داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
ضعف آشکار مدیریت آب در سیستان/انهار قبل از دشت مال لایروبی نشدند
کد مطلب: ۶۶۲۲۰
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۰
به نظر کارشناسان آب ورودی به منطقه سیستان در سال های اخیر با معضل عدم مدیریت رو به رو است و بسیاری از این آب به جای مصارف درست با تبخیر رو به رو می شود.
ضعف آشکار مدیریت آب در سیستان/انهار قبل از دشت مال لایروبی نشدند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ لایروبی انهار در گذشته به وسیله نیروی انسانی و با کمک صد ها کشاورز سیستانی در فصول خاصی از سال که سیلاب های فصلی به این منطقه وارد می شدند انجام می شد.
با این وجود خشک سالی های پیاپی در سیستان نیز باعث نشده بود تا مراسم لایروبی انهار توسط کشاورزان کهن سال سیستانی به تاخیر بیوفتد آنها معتقد بودند که باید همواره مسیر رودخانه ها بر روی آب باز باشد.
دو سال پیاپی از سیلاب های فصلی افغانستان در سیستان خبری نشد و به مراتب رودخانه ها تبدیل به ماسه زار و محلی برای دفن زباله های شهری و روستایی شدند.







لایروبی انهار در اکثر رودخانه ها انجام نگرفت و بسیاری از نهرآب ها مسدود شدند.
چاه نیمه هایی که منبع ذخیره آب شرب مردم سیستان و زاهدان به شمار می روند نیز با ماندگاری بیش از حد آب و عدم جایگزین شدن ، به جلبک زار تبدیل شده و بوی بدی به آب شرب منطقه اضافه کردند.
با این وجود با یک خبر خوش و ناگهانی سیلاب و یا دشت مال پس از طی هزار و ۱۰۰ کیلومتر از افغانستان وارد سد سیستان شد، و مسیر هر ساله خود را پیمود .
عدم لایروبی انهار سیستان باعث شد تا شهرهایی همچون هیرمند که مقدار اعظمی از تالاب هامون در این شهرستان واقع شده است، آب کمی به خود ببینند.
اکثر کشاورزان فرصت ورود آب را مهم برشمردند و آب را به هنگام عبور برداشت کردند ، برداشت آب به دلیل عدم لایروبی با گل و لای بسیاری همراه بود تا از این رو نیز کشاورزان با مشکل رو به رو شوند.
به نظر کارشناسان آب ورودی به منطقه سیستان در سال های اخیر با معضل عدم مدیریت رو به رو است و بسیاری از این آب به جای مصارف درست با تبخیر رو به رو می شود.
با این حال با توجه به خشکی ۵۰ درصدی آب چاه نیمه ها ، این ذخایر مهم آب شرب بیش از پیش نیاز مبرم به آب ورودی داشته باشند.








تابک جعفری مدیرعامل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان در خصوص آب ورودی به سیستان گفت: بر اثر بارندگی های اخیر در حوضه پایین دست سد کجکی و دیگر بندهای احداث شده برروی رودخانه هیرمند در افغانستان حدود سه میلیون مترمکعب آب وارد منطقه سیستان شد.
وی اظهار داشت: از این میزان سیلاب وارد شده ۱.۸ میلیون مترمکعب به منظور مصارف شرب وارد مخازن چاه نیمه شده است.
جعفری خاطر نشان کرد: این سیلاب فصلی که در اصطلاح محلی «دشت مال» گفته می شود موقتی بوده و تداوم ندارد.
به هر حال با توجه به وجود خشکسالی در سیستان ، قطره قطره آب ورودی می تواند مهم به شمار برود و باید از آن به نحو صحیح استفاده کرد.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark