داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
با تلاش یک متخصص ایرانی صورت گرفت درمان کم‌تهاجمی «چسبندگی شدید مثانه به رحم» برای نخستین بار در کشور
کد مطلب: ۱۹۰۷۹
تاریخ انتشار:شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۲۷
اوشیدا:درمان عارضه چسبندگی شدید مثانه به رحم با روش جراحی لاپاروسکوپی (جراحی بدون نیاز به باز شدن شکم) که برای اولین در ایران و با تلاش یک متخصص ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است در منابع پزشکی جهان گزارش شد.
با تلاش یک متخصص ایرانی صورت گرفت  درمان کم‌تهاجمی «چسبندگی شدید مثانه به رحم» برای نخستین بار در کشور
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:چسبندگی مثانه به رحم و به دنبال آن راهیابی این دو عضو به یکدیگر، عارضه‌ای است که پس از عمل سزارین در زنان ایجاد می‌شود.

دکتر علیرضا امین‌شریفی، متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص جراحی‌های اندوسکوپی و لاپاروسکوپی پیشرفته در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی ایسنا با اشاره به این که بعد از عمل سزارین، گاهی مثانه به رحم راه می‌یابد و افراد مبتلا به بی‌اختیاری ادراری می‌شوند، افزود: این امر در برخی موارد اجتناب‌ناپذیر است و شانس افرادی که سزارین‌های متعدد انجام داده‌اند، در ابتلا به این عارضه بالاتر است.

به گفته دکتر امین‌شریفی، بر اثر بروز این بیماری،‌ فرد دچار بی‌اختیاری ادراری، بروز خون در ادرار،‌ درد در ناحیه شکم و گاهی مبتلا به نازایی می‌شود.

وی با بیان این که این عارضه نادر در کمتر از یک درصد زنان تحت عمل سزارین بروز می‌کند، گفت: عمل جداسازی مثانه از رحم بدلیل التهاب شدید معمولا بسیار مشکل است. در شیوه قدیمی این عمل، لازم است بر روی شکم بیمار برش بزرگ جراحی داده شده و مثانه کاملا باز و ترمیم وسیع انجام شود؛ اما در روش جدید که با جراحی لاپاروسکوپی صورت می‌گیرد و ما موفق به انجام آن شدیم، با ایجاد چهار برش پنج میلی‌متری، دسترسی مستقیم به محل ارتباط دو عضو زیر دید مستقیم دوربین فراهم شده و بدون نیاز به باز کردن مثانه و دستکاری وسیع احشا، عمل جراحی با دقت بیشتر و در مدت زمان کمتر انجام می‌شود.

به گفته وی، این شیوه جراحی، درد کمتری داشته، مدت بستری فرد بیمار را کاهش داده و برش جراحی بزرگ روی شکم ایجاد نمی‌کند.

فوق تخصص جراحی‌های اندوسکوپی و لاپاروسکوپی پیشرفته اضافه کرد : جراحی لاپاروسکوپی در طیف وسیعی از بیماران مبتلا به سنگ کلیه، سرطانهای سیستم ادراری و در کودکان با ناهنجاری‌های کلیوی مادرزادی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام می‌شود و در طول شش سال اخیر بیش از ۱۱۰۰ بیمار با انواع مشکلات فوق در این مرکز از این تکنولوزی نوین سود برده‌اند.

نتایج موفقیت‌آمیز این جراحی در مجله بین‌المللی زنان و زایمان که در انگلستان منتشر می‌شود، امسال به چاپ رسیده است.

به گزارش ایسنا دکتر علیرضا امین‌شریفی، دانشیار گروه جراحی کلیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به دلیل دستیابی به روش‌های نوین جراحی تا کنون، موفق به کسب جوایز معتبر علمی در کشور از جمله جشنواره علوم پزشکی رازی و جشنواره بوعلی سینا شده است.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :