داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
رشد 36 درصدی روند ابتلا به ایدز معتادان از طریق روابط جنسی
کد مطلب: ۳۵۹۶۳
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۲
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر به اعلام آخرین آمار از اعتیاد و اقدامات انجام شده درخصوص پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و توانمندسازی در هشت ماهه اول امسال پرداخت.
رشد 36 درصدی روند ابتلا به ایدز معتادان از طریق روابط جنسی
به گزارش پایگاه خبر علیرضا جزینی در نشست خبری که به منظور ارائه گزارش عملکرد هشت ماهه ستاد مبارزه با موادمخدر ترتیب داده شده بود، با بیان اینکه این ستاد دارای استراتژی متوازن است و موضوع مقابله، پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و توانمندسازی از راهبردهای اصلی آن است، اظهار کرد: متناسب با هرکدام از موضوعات، فعالیت‌هایی را تدوین کردیم که شمار آن به ۳۴۶ مورد می‌رسد.

وی افزود: نخستین استراتژی ستاد مبارزه با موادمخدر در حوزه پیشگیری چند محیط از جمله محیط‌های آموزشی، اداری، محلات و خانواده‌ها را مدنظر داریم. در محیط خانواده آموزش‌های مهارت‌های زندگی، سبک فرزندپروری و پیشگیری از سوءمصرف موادمخدر دنبال می‌شود. براین اساس طی هشت ماهه اول امسال، ۶۸۰ هزار نفر از اعضای خانواده‌ها تحت آموزش قرار گرفتند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۹ درصد رشد را نشان می‌دهد.

رشد آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد در مدارس، خوابگاه‌های دانشجویی و زندانها

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه در سال گذشته هشت درصد مدارس تحت آموزش‌های پیشگیرانه اعتیاد قرار گرفتند، گفت: در برنامه پیشگیرانه مدرسه و مراقبت اجتماع‌محور در مقطع ابتدایی، ۵۹ هزار دانش‌آموز آموزش دیدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳.۷ درصد رشد را نشان می‌دهد. در برنامه آموزش مهارت‌های مقابله‌ای در مدارس متوسطه اول، ۴۴ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز تحت آموزش قرار گرفتند که ۱۲ درصد رشد را نشان می‌دهد و در برنامه مدارس عاری از خطر نیز که برای مقطع متوسطه دوم در نظر گرفته شده بود، ۴۷ هزار و ۲۰۰ نفر آموزش دیدند که از سه درصد رشد حکایت می‌کند.

جزینی افزود: همچنین در برنامه پیشگیری از اعتیاد در خوابگاه‌های دانشجویی ۱۷ هزار نفر آموزش‌های عمومی را گذراندند. درخصوص ارتقای مهارت‌های پیشگیرانه اعتیاد در زندان‌ها نیز ۲۸ هزار و ۳۰۰ نفر تحت آموزش قرار گرفتند که از رشد پنج درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخوردار بودند. در محیط‌های کاری نیز ۴۶۵ هزار نفر با ۶۷۷ تیم آموزش‌های لازم را دریافت کردند.

وی به تهیه و تولید فیلم‌های آموزشی مخصوص کارکنان دولت، تولید ۵۷۹ برنامه تلویزیونی در حوزه پیشگیری با ۴۵ درصد رشد، بارگذاری انیمیشین‌های پیشگیرانه در فضای مجازی و تولید ۸۴ برنامه در هر برنامه تلویزیونی در هر استان، از دیگر برنامه‌هایی است که تاکنون انجام شده است.

راه‌اندازی تشکل دانش‌آموزی همیاران سلامت روان در سال جاری

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: ارتقای سایت پیشگیری نوین که ۶۰۰ هزار نفر بازدید داشته است، از جمله دیگر اقدامات ماست که ۶۲ درصد بازدیدکنندگان سایت از ایران، ۳۱ درصد از آمریکا، ۵ درصد از انگلیس، یک درصد از رومانی بوده‌اند. همچنین راه‌اندازی تشکل دانش‌آموزی به عنوان همیاران سلامت روان در سال جاری صورت پذیرفته است.

جمع‌آوری و ارجاع ۵۰ هزار معتاد کشور به مراکز ماده ۱۶

به گزارش ایسنا،‌ وی به مرور اقدامات انجام شده در حوزه درمان پرداخت و گفت: ۱۷ مرکز درمان و کاهش آسیب معتادان تحت مدیریت دبیرخانه داریم. در هشت ماهه اول امسال ۱۵ هزار و ۴۰۰ نفر معتاد جمع‌آوری و به مراکز ماده ۱۶ ارجاع شدند، البته آمار جمع‌آوری معتادان در سراسر کشور ۵۰ هزار نفر بوده است.

ارائه خدمات کاهش آسیب توسط ۵۴ تیم سیار در مراکز آلوده

جزینی با بیان اینکه ۱۲۹ مرکزی گذری کاهش آسیب داریم که به ۴۶ هزار نفر خدمات کاهش آسیب در هشت ماهه اول امسال ارائه دادند، گفت: در ۵۱ مرکز سرپناه شبانه، ۲۷ هزار نفر اقامت و خدمات داده شده است و ۱۶۰ تیم وابسته به مراکز گذری و همچنین ۵۴ تیم مستقل سیار در حوزه معتادان انجام وظیفه کرده‌اند و در مراکز آلوده، خدمات کاهش آسیب ارائه کردند.

کمتر از ۵ درصد مراکز ترک اعتیاد دولتی هستند

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: ۵۷۲ هزار پرونده فعال در ارتباط با دریافت خدمات درمان سوءمصرف تاکنون گزارش شده که ۴۱ هزار و ۲۰۰ مورد مربوط به زنان است و ۵ هزار و ۱۳۹ مرکز داریم که ۴۰۰۰ مرکز دارای مجوز از دانشگاه علوم پزشکی و ۱۱۴۰ مرکز دارای مجوز از سازمان بهزیستی هستند. در مجموع از این تعداد ۴۹۰۰ مرکز در بخش غیردولتی (۹۵.۰۳درصد) و ۲۳۹ مرکز در بخش دولتی (۴.۰۷ درصد) فعالیت می‌کنند.

پلمپ ۸۳۳ مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز طی ۸ ماه امسال

وی به روند برخورد با مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد اشاره و عنوان کرد: طی هشت ماهه اول امسال، ۱۵۳۰ مرکز را رصد کردیم که ۸۳۳ مرکز پلمپ و تعطیل شدند و ۵۰۷ مرکز در مسیر کسب مجوز قرار گرفتند ولی اکنون ۱۹۰ مرکز غیرمجاز داریم که قرار است با آنها برخورد شود. همچنین موضوع به مراجع ذی‌ربط ارجاع شده است.

مرگ ۱۷۶۲ نفر بدلیل مصرف مواد مخدر/ رشد ۸.۶ درصدی مرگ مصرف کنندگان مواد مخدر نسبت به سال گذشته

جزینی ضمن اعلام این خبر که طی هشت ماهه اول امسال ۱۷۶۲ نفر به علت مصرف موادمخدر جان خود را از دست داده‌اند، گفت: اعتیاد پس از تصادفات دومین عامل مرگ و میر است و این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۶ درصد رشد را نشان می‌دهد.

مصرف بیش از اندازه و ناخالصی مواد علت عمده مرگ مصرف کنندگان مواد مخدر

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: علت اساسی مرگ و میر مصرف بیش از اندازه و ناخالصی موادی است که خرید و فروش می‌شوند.

رشد ۳۶ درصدی روند ابتلا به ایدز در بین معتادان از طریق روابط جنسی

وی در ادامه اعلام کرد: علت ابتلا به ایدز ۶۷ درصد از معتادان، استفاده از سرنگ مشترک بوده اما اکنون این آمار به علت اقدامات کاهش آسیب به ۴۵ درصد تقلیل یافته است اما روند ابتلا به ایدز در معتادان از طریق روابط جنسی ۳۶.۰۷ درصد رشد نشان می‌دهد. ی اوشیدا"
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایسنا
    عکاس :