داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
تجارت صنایع دستی در مرزها؛
معیشت روستاییان در گرو بازارچه های مرزی/ جانمایی بازارچه صنایع دستی در نقطه صفر مرزی با افغانستان و پاکستان
کد مطلب: ۷۴۵۸۲
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۰۰
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان از جانمایی بازارچه صنایع دستی در نقطه صفر مرزی ایران با کشورهای افغانستان و پاکستان خبر داد.
معیشت روستاییان در گرو بازارچه های مرزی/ جانمایی بازارچه صنایع دستی در نقطه صفر مرزی با افغانستان و پاکستان
به گزارش اوشیدا به نقل از عصرهامون،سیستان و بلوچستان سرزمین اسطوره ای صنایع دستی است و در هر گوشه ای از این خاک که قدم بگذاری رنگ و بویی خاص از آثار دستی بکر و جذاب مشاهده خواهی کرد.

صنایع دستی سیستان و بلوچستان از اصیل ترین و قدیمی ترین صنایع دستی ها به حساب می آید كه قدمت برخی از آنها به چند هزار سال قبل بر میگردد و صنایع دستی سیستان و بلوچستان هنر دست زنان و مردان خون گرم این سرزمین اصیل هستند وبیشتر آن ها ثبت ملی و جهانی شده اند.

از گذشته های بسیار دور صنایع دستی در استان سیستان و بلوچستان جایگاهی ممتاز داشته است، آثار كشف شده از هنرهای دستی در شهر سوخته گویای قدمت هنرهای دستی این مرز و بوم است.

امروز نیز صنایع دستی از موقعیت ویژه ای برخوردار است و زنان روستایی در كنار خانه داری به ساخت انواع صنایع دستی اشتغال دارند، هنرهای دستی مردم استان عبارت است از: قالی بافی، گلیم بافی، چادر بافی، سفره بافی، حصیر بافی، نمد مالی، سوزن دوزی، سكه دوزی، سفال سازی، خراطی و لنج سازی است.

بازارچه های مرزی بر اقتصاد و معیشت مناطق روستایی تاثیر مستقیمی دارد

مجتبی زرگر، کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر بازارچه های مرزی بر تولیدات بومی صنایع دستی در سیستان و بلوچستان بیان کرد: نقش گسترش اقتصاد صنایع دستی به عنوان مهمترین منبع رشد توسعه اقتصادی مناطق روستایی و مرزی اهمیت فراوانی دارد.

وی افزود: بخش عمده صادرات کالاهای اقتصاد صنایع دستی، نوید توسعه اقتصادی مناطق روستایی و مرزی را می دهد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سهم صنایع دستی سیستان و بلوچستان در بازارهای جهانی تصریح کرد: صنایع دستی به عنوان بخشی از اقتصاد کشور می تواند سهم بزرگی در بازارهای جهانی داشته باشد و وجود ظرفیت‌هایی مانند سوزن‌دوزی، سفال کلپورگان و قالیبافی در سطح ملی و جهانی معرفی شده است.

زرگر گفت: صنایع دستی به عنوان مکمل جاذبه‌های تاریخی و گردشگری تبلور فرهنگ و هنر بومی مردم است، می‌تواند عامل مهمی در شناساندن فرهنگ و تمدن و جذب گردشگران داخلی و خارجی باشد.

صنایع دستی سیستان و بلوچستان باید به دنیا معرفی شود

علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه صنایع دستی استان باید به دنیا معرفی شود، گفت: صنایع دستی سیستان و بلوچستان قابلیت معرفی به کشورهای آسیا، آفریقا و بعضی از کشورهای اروپایی دارد و هنر سوزندوزی در کشورهای حوزه خلیج فارس، امارات و قطر شناخته شده است.

وی با اشاره به تجارت صنایع دستی در مرزها افزود: با راه اندازی بازارچه مرزی صنایع دستی این تجارت شکل قانونی تری به خود خواهد گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان با بیان اینکه بازارچه های مرزی به یکی از شاهراه‌های مهم و اصلی در صادرات صنایع دستی کشور است، تصریح کرد: کار مطالعات احداث بازارچه صنایع دستی در مرز ایران پاکستان و افغانستان به پایان رسیده و اکنون در مرحله جانمایی قرار دارد.

جلالزایی با بیان اینکه، کار تجاری سازی صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کمک پارک علم و فناوری انجام شده است، گفت: صادرات صنایع دستی از طریق گمرکات محقق خواهد شد.

وی با بیان اینکه زیرساخت های جهانی شدن صنایع دستی استان در حال شکل گیری است، اذعان کرد: این زیرساخت ها با آموزش مردم محلی، ایجاد انگیزه با هدف جلب مشارکت بخش خصوصی و دولتی، فرهنگ‌سازی عمومی، آماده کردن زیرساخت‌های حمل و نقل، تجهیزات کارگاهی فراهم می شود.

به گفته این مقام مسئول، این بازارچه ها تاثیر مستقیم در بازاریابی و فروش محصولات و اقتصاد و معیشت دارد و هر چه تعداد این بازارچه ها بیشتر شود بهتر است.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark