داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
امام‌جمعه بنجار:
امام‌باقر(ع) بنیانگذار انقلاب‌فرهنگی در جهان اسلام است
کد مطلب: ۷۵۷۹۸
تاریخ انتشار:شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۱۸
امام‌جمعه شهر بنجار گفت: امام محمدباقر(ع) و پدر بزرگوارشان بنیان‌گذاران انقلاب‌فرهنگی در جهان اسلام به‌حساب می‌آیند که یک نهضت فرهنگی را پایه‌گذاری کردند.
امام‌باقر(ع) بنیانگذار انقلاب‌فرهنگی در جهان اسلام است
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حیدرعلی راشکی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا، با تبریک ولادت امام محمدباقر (ع) بیان کرد: ولادت حضرت امام محمدباقر (ع) را، نخستین روز ماه رجب سال ۵۷ هجری ذکر کرده‌اند و دوران امام باقر علیه‌السلام را دوران تزلزل پایه‌های اموی و تقویت پایه‌های مذهب شیعه خواند.

وی افزود: در نخستین روز از ماه رجب سال ۵۷ هجری میلاد باسعادت امام محمدباقر (ع) قرار دارد که آن حضرت در مدینه به دنیا آمدند و لقب باقر (ع) نیز به معنای شکافنده است که آن حضرت این لقب شکافنده علوم را از جدشان پیامبر اسلام دریافت کردند.

وی افزود: پیروان اهل‌بیت (ع) و مکتب شیعه اثنی‌عشری معتقدند، ائمه معصومین (ع) پیشوایان راستین و حجت خدا در زمین هستند و هر کدام از آن بزرگواران، در زمان خود، طبق شرایط و اوضاع و امکانات و مصلحت اسلام و مسلمین و امر خداوند، کاری را که به صلاح اسلام و حفظ آن باشد انجام دادند و اثر همه آنها این بود که دین اسلام و زحمات چندین ساله پیامبر گرامی اسلام (ص) حفظ شده است و در آینده نیز حفظ خواهد شد.

امام‌جمعه شهر بنجار تصریح کرد: دوران امامت امام باقر (ع) فرصت مناسبی را در جهت بیان عناصر علمی، فلسفی و کلامی در تمدن اسلامی ایجاد کرد، و در واقع ایشان و پدر بزرگوارشان بنیان‌گذاران انقلاب‌فرهنگی در جهان اسلام به‌حساب می‌آیند که یک نهضت فرهنگی را پایه‌گذاری کردند و یک مدرسه علمی بزرگ جهت نشر مکتب اهل‌بیت (ع) را در مدینه تأسیس کردند.

وی افزود: امام محمدباقر (ع) در دوران خود به شکافنده مشکلات فکری و حل‌کننده مسائل معروف بودند که با گسترش معارف و دانش در عصر خود از یک شخصیت منحصربه‌فردی برخوردار بود.

وی ادامه داد: اوضاع سیاسی در دوران حضرت امام محمدباقر (ع) نیز بهتر از آنچه که در زمان آباواجداد طاهرینش (ع) و شیعیان آنها پیش آمد نبود برخی از مسائل دوران امامت آن حضرت، مقارن با حکومت ظالمانه هشام بن عبدالملک اموی بود.

وی تأکید کرد: امروز باید برای زنده کردن سخن حق در دنیای مادی و منحط و گمراه‌کننده و غرق در فساد، کاری که امام باقر (ع) یک‌تنه به کمک معدودی از اصحاب خود، در دنیای بزرگ آن روز اسلام انجام می‌دادند را انجام دهیم و از کم‌بودن افراد نترسیم.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین راشکی خاطرنشان کرد: امام محمدباقر (ع) با وجود همه مشکلات باتوجه‌به سیاست و درایت ایشان در حل مشکلات با پرورش شاگردان متعدد در زمینه‌های مختلف علاوه بر گسترش و تبیین اسلام در سرتاسر جهان، توانست مشکلات سیاسی و اقتصادی زمان خود را مرتفع کند.


راه‌حل مشکلات جوانان اندیشیدن به شخصیت امام محمدباقر (ع)

این کارشناس مذهبی افزود: ما در مکتب تشیع این افتخار را داریم که امامان ما الگوهایی هستند که ذوالعبادند، به‌گونه‌ای که در تمامی ابعاد از جمله اقتصاد، سیاست علم، آزاداندیشی و زندگی مسالمت‌آمیز با گروه‌ها و فرقه‌های مختلف، همه نشان از والایی مقام ایشان در بین مردم می‌دهد.

این استاد حوزه با بیان مشکلات جوانان امروز تصریح کرد: باتوجه‌به روایات، امام محمدباقر (ع) با وجود توان علمی بالایی که داشتند، باز هم به کار در مزرعه و چوپانی مشغول بودند و کار اقتصادی را عار نمی‌دانستند، ولی امروزه در جامعه اگر نگاهی بیندازیم، می‌بینیم تنبلی موج می‌زند و سختی کشیدن و کار با دست را کم‌شدن شأنیت خود می‌دانند.

وی ادامه داد: متأسفانه جامعه امروزی به این باورند که مشکلات تنها با نشستن در پشت میزها حل می‌شود و جوانان نیز به فکر نشستن به پشت میز هستند تا بتوانند گره‌ای از کار مشکلات مردم در بیاورند، اما اگر ما الگویمان ائمه اطهار باشند، متوجه می‌شویم که همه کارها در کنار هم حلال مشکلات است و برای رفع باورهای غلط باید شخصیت ائمه را برای جوانانمان تبیین کنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین راشکی با اشاره به شرایط سخت دوران امام محمدباقر (ع) از لحاظ سیاسی تصریح کرد: در عصر امام محمدباقر (ع)، به دلیل آگاهی اذعان عمومی درباره مسئله امامت و ولایت، حکومت بنی‌امیه به ضعف کشیده و باعث روی کار آمدن حکومت بنی‌عباس شد.

وی خاطرنشان کرد: امام محمدباقر علیه‌السلام در روزگار خود، بزرگ‌ترین تأثیر علمی و عملی را برای جامعه خویش داشت، حضور در مجامع علمی و پایه‌گذاری نشست‌های فرهنگی، یکی از بهترین و ارزنده‌ترین نوع حضور در جامعه و خدمت به اجتماع مسلمانان بود که آن امام به‌گونه‌ای بارز و اثرگذار، این نقش را بر عهده گرفت و از دیگر جنبه‌های حضور مؤثر ایشان در جامعه، مرجع بودن و پاسخگویی به پرسش‌های مردمی بود که از دور و نزدیک به حضور ایشان می‌شتافتند و پاسخ پرسش‌های گوناگون خود را از محضر امام دریافت می‌کردند.


وی تصریح کرد: امروز باید راه و روش امام باقر (ع) در ابعاد مختلف زندگی موردتوجه پیروان و دوستداران آن حضرت قرار گرفته و جداشدن از مکتب اهل‌بیت، همان چیزی است که دشمن می‌خواهد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark