داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
ضعف مدیریت در ورود دام سبک به استان/یک کارشناس: گوشت قرمز در سیستان و بلوچستان بسیار گرانتر از تهران است
کد مطلب: ۶۸۷۰۶
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۴۱
منطقه سیستان که می تواند راه نجاتی برای فرار از گرانی گوشت قرمز باشد به گفته کارشناسان قیمت گوشت از پایتخت کشور نیز در این منطقه گرانتر است.
ضعف مدیریت در ورود دام سبک به استان/یک کارشناس: گوشت قرمز در سیستان و بلوچستان بسیار گرانتر از تهران است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا ؛ شمال استان سیستان و بلوچستان گرچه در گذشته به دلیل کشت گندم به عنوان انبار غله ایران معروف بود اما در کنار کشاورزی شغل دیگر مردم دامداری و تبادل دام با کشور افغانستان بوده است.
با این حال دامداری را میتوان بعد از کشاورزی مهمترین شغل مردم سیستان عنوان کرد که این استان را از گوشت قرمز بی نیاز کرده بود.
پس از خشکسالی و انسداد مرز ایران و افغانستان به وسیله دیوار بتنی ورود دام از افغانستان به طور کامل از بین رفت و دامداری این منطقه از کشور با چالش جدیدی رو به رو شد.
قیمت ارزان گوشت قرمز در منطقه سیستان طی سال ها باعث شده بود تا خریداران بسیاری از سایر نقاط به این منطقه سرازیر شوند.
با این حال این روزها که منطقه سیستان می تواند راه نجاتی برای فرار از گرانی گوشت قرمز باشد به گفته کارشناسان قیمت گوشت از پایتخت کشور نیز گرانتر است.

قیمت گوشت گوسفند در سیستان و بلوچستان، از تهران، گران تر است


عباس نورزائی کارشناس ارشد مدیریت روستایی در این خصوص به خبرنگار اوشیدا گفت: طبق قول استاندار سیستان و بلوچستان در حضور رئیس سازمان دامپزشکی کشور قرار بود تا از کشور افغانستان دام وارد شود و کشتارگاه های این استان لبریز از درآمد شود.
وی افزود: اما تا کنون هیچ تغییری در راستای تولید گوشت قرمز در این بنگاه های تولیدی صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در زاهدان، قیمت لاشه ی گوسفند، کیلویی ۱۱۰ هزار تومان است و حال آنکه در تهران قیمت شقه ی گوسفندی ۸۷ هزار تومان می باشد.
نورزائی تصریح کرد: دیروز روند هزینه های خوراکی و نرخ تورم آنها را در استان، با شاخص‌های همتا در تهران، خصوصاً گوشت را طی چند سال گذشته بررسی می کردم.
جالب بود که اغلب اقلام خوراکی، هزینه اش و نرخ تورمش در استان ما کمتر از تهران بود، به جز هزینه ی گوشت که از تهران بیشتر بود.

کارشناس ارشد مدیریت روستایی بیان داشت: این در حالی است که در سال های گذشته، اغلب مردم استان، به دلیل ارزانی گوشت در این استان، حتی برای وابستگان خود در سایر استان ها، از این منطقه گوشت ارسال می کردند.
وی گفت: کشور افغانستان، منبع تولید و پرورش گوسفند است و این استان، نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با آن کشور دارد، اما به دلیل ضعف مدیریت در امور مرزی این استان، مردم کم درآمد استان باید پرقیمت ترین گوشت را نخورند.

داریوش سرگزی رئیس اداره دامپزشکی زابل و نیمروز در گفت و گو با اوشیدا گفت: در سال های گذشته با توجه بر اینکه برخی از دام های کشورهای افغانستان و پاکستان دچار بیماری های واگیردار بین دام و انسان بوده اند واردات آنها ممنوع بود.
وی افزود: اما در سال های اخیر با پیگیری استاندار سیستان و بلوچستان دام سنگین و سبک از مرز سراوان و مرز شمال استان وارد کشور می شود.
وی ادامه داد : همچنین بنیاد برکت، بنیاد علوی و سپاه پاسداران در این زمینه وام های اشتغال زایی اهدا می کنند تا دامداران بتوانند از این طریق میزان گوشت مورد نیاز مردم را تهیه کنند.
سرگزی تصریح کرد: طی یک مرحله چندین راس گاو به دامداران در شهریور ماه امسال اهدا شده است که پس از پرورش و کشتار قیمت بازار قطعا تغییر خواهد کرد.
وی گفت: مرحله دوم اهدا گاو نیز آغاز شده است و دامداران می توانند با مراجعه به بنیاد های برکت و علوی ثبت نام به عمل آورند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان های زابل و نیمروز بیان داشت: دام سبک و سنگین به طور مداوم از افغانستان وارد می شود .





انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark