی در تمام ابعاد آن است.

اهمیت جایگاه و نقش روستاها به عنوان مراکز درآمد زا و بالقوه جامعه بر کسی پوشیده نیست در این بین روستاها ی سیستان که در دوران قبل از خشکسالی منبع عظیمی از پایگاههای کشاورزی دامداری را در خود جا می داد . به عنوان رکن اصلی صادرات محصولات کشاورزی به خود نام گرفته بود چرا که انبار غله ایران مصداق آن است .
شاید سالیانی سیستان مهاجر پذیر بود ،اما هم اکنون بدلیل خشکسالی و نبود آب و قهر طبیعت چهره ی دگر به خود گرفته است .
چنانکه مي دانيم اقتصاد کشور هاي جهان سوم از جمله کشور ما اغلب بر توليدات کشاورزي متکي است و فعاليتهاي کشاورزي هم، غالبا در روستاها انجام مي شود. لذا از يک طرف به خاطر بهبود بخشيدن به روشهاي سنتي توليدات کشاورزي و بهره برداري بهينه از زمين و منابع توليد و توزيع محصولات کشاورزي و متعاقب آن محو فقر و از طرف ديگر به منظور نوسازي اجتماعي و فرهنگي روستاها که خود منبعث از توجه به مسائل انساني و ضرورت هاي سياسي است، موضوع توسعه روستايي و اهميت آن آشکار مي گردد و براي همين هم هست که گفته اند مشکلات آينده کشورهای جهان سوم اعم از بيکاري، فقر، کمبود درآمد، گرسنگي، کمبود توليد و غيره بايد در روستاها حل و فصل گردد.
بنابراين توسعه روستايي به خاطر حل مشکلات مزبور و مخصوصا برآوردن نيازهاي اساسي مردم روستايي از اهميت و اولويت خاصي برخوردار است.
آنچه که در این بین می تواند به کشاورزان و روستاییان کمک کند این است که با آگاهی دادن به کشاورزان آنان را تشویق به جمع آوری سرمایه های خرد در قالب تعاونی نموده تا به این وسیله ارزش افزوده محصولات کشاورزی به خود روستاییان بازگردد. راهکار دیگر حمایت از جوانان روستایی دانش آموخته دانشگاه‌هاست که با توجه به علم و دانشی که دارند اقدام به ایجاد این قبیل صنایع در مناطق روستایی نمایند.
تقريبا ۳۲ درصد جمعيت کشور در روستاها ساکن هستند و توجه به آنان و رفع مشکلات معيشتي و اجتماعي آنها يک وظيفه اصلي و شرعي مي باشد. پس توجه به روستاهاي کشور بايد يک وظيفه براي دولت محسوب شده و در کنار تمامي مسائل، برنامه ريزي توسعه روستايي را نيز جزء اولويت کاري خود قرار دهد.



انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark