داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
مجری طرح انتقال آب به مزارع سیستان خبر داد:
پیشرفت ۴۷ درصدی پروژه ۴۶ هزار هکتاری سیستان طی دو سال/ اشتغال دو هزار و ۸۰۰ نفر در طرح آبیاری به مزارع
کد مطلب: ۶۲۰۳۵
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۱
طرح انتقال آب به مزارع سیستان از جمله مهم ترین طرح هایی است که در سال های اخیر به منظور نجات سیستان از بحران بی آبی به تصویب رسید.
پیشرفت ۴۷ درصدی پروژه ۴۶ هزار هکتاری سیستان طی دو سال/ اشتغال دو هزار و ۸۰۰ نفر در طرح آبیاری به مزارع
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ با توجه به اهمیت این طرح مقام معظم رهبری دستور پرداخت هزینه آن را از محل صندوق توسعه ملی صادر فرمودند تا مردم تنگه احد بتوانند زندگی راحت تری داشته باشند‌.

این طرح همراه با مزایای بسیاری برای منطقه است به طوری که وقتی آب با لوله به مزارع انتقال یابد به طور حتم مشکلات تبخیر، اتلاف و هدررفت آب تا حدود زیادی رفع خواهد شد.

با توجه به ضرورت این طرح سال ۱۳۹۵ زمان بهره برداری این طرح پیش بینی شده بود اما با این اوصاف علیرغم گذشت هشت ماه از سال ۱۳۹۶ هنوز این طرح مراحل پایانی خود را طی نکرده است.

ائمه جمعه سیستان بارها در نماز جمعه نسبت به طولانی شدن زمان اجرای این طرح هشدار داده اند اما همچنان این طرح نتوانسته مراحل پایانی خود را طی کند‌.

با توجه به اهمیت این طرح برای نجات سیستان و زمینه ای برای جلوگیری از مهاجرت بیشتر انتظار می رود عوامل اجرایی آن نسبت به سرعت بخشیدن به اجرای آن اقدام کنند.

اشتغال دو هزار و ۸۰۰ نفر با طرح انتقال آب

مجری طرح انتقال آب به مزارع سیستان عنوان کرد: طرح آبیاری به مزارع سیستان زمینه اشتغال دو هزار و ۸۰۰ نفر را به طور مستقیم فراهم کرده است.

صالحی در گفت وگو با خبرنگار اوشیدا ابراز کرد: طرح انتقال آب به مزارع سیستان در اوایل سال ۱۳۹۳ که رییس جمهور به سیستان سفر کرده بود به تصویب رسید و پس از تامین اعتبار این طرح از سوی مقام معظم رهبری در اوایل سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرد.

وی افزود: با انتخاب تعداد قابل توجهی از مشاورین رتبه یک کشور و پیمانکارانی که در سطح کشور در زمینه آب مشغول بودند مناقصه برگزار شد.

صالحی با بیان اینکه همه پیمانکاران مشغول به کار هستند، خاطرنشان کرد: ۴۰۰ میلیون متر مکعب تخصیص اب از چاه نیمه ها یک وچهار داده شده که در این راستا ۶۰ درصد از حجم اب از چاه نیمه چهارم با یک ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۱۱/۴ مترمکعب و پنج ایستگاه پمپاژ کانال خروجی چاه نیمه چهارم آب را به نواحی شهرستان نیمروز و زابل منتقل می کنند.

صالحی ادامه داد: برای خروجی چاه نیمه چهارم تعداد سه ایستگاه پمپاژ درنظر گرفته شده است که در مجموع ۱۴/۵ متر مکعب اب در ثانیه به نواحی عمرانی زهک و چهار ناحیه عمرانی هیرمند با مجموع ۳۷متر مکعب درثانیه آب به ۱۷ ایستگاه پمپاژ و چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر اراضی دشت سیستان منتقل می شود.

وی بیان کرد: با توجه به محدودیت آبی موجود از حدود ۱۵۰هزار هکتار زمین قابل کشت دشت سیستان تنها به ۴۶ هزار هکتار آب مطمئن را می توان سالیانه منتقل کرد.

طرح انتقال آب به مزارع شامل ۱۷ ایستگاه پمپاژ است

مجری طرح انتقال آب به مزارع سیستان ابراز کرد: این طرح شامل ۱۷ ایستگاه پمپاژ است که در این راستا سه ایستگاه پمپاژ اصلی و چهار ایستگاه هم از خطوط لوله و هم از کانال ابگیری می شود.

صالحی در این راستا افزود: حدود ۱۰۰ کیلومتر لوله با قطر دو هزار از جنس فولاد، ۴۸۰ کیلومتر لوله از جنس فایبرگلاس و لوله جی ارپی و بیش از چهار هزار و ۱۸۰ کیلومتر لوله پلی اتیلن در قطر ۶۳۰ تا ۲۰۰ میلی متر برای انجام این کار پیش بینی شده است.

وی تاکید کرد: برای تامین انرژی ایستگاههای پمپاژ، ۵۲ مگابایت برق مورد نیاز است که در این راستا باید پست ۲۳۰ و ۲۶۳ و ۱۵۵ کیلومتر خط انتقال برق احداث شود.

صالحی خاطرنشان کرد: این طرح در حال حاضر ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم با تامین کسری اعتبار، تا پایان سال آینده مجموعه ۴۶ هزار هکتاری به بهره برداری برسد.

وی افزود: این طرح به طور مستقیم برای بیش از دو هزار و ۸۰۰ نفر ایجاد اشتغال کرده است هرچند در اوایل سال جاری سه هزار نفر در آن مشغول بودند که با آماده شدن بخشی از این طرح تعدادی از کارگران کاهش یافتند.

صالحی با بیان اینکه ۷۵ درصد از افراد شاغل در طرح ۴۶ هزار هکتاری بومی هستند، تاکید کرد: علاوه بر دو هزار و ۸۰۰ نفری که به طور مستقیم در این طرح مشغول به فعالیت هستند شمار زیادی هم به طور غیر مستقیم اشتغال دارند.

انتهای پیام/ م ب
Share/Save/Bookmark