داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان ریشه در بیماریابی دارد یا بی مبالاتی مردم؟
کد مطلب: ۶۹۹۴۸
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۵۱
طی هفته اخیر، شاهد افزایش آمار ابتلا به ویروس کرونا در استان خوزستان هستیم که علت آن علاوه بر افزایش بیماریابی، ریشه در بی مبالاتی مردم نیز دارد.
افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان ریشه در بیماریابی دارد یا بی مبالاتی مردم؟

کرونا، ویروسی بد قدم و زیرک که از اواخر سال ۹۸، وارد ایران شد. با شیوع این ویروس تعداد زیادی از افراد جامعه در نقاط مختلف کشور مبتلا شدند و بسیاری از افراد نیز با زندگی خداحافظی کردند. اما از آنجایی که تابحال برای درمان این ویروس دارو و واکسن کشف نشده است، بهترین راه مراقبت و مصون ماندن از آن، رعایت بهداشت فردی و عمومی، خودداری از تردد‌های غیرضروری و اجتناب از افرادی است که به بیماری کرونا ویروس مبتلا شده اند.

در هفته‌های اخیر، در استان خوزستان نیز شاهد افزایش مبتلایان به بیماری کرونا ویروس و مرگ و میر ناشی از آن هستیم، بطوریکه روزانه بین ۱۳۰ تا ۱۹۲ نفر به این ویروس مبتلا شده و به سبب آن بیمارستان نشین می‌شوند. شرایط خوزستان از نظر وزارت بهداشت در وضعیت قرمز قرار گرفت، چراکه طی شب‌های گذشته تست کرونای ۵۰ نفر در پایان روز گذشته، مثبت اعلام شد و بستری شدند.

افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان ریشه در بیماریابی دارد یا بی مبالاتی مردم؟

برخی از شهروندان با توجه به نکات بهداشتی خود را قرنطینه کرده اند، اما برخی دیگر بر این عقیده که بیمار نمی‌شوند، همچنان در سطح شهر و بازار‌های شلوغ تردد کرده و از استفاده ماسک و دستکش هم خودداری می‌کنند، ناگفته نماند که کاسبان و صاحبان اصناف هم به ۲ دسته تقسیم می‌شوند، دسته‌ای که پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و عده‌ای هم که گوششان به این هشدار‌ها بدهکار نیست.

اما همین بی مبالاتی‌ها و بی توجهی به نکات بهداشتی سبب شده تا تعداد بیماران و افراد بستری و حتی درمان و قرنطینه خانگی به شدت افزایش یابد که علاوه بر افزایش مرگ و میر، سبب سخت شدن کار پزشکان و کادر درمانی شده است.

افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان ریشه در بیماریابی دارد یا بی مبالاتی مردم؟

به منظور بررسی دقیق افزایش آمار ابتلا به کرونا ویروس در استان خوزستان با سرپرست بهداشت استان خوزستان و استاندار گفت‌وگو کردیم.

علت افزایش آمار ابتلا در خوزستان چیست؟

سید محمد علوی سرپرست بهداشت استان خوزستان گفت: باتوجه به اینکه ابتلا به ویروس کرونا طی هفته‌های اخیر در استان سیر صعودی دارد، یکی از دلایل این افزایش، بیماریابی و انجام غربالگری است که موارد مشکوک به کرونا و حتی مبتلا که علائمی ندارند را شناسایی کرده و پس از انجام تست و آزمایش، نسبت به درمان و بستری آنها در موارد حاد اقدام می‌کنیم.

او با اشاره به افزایش مراجعان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی افزود: در روز‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا، بیمار به بیمارستان مراجعه می‌کرد و پس از آزمایش و تست از او، اقدامات لازم انجام می‌شد، اما در حال حاضر ما به مکان‌هایی مانند؛ مراکز سالمندان، مراکز نگهدای سالمندان، زندان ها، کارگاه‌هایی که کمتر از ۲۰ کارگر دارند و... می‌رویم که احتمال می‌دهیم بیمار در آنجا باشد.

علوی اظهار داشت: ممکن است در مکان‌های مذکور، افرادی با علائم نهفته بیماری کرونا وجود داشته باشد که پس از انجام نمونه گیری و تست‌های لازم، نسبت به درمان و یا بستری آنها اقدام می‌شود، ضمن اینکه، افرادی که با بیمار ارتباط نزدیک دارند و پس از انجام نمونه گیری، شیوع این بیماری و علل آن ردیابی می‌گردد.

افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان ریشه در بیماریابی دارد یا بی مبالاتی مردم؟

شناسایی افراد ناقل یا فاقد علائم ظاهری کرونا

سرپرست بهداشت استان خوزستان انجام اقدامات در زمینه شناسایی افراد ناقل و مبتلا به کووید ۱۹ را یکی از علل افزایش آمار در استان خوزستان اعلام و بیان کرد: تعداد افرادی که بصورت سرپایی درمان می‌شوند افزایش یافته و این به آن معنا است که بیماریابی نیز افزایش یافته است.

این مقام مسئول ادامه داد: زمانی که موارد بستری ابتلا به کرونا ویروس، کمتر از موارد درمان سرپایی باشد، علامت مثبت خواهد بود و نشان می‌دهد قبل از اینکه بیمار بدحال و دچار علائم حاد تنفسی شود، شناسایی می‌شود و با اقدامات جداسازی یا قرنطینه خانگی یا اقامت در نقاهتگاه‌ها و یا حتی درمان سرپایی از وخیم شدن حال او و مرگ و میر ناشی از ابتلا به این بیماری جلوگیری بعمل می‌آید.

او اذعان داشت: اولین اقدام برای جلوگیری از افزایش تعداد مبتلایان به بیماری ویروس کرونا این است که بهداشت رعایت شود تا افراد به  این بیماری مبتلا نشوند، دوم اینکه اگر به این بیماری دچار شدند با اقدامات و مداخلات درمانی به موقع اجازه بدحال شدن و بروز علائم حاد تنفسی را ندهیم.

افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان ریشه در بیماریابی دارد یا بی مبالاتی مردم؟

جلوگیری از مرگ و میر با کنترل بیماری کووید ۱۹

سید محمد علوی مهمترین مسئله در کنترل بیماری کرونا ویروس را کاهش مرگ و میر ناشی از ابتلا به این بیماری عنوان و تصریح کرد: با یافتن بیماران و درمان آنها می‌توان از مرگ ناشی از آن جلوگیری بعمل آورد، ضمن اینکه از افزایش بیماران بدحال و به تبع آن تکمیل ظرفیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی جلوگیری خواهد شد.

او بیان داشت: همچنین با افزایش تخت‌های بیمارستانی آمادگی پذیرش بیماران وجود دارد، ضمن اینکه بخش‌های ایزوله و بخش‌های ICU برای بیماران بدحال و پیشگیری از بروز مشکلات تقویت شده اند و در شرایطی نیستیم که بخواهیم قرنطینه را اعمال کنیم.

علوی در پایان اظهار کرد: بخش عمده و مهم پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ویروس، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، خودداری از تردد‌های غیرضروری، رعایت بهداشت فردی و عمومی، خودداری از برگزاری مراسم عزا و عروسی، استفاده از ماسک و دستکش هنگام تردد در سطح شهر و استفاده از ضدعفونی کننده‌های استاندارد است که در صورتی که شهروندان این موارد را رعایت کنند، مهار و کنترل این بیماری نیز راحت‌تر خواهد شد.

افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان ریشه در بیماریابی دارد یا بی مبالاتی مردم؟

روزانه بیش از یکهزار تست کرونا در خوزستان انجام می‌شود

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در تشریح آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان گفت: آمار ابتلا به ویروس کرونا در استان از آنچه انتظار می‌رفت، بالاتر است، اما این چنین نیست که خوزستان بیشترین افزایش را در مقایسه با سایر استان‌های کشور دارد، ضمن اینکه تصاویری که نشان دهنده نشستن بیماران مبتلا به کرونا در راهرو‌های بیمارستان‌ها و مراکر درمانی کذب بوده  وصحت ندارد.

او به اختصاص یک هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی برای بستری و درمان افراد مبتلا به کرونا ویروس در استان خوزستان از ابتدای شیوع این ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: این درحالی است که هم اکنون ۵۲۰ تخت برای این بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرد و مابقی تخت‌ها همچنان خالی هستند و آمار ابتلا و بستری در بیمارستان‌ها به حدی نرسیده که با کمبود تخت مواجه شویم.

شریعتی در ادامه به پیش بینی ۱۸۰ تخت ویژه در بخش‌های ICU اشاره و بیان کرد: تعداد تخت‌ها در این بخش بیشتر از تعداد مذکور است، اما این آمار در اختیار مبتلایان قرار گرفته و در حال حاضر ۱۴۱ تخت اشغال شده و نیازی به استفاده از حدود ۴۰ تخت دیگر برای بستری بیماران مبتلا به کرونا ویروس نداشته ایم.

افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان ریشه در بیماریابی دارد یا بی مبالاتی مردم؟

افزایش بیماریابی در کنار کنترل کرونا ویروس در خوزستان

استاندار خوزستان گفت: شرایط بیماری تحت کنترل مدیران در دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار دارد، ضمن اینکه تعداد آزمایشگاه‌های کرونا در استان به ۶ واحد میزان سنجش و بیماریابی نیز افزایش یافته است، همچنین تست و غربالگری از نزدیکان بیمار و افرادی که با بیمار ارتباط نزدیک داشته اند انجام می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان خوزستان با بیان اینکه پیش از این روزانه حدود ۱۸۰ تست انجام می‌شد، افزود: درحال حاضر ظرفیت تست کرونا در استان به بیش از یک هزار تست رسیده است و به تبع آن شناسایی افراد مبتلا به این بیماری نیز افزایش می‌یابد، ضمن اینکه عمده بیماران سرپایی هستند و بصورت قرنطینه خانگی و با تجویز دارو درمان می‌شوند.

مرگ و میر ناشی از کرونا در خوزستان به ۶.۶۳ درصد رسیده است

غلامرضا شریعتی درخصوص اعمال محدودیت ها برای کنترل ویروس کرونا گفت: در این رابطه هرگونه اقدامی که برای سلامت جامعه و مردم لازم باشد صورت می گیرد و این امر با مشورت و همفکری اعضای ستاد مدیریت بیماری کرونا و نیز شورای تامین استان خواهد بود.

او شرایط موجود را هشدار جدی به مردم عنوان کرد و از مردم خواست تا به جز موارد ضروری از منازل خود خارج نشوند، اما باید تاکید کرد وضعیت در استان تحت کنترل بوده و لازم است تا مردم مراقبت های خود را بیشتر کنند.

شریعتی با بیان اینکه میزان کشندگی این بیماری در خوزستان طبق فرمول سازمان بهداشت جهانی، روز به روز روند کاهشی پیدا کرده اذعان داشت: امروز میزان کشندگی کرونا در استان به ۶.۶۳ درصد رسیده که این موضوع به معنی افزایش بهبود یافتگان است.

گزارش از ملیحه گریزی نسب

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark