داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
اینجا محرومیت حرف اول را می‌زند؛
جدال همزمان مردم سیستان با کرونا و آب بی‌کیفیت/ کام تشنه روستائیان دیار رستم در گرمای سوزان تابستان سیراب نمی‌شود
کد مطلب: ۷۱۳۲۳
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۲۱
تغییر طعم و بوی آب شرب در منطقه سیستان مسئله ای تکراریست که از سال ۹۵ به یک باره در شمال سیستان و بلوچستان حس شد.
جدال همزمان مردم سیستان با کرونا و آب بی‌کیفیت/ کام تشنه روستائیان دیار رستم در گرمای سوزان تابستان سیراب نمی‌شود
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ با آغاز فصل گرما و با توجه به وجود جلبک های بلومی در آب چاه نیمه های منطقه سیستان بو و طعم این آب ها که برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد هر ساله تغییر می کند و باعث نارضایتی بسیاری از شهروندان می شود.

این موضوع در حالی رخ می دهد که بیش از چهار سال است شهروندان در فصل تابستان با این معضل دست و پنجه نرم می کنند و مسئولین هنوز راهکاری برای رفع این مشکل پیدا نکرده اند.

با توجه به مشاهدات و اظهار نظر شهروندان مزه آب در برخی از روستاها دچار تغییر شده است در حالی که در مراکز شهرهای منطقه سیستان مزه آب شرب تفاوتی با گذشته نداشته است.




سوزاندن چشم معضل جدید آب شرب سیستان


امیر حمزه سراوانی یکی از شهروندان زهک در این خصوص به خبرنگار ما گفت: بوی نامطبوع آب شرب در تابستان بیشتر است و هنوز مسئولین نتوانسته اند این مسئله را مرتفع کنند. اگرچه بارها این موضوع عنوان شده، اما گویا هنوز مسئولان مربوطه نتوانسته اند این مشکل را رفع کنند، به طوری که هر سال ما با این معضل درگیر هستیم.

وی افزود: به تازگی متوجه شده ایم که آب شرب باعث سوزش چشم ها می شود که این امر باعث نگرانی خانواده ها شده و این معضل جدید هم به فهرست مشکلات آب در سیستان اضافه شده است.

یکی دیگر از شهروندان سیستان گفت این روزها مراکز تصفیه آب شرب در منطقه سیستان بسیار شلوغ است به طوریکه شهروندان مجبور هستند ساعت های زیادی را در صف خرید آب حضور داشته باشند و بسیاری از آن ها هم از خرید آب محروم می شوند.





وی بیان کرد: حضور در صف های طولانی خرید آب با توجه به بحران کرونا می تواند سبب شیوع این بیماری شود و درد مردم منطقه را دو چندان کند، با توجه به شیوع این بیماری و نیاز به شست و شو و ضدعفونی می طلبد مسئولان این معضل را در منطقه سیستان هر چه زودتر ریشه کن کنند.

آزمایش روزانه آب شرب سیستان

دکتر هادی میرزای رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در این خصوص به خبرنگار ما گفت: آب شرب هر پنج شهرستان سیستان روزانه مورد آزمایش قرار می گیرد.

وی افزود: اگر چه آب بوی نامطبوعی دارد اما تا کنون مشکل بهداشتی در این خصوص به وجود نیامده است

وی تصریح کرد: اگر مشکل بهداشتی برای آب شرب منطقه سیستان رخ دهد، آن را کارکنان دانشگاه علوم پزشکی در آزمایشگاه ها تشخیص و به مسئولان مربوطه ارجاع می دهند.





جلبک ها عامل تغییر بو و طعم آب شرب سیستان

غلامحسین لکزائیان پور معاون تامین آب و آبرسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: سوالات زیادی درباره بو و طعم نامطبوع آب به ویژه در شبکه آب شرب روستاهای منطقه سیستان درفصل گرم سال مطرح می شود.

وی افزود: بررسی های صورت گرفته در منابع آبی چاه نیمه های سیستان نشان می دهد که درفصل تابستان و زمانی که شدت گرما درمنطقه سیستان بالا است ،به دلیل انباشت رسوبات چندین ساله درچاه نیمه ها، به ویژه چاه نیمه شماره یک که ورودی آب به سه چاه نیمه دیگر نیز ازطریق آن صورت می گیرد و باتوجه به اینکه رسوبات مذکور دارای مواد آلی زیادی می باشند رشد جلبک ها در چاه نیمه شماره یک درفصل گرم سال شدت می گیرد واصطلاحا"بلوم جلبکی رخ می دهد و باتوجه به اینکه درحال حاضر محل برداشت آب روستایی در چاه نیمه یک واقع می باشد، عامل نامطبوع شدن آب از لحاظ بو و طعم می باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر چه این معضل باشدت کمتر در دیگر چاه نیمه ها نیز دیده شده است ولی درحال حاضر پدیده بلوم جلبکی درچاه نیمه شماره یک بیشتر مطرح می باشد.

وی گفت: مطالعات نشان می دهد که راکد بودن آب ،وجود مواد مغذی و آلی فراوان و گرمای شدید سیستان در تابستان ها و ایجاد لایه حرارتی درچاه نیمه ها ،منابع آبی را در فصل گرم سال دچارمشکل می کند، به جریان انداختن آب چاه نیمه ها،خروج مقداری از آب جهت مصارف کشاورزی و حقابه محیط زیست از چاه نیمه یک و همچنین لایروبی منظم منابع آبی چاه نیمه ها از رسوبات انباشته شده، می تواند در حذف و یا کاهش بو و طعم نامطبوع آب موثر باشد.


۸۰ درصد مشکل آب شرب منطقه سیستان سال آینده حل می شود


محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در بیش از دوماهی که از آغاز به کار مجلس گذشته است به دنبال رفع مشکلات مشترک در کل منطقه سیستان هستیم.

وی افزود: در همین رابطه نیز ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکل آب شرب منطقه سیستان اختصاص داده شده است.

سرگزی تصریح کرد: یکی از دلایلی که طعم و بوی آب را دچار تغییر کرده مسئله تامین آب روستاها از چاه نیمه یکم است که محل تشکیل رسوبات و تشکیل جلبک ها به دلیل گرمای هوا است.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آب شهری از محل چاهنیمه های سوم تامین می شود که همین مسئله باعث شده است تا طعم آب شرب روستاها با آب شرب مرکز شهرستان ها متفاوت به نظر برسد لذا تلاش کرده ایم تا آب شرب روستاها را نیز به چاه نیمه سوم متصل کنیم.

سرگزی خاطرنشان کرد: در سال بعد با پیگیری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و همکاری مسئولین مشکل آب شرب را تا ۸۰ درصد حل خواهد شد.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark