داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
وقتی غربت دامنگیر سینما در شمال سیستان و بلوچستان می شود/ مسولان بودجه فرهنگی بیشتری به سینما اختصاص دهند
کد مطلب: ۵۳۱۹۸
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۲
سینما یکی از نشانه های تمدن و فرهنگ در هر منطقه به شمار می رود که در این راستا علاقمندان ویژه ای دارد.
وقتی غربت دامنگیر سینما در شمال سیستان و بلوچستان می شود/ مسولان بودجه فرهنگی بیشتری به سینما اختصاص دهند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ پیشرفت سینما عاملی جهت توسعه و پیشرفت فرهنگی و اقتصادی منطقه به شمار می رود بنابراین با ایجاد سینماها در تمامی شهرستان ها می توان شاهد پیشرفت گسترده ای بود.

سینما عاملی جهت تبادل فرهنگی و شناساندن فرهنگ ها و آداب و رسوم به شمار می رود بنابراین با ساخت فیلم های فرهنگی می توان به راحتی آداب و رسوم و فرهنگ خود را به سایر ملل شناساند و چهره ای متفاوت، زیبا و جذاب از کشور و شهر خود به جهانیان نشان داد.

متاسفانه سیستان و بلوچستان با وجود حساسیت ویژه آن به دلیل هم مرزی با افغانستان و پاکستان با وجود ۱۹ شهرستان تعداد سینماهای آن بسیار اندک می باشد که در این راستا نیازمند توجه بیژتر مسولان امر نسبت به این مقوله هستیم.

بودجه فرهنگی بیشتری به زابل اختصاص یابد

یکی از شهروندان زابلی عنوان کرد: با اینکه، شهرستان زابل دارای جمعیت بالا و جوانی می باشد اما متاسفانه از نبود سینما رنج می برد که در این راستا امید است مسولان به فکر چاره ای برای این مسئله باشند.

حسین سرگزی به خبرنگار اوشیدا گفت: هم مرزی با افغانستان که بزرگترین صادرکننده مواد مخدر در جهان به شمار می رود حساسیت ویژه ای را ایجاد کرده به طوری که در صورت کمترین غفلت در تخصیص بودجه فرهنگی آسیب های جبران ناپذیری ایجاد خواهد شد که در این راستا باید بودجه های فرهنگی بیشتری به این منطقه اختصاص یابد بنابراین ایجاد سینما یکی از عمده مواردی است که باید برای آن بودجه تعیین شود.

وی تصریح کرد: با توجه به چهره ی متفاوتی که از مردم سیستان و بلوچستان در ذهن مردم سایر نقاط کشور نقش بسته می توان با افتتاح سینما در منطقه و همچنین تربیت هنرمندان می توان چهره ی متفاوتی از منطقه در اذهان ایجاد کرد.

وجود سینما در پرشدن اوقات فراغت تاثیر به سزایی دارد

یکی دیگر از شهروندان زابلی اظهار داشت: تنها سینمای منطقه سیستان که پنج شهرستان را پوشش می دهد سینما هامون واقع در شهر بنجار می باشد که به دلیل بعد مسافت از اقبال خوبی برخوردار نیست.

علی سالاری به خبرنگار اوشیدا گفت: به دلیل فقر و بیکاری حکمفرما در منطقه معمولا بسیاری از مردم هزینه ی رفت و آمد به سینما را دارا نمی باشند بنابراین نسبت به رفتن به تنها سینمای منطقه علاقه ای از خود بروز نمی دهند.

وی تصریح کرد: متاسفانه کپی برداری از فیلم های سینمایی و پخش آن در زمان اکران فیلم ها و همچنین برنامه های مبتذل ماهواره ای بلای جان سینما شده به طوری که به جای اینکه فیلم روز را در سینما مشاهده کنند با خریداری از بازار آزاد آن را به راحتی و سهولت در منزل مشاهده می کنند.

سالاری ادامه داد: وجود سینما در منطقه باعث پرشدن اوقات فراغت جوانان به شیوه صحیح می شود و از اعتیاد و ابتذال آنان تا حدود زیادی جلوگیری می کند بنابراین مسولان باید از هزینه های بلیط سینما در منطقه سیستان تنها به دلیل افزایش بار فرهنگی آن بکاهند و حتی به دنبال ایجاد سینمایی در مرکز شهر زابل باشند تا مردم بیشتری جذب سینما شوند.

سازندگان فیلم های سینمایی نیز با ساختن فیلم های مناسب مطابق با آداب و رسوم و فرهنگ ایران اسلامی سبب فرهنگ سازی شوند همچنین با ساخت فیلم های جذاب علاقه و نظر مردم را به سمت خود جلب کنند تا از شبکه های ماهواره ای فاصله گیرند.

وی در پایان گفت: قانون کپی رایت باید با شدت بیشتری در کشور اجرا شود تا با متخلفان برخورد قانونی شود تا از این طریق انگیزه سینماگران در ساخت فیلم ها افزایش و مردم برای دیدن فیلم ها به سینما مراجعه کنند.

استقبال مردم از سینما کم است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در گفتگو با یکی از رسانه ها اظهار داشت: تمایل و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی جهت راه‌اندازی سینما در استان سیستان و بلوچستان ضروری است ولی به دلیل استقبال کم مردم از سینما، این امر تاکنون محقق نشده است.

حسین مسگرانی با اشاره به خالی بودن اکثر صندلی‌های سه سالن سینمای موجود در استان سیستان و بلوچستان در سئانس‌های مختلف پخش فیلم اظهار داشت: مردم سیستان و بلوچستان از سینما استقبال مناسبی نمی‌کنند و همین امر سبب شده سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نسبت به سرمایه‌گذاری در زمینه راه‌اندازی سینما تمایلی از خود نشان ندهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با تأکید بر این‌که سیاست دولت کاهش تصدی دولتی و ورود بخش خصوصی به عرصه‌های مختلف است، بیان داشت: با توجه به این سیاست امکان سرمایه‌گذاری دولتی در زمینه راه‌اندازی سینما وجود ندارد و ورود بخش خصوصی به این مقوله امری ضروری است.

وی با اشاره به عدم وجود صرفه اقتصادی در زمینه راه‌اندازی سینما در استان سیستان و بلوچستان، بیان داشت: با این وجود اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت جلب رضایت سینما دوستان استان و کمک به رونق این هنر در سیستان و بلوچستان سه سالن خود در شهرستان‌های زاهدان، چابهار و زابل به امکانات پخش فیلم مجهز کرده و از آنها به عنوان سینما استفاده می‌کند.

مسگرانی در مورد راهکارهای افزایش تمایل مردم سیستان و بلوچستان به استفاده از سینما، عنوان کرد: افزایش تبلیغات و اطلاع‌رسانی مناسب به مردم در مورد عناوین و محتوای فیلم‌های در حال اکران و زمان‌های پخش آنها از طریق فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات درون شهری از جمله اقداماتی است که می‌تواند به ترویج فرهنگ استفاده از سینما در استان کمک کند.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark