داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
هشدار اداره دامپزشکی زابل در خصوص شایعه یک بیماری؛
بیماری آنتروتوکسمی در کمین دام های شمال استان سیستان و بلوچستان
کد مطلب: ۶۶۹۸۷
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۳۴
رئیس اداره دامپزشکی زابل گفت: چرای آزادی که دامداران برای گله های دام خود در نظر می گیرند باعث بوجود آمدن تغییر وضعیت میکروبی دستگاه گوارش دام می شود.
بیماری آنتروتوکسمی در کمین دام های شمال استان سیستان و بلوچستان
حامد گنجعلی در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: بیماری آنتروتوکسمی بر خلاف سایر شهرهای ایران که در فصل زمستان شایعه می شود ممکن است با ورود آب به منطقه سیستان برخی از دام های شمال استان به این بیماری مبتلا شوند.
وی افزود: در اصطلاح محلی منطقه سیستان این بیماری به قلوه نرمی و یا پر خوری معروف است که از مهم ترین دلایل بروز آنترو توکسمی تغییرات آب و هوایی و عوض شدن جیره دام، است که منجر به تلف شدن دام نیز خواهد شد.
رئیس اداره دامپزشکی زابل ادامه داد: با آبگیری تالاب هامون و رشد علوفه تازه تغییرات جیره ای دام ها نیز بوجود آمده است همچنین چرای آزادی که دامداران برای گله های دام خود در نظر می گیرند باعث بوجود آمدن تغییر وضعیت میکروبی دستگاه گوارش دام می شود.
گنجعلی تصریح کرد: از عوامل این بیماری مرگ ناگهانی، تب و ترشح از بینی دام است این بیماری بین انسان و دام و مشترک نیست اما می تواند برای گله دام بسیار خطرناک باشد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان زابل بیان داشت: اگر دامداران سیستانی این بیماری را در بین گله خود مشاهده کردند می تواند به مراکز دامپزشکی شهر و روستا خود مراجعه کنند.
وی گفت: بهترین راه پیشگیری از این بیماری نیز واکسیناسیون به موقع دام است ، بهترین زمان تزریق واکسن ۱۵ روز قبل از زایمان دام خواهد بود و همچنین تا ۲۱ روز نباید گوشت دام مورد مصرف قرار گیرد.
گنجعلی همچنین خاطرنشان کرد: واکسیناسیون به موقع و درست می تواند بهترین ایمنی را در بدن دام بوجود بیاورد.
وی گفت: سامانه ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی تمام مشکلات و سوالات شهروندان را می تواند در تمام موضوعات پاسخ دهد و شهروندان می توانند نظرات و پیشنهادات خود را با این تلفن اعلام کنند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark