داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
گزارشی از تنها شهر خالی از سکنه در سیستان؛
مشکلات صد ساله یک روستا که به شهر تبدیل شد
کد مطلب: ۶۴۵۵۶
تاریخ انتشار:سه شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۵۹
مسئولین به جای حل مشکلات، قرقری را به شهر تبدیل می کنند تا بتوانند به همین بهانه افراد را از موج جدید مهاجرت باز دارند.
مشکلات صد ساله یک روستا که به شهر تبدیل شد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ شمال سیستان و بلوچستان در سال های دور به دلیل کشت بیش از نیاز محصولات کشاورزی به خصوص گندم را انبار غله ایران نام گذاری کردند.

این منطقه که به دلیل قرار گرفتن در حاشیه تالاب بزرگ آب شیرین هامون رونق کشاورزی و دامداری در آن بیداد می کرده است امروز با خشکی کلیه ذخایر آبی تالاب،حاشیه آن خالی از سکنه شده است.

یکی از مهترین مناطقی که تحت تاثیر شدید بی آبی قرار گرفته،بخش قرقری شهرستان هیرمند است،این بخش که می توان آن را به جزیره ای در زمان پر آبی تالاب هامون تشبیه کرد اکنون در حال فرو رفتن به زیر خاک است.

با اینکه تالاب هامون در سال های گذشته معیشت هزاران خانواده صیاد سیستاتی را تامین می کرد، اما اکنون به یکی از دلایل مهاجرت خانواده ها تبدیل شده است.

صیادان،کشاورزان و همچنین دامداران سیستانی پس از از دست دادن شغل اصلی خود،به شهرهایی همچون گرگان و مازندران کوج کردند،و اکنون ادامه شغل خود را در غربت ادامه می دهند.

با این حال این روزها سیستان نیاز به یک منجی دارد، کسی که از دل محرومیت برخواسته و طعم تلخ فقر را نیز چشیده باشد زیرا در سال های اخیر به ویژه در دولت دکتر روحانی به جای حل مشکل همواره صورت مسئله پاک شده است .

بخش قرقری شهرستان هیرمند در اوایل سال جاری با تصمیم عجیبی از سوی استاندادی سیستان و بلوچستان رو به رو شد،تبدیل این منطقه به شهر تصمیم عجیبی بود که برخی از کارشناسان آن را فرار مسئولین از مشکلات قرقری می دانند.

بر اساس تبصره پنج ماده چهار ماده یک قانون اصلاح مواردی از قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری روستاهای مرکز بخش با هر جمعیتی شهر شناخته می‌‌شوند بر این مبنا روستای قرقری به شهر تبدیل شد.

محبی استاندار سیستان و بلوچستان ور تیرماه سال جاری با اشاره به قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، گفت: بر اساس ماده 9 این قانون، اعضای شورای اسلامی روستای قرقری به عنوان اعضای شورای اسلامی شهر شناخته می‌شوند و طبق مقررات، شهرداری نیز استقرار خواهد یافت.

در سیستان بیشترین مهاجرت از بخش قرقری صورت گرفته است‌،خانه های خالی از سکنه،روستاهای بی سر و صدا و دفن خانه های مسکونی گواهی بر این مسئله است.

با این حال مسئولین به جای حل مشکلات، قرقری را به شهر تبدیل می کنند تا بتوانند به همین بهانه افراد را از موج جدید مهاجرت باز دارند.

دهمرده کارشنان جغرافیا و برنامه ریزی شهری در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت : وضعیت اسفناک جاده ها، نبود زیرساخت، کمبود شدید نیروی انسانی،جمعیت محدود و روستاهای خالی از سکنه گواه بر این میدارد که بخش قرقری بیشتر نیاز به تدبیر مسئولین دارد.

وی افزود : این در حالی است که با قرار گرفتن نام شهر بر این منطقه هزینه های گزافی از قبیل راه اندازی و یا ساخت شهردای و دیگر اماکن مهم شهدی باید صرف کرد که می توانست با این مبلغ دستکم بخشی از نیازهای مردم را بر طرف کرد.

دهمرده ادامه داد: :در آخرین سرشماری از این منطقه هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت اعلام شده است که طبق شواهد از خالی شدن روز به روز منازل مسکونی در این منطقه اکنون به زیر هزار نیز این رقم کاهش پیدا کرده است.

کارشناس جغرافیا و برنامه ریزی شهری تصریح کرد: اکثر روستاهای سیستان در حال خالی شدن است ، و اینکه با نهادن نام شهر بر روی روستاهای محروم بخواهند مردم را از مشکلات فراری دهند اشتباه است.




انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark