داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
لغو شهروندی در آمریکا رکورد زد/ فرار 5800 آمریکایی از ینگه دنیا!
کد مطلب: ۷۰۹۵۶
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۳:۱۳
شمار آمریکایی‌هایی که از خیر شهروندی این کشور می‌گذرند در سال ۲۰۲۰ رکورد تازه‌ای ثبت کرده. بررسی مؤسسه نیویورکی «بمبریج اکانتنتس» نشان می‌دهد فقط در نیمه اول سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۸۰۰ شهروند آمریکا از حق شهروندی خود صرف نظر کرده‌اند.
لغو شهروندی در آمریکا رکورد زد/ فرار 5800 آمریکایی از ینگه دنیا!

به گزارش اوشیدا به نقل از  شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گرچه ممکن است کسب تابعیت و شهروندی آمریکا در زندگی برخی افرادی که از دور تحولات این کشور را رصد می‌کنند به یک خواسته مهم تبدیل شده باشد، اما لزوما همه کسانی که در خاک آمریکا زندگی کرده و اکنون شهروند این کشور هستند، چنین نظری ندارند.

 
انصراف بیش از 5000 نفر از تابعیت آمریکا طی یک‌سال گذشته، می‌تواند برای کسانی که تحولات حوزه اقتصادی، سیاسی و شهروندی این کشور را رصد می‌کنند جالب توجه باشد؛کسانی که ترجیح می‌دهند پس از سال‌ها زندگی در این کشور و کسب تابعیت آمریکا، اکنون در نقطه‌ای دیگر از جهان و البته به عنوان شهروند کشوری دیگر زندگی خود را ادامه دهند.
 
بررسی جدیدی نشان می‌دهد، شمار آمریکایی‌هایی که از خیر شهروندی این کشور می‌گذرند در سال ۲۰۲۰ رکورد تازه‌ای ثبت کرده است. بررسی اخیر مؤسسه نیویورکی «بمبریج اکانتنتس» نشان می‌دهد فقط در نیمه اول سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۸۰۰ شهروند آمریکا از حق شهروندی خود صرف نظر کرده‌اند، حال آن‌که در کل سال ۲۰۱۹ فقط ۲۰۷۲ نفر خواستار آن شده بودند که دیگر شهروند آمریکا نباشند. این مؤسسه که کار آن بررسی وضعیت مالیات‌دهندگان و فعالان تجاری و مالی در آمریکا و انگلیس است،اعلام کرده بررسی اخیر را بر اساس آمارهای رسمی انجام داده است.
 
به گزارش شبکه یورونیوز، آلیستر بمبریج‌، یکی از بنیانگذاران این مؤسسه می‌گوید: این افراد عمدتا کسانی هستند که قبلا از آمریکا رفته‌اند و حالا به این نتیجه رسیده‌اند که هرچه (بابت آمریکایی بودن) کشیده‌اند،بس است.این افراد از کارهای ترامپ، مدیریت بحران کرونا و سیاست‌های فعلی ایالات متحده دل ‌زده‌اند.
 
2350 دلار برای لغو شهروندی آمریکا
 
یکی از موارد دیگری که به خروج برخی شهروندان آمریکایی از تابعیت این کشور منجر شده است به پرداخت مالیات‌های سالانه از سوی آنها برمی‌گردد. شهروندان آمریکایی ساکن خارج از کشور باید هر سال فرم‌های مالیاتی را پر کنند و حساب‌های بانکی، میزان عایدی و سرمایه خود را در خارج از کشور به مقامات مالیاتی آمریکا اعلام کنند. نکته جالب توجه این‌که برخی شهروندان آمریکایی، درخصوص اعلام در آمدها ( و متعاقبا پرداخت مالیات سالانه) به دولت این کشور تمایلی ندارند. شبکه یورونیوز در گزارشی در‌این‌خصوص تاکید کرده است: بنا به قانون آمریکا، مالیات افراد براساس ملیت شان محاسبه می‌شود. به این معنا که شهروندان آمریکایی ساکن کشورهای دیگر مشمول نظام مالیاتی هر دو کشور می شوند. با این حال، پرداخت مالیات‌های سالانه، اصلی‌ترین دلیل ترک تابعیت آمریکا توسط شهروندان این کشور نیست.
 
لغو شهروندی آمریکا، مستلزم طی‌شدن مراحل خاصی است. براین‌اساس،آمریکایی‌هایی که می‌خواهند شهروندی خود را لغو کنند، اگر ساکن خارج هستند باید شخصا به سفارت آمریکا بروند، به‌شکل رسمی تقاضا بدهند و ۲۳۵۰ دلار هم بپردازند.
 
میان افرادی که در دهه‌های گذشته تابعیت آمریکا را ترک کرده‌اند، نام افراد مشهور نیز مشاهده می‌شود. تی.اس.الیوت، نویسنده برنده جایزه نوبل ادبیات، تری گیلیام، کارگردان مجموعه فیلم‌های «مانتی پایتن» و جان هیوستون، کارگردان برنده دو جایزه اسکار از جمله شخصیت‌هایی بودند که در گذشته از تابعیت آمریکایی خود صرف نظر کرده‌اند.
 
برخی چهره‌های سرشناس آمریکایی سال 2016 در جریان کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تهدید کرده بودند در صورت انتخاب دونالد ترامپ، ایالات متحده را ترک خواهند کرد.گرچه برخی از آنها وعده خود را عملی نساخته‌اند،اما پیروزی دوباره ترامپ می‌تواند تصمیم اولیه آنها را نهایی و قطعی کند.
 
ممکن است اوضاع بدتر شود
 
با همه این اوصاف به نظر می‌رسد اصلی‌ترین دلایل افزایش تعداد متقاضیان لغو تابعیت آمریکا طی یک‌سال اخیر، نارضایتی عمیق آنها نسبت به شرایط جاری در این کشور است.بسیاری از شهروندان آمریکایی در دوران ریاست جمهوری ترامپ دچار حس سرخوردگی شده و حتی معتقدند حضور یک دموکرات در راس معادلات سیاسی و اجرایی آمریکا نیز نمی‌تواند این کشور را به محلی باثبات با سیاستمدارانی قدرتمند تبدیل کند. در این میان، حضور ترامپ در کاخ سفید به عاملی تسریع کننده برای لغو خودخواسته تابعیت عده‌ای از شهروندان آمریکایی تبدیل شده است. کارشناسان مؤسسه بمبریج معتقدند با آن‌که لغو شهروندی آمریکا ریسک دارد، اما این روند ادامه خواهد داشت،چراکه بسیاری از آمریکایی‌ها در داخل و خارج منتظر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی هستند و اگر ترامپ از نو انتخاب شود به احتمال زیاد موج تازه‌ای از لغو شهروندی را شاهد خواهیم بود. وزارت خزانه‌داری آمریکا هر سه ماه نام افرادی را که تابعیت آمریکایی خود را سلب کرده‌اند، منتشر می کند.
 
ماجرای لغو تابعیت آمریکایی بوریس جانسون
 
جالب است بدانیم بوریس جانسون،نخست وزیر فعلی انگلیس به دلیل تولد در خاک آمریکا (نیویورک) به صورت خودکار تابعیت این کشور را اخذ کرده بود. جانسون سال 2016 و قبل از آن‌که نخست وزیر انگلیس شود،تابعیت آمریکایی خود را ترک کرد. بند اول متمم چهاردهم قانون اساسی آمریکا بیان می‌کند «تمام کسانی که در ایالات متحده متولد شده‌اند، متعهد به قوانین قضایی آن می‌گردند و تبعه ایالات متحده و ایالت محل اقامتشان محسوب می‌شوند.این قانون، تمام ایالات و مناطق مسکونی آمریکا را در برمی‌گیرد.»
 
نکته جالب توجه این‌که ترک تابعیت آمریکا توسط بوریس جانسون، نه در راستای حس وطن‌دوستی وی، بلکه به علت یک پرونده مالیاتی در سال 2014 صورت گرفته است. جانسون که تا پنج‌سالگی در نیویورک زندگی کرده بود، از پرداخت مالیات اضافی به دلیل تابعیت آمریکایی خود ابراز نارضایتی کرده بود. ماجرا از این قرار بود که جانسون سال ۲۰۱۴ به دلیل فروش خانه شخصی خود در لندن مجبور شد ۵۰ هزار دلار به عنوان مالیات به دولت آمریکا بپردازد و همین مساله سبب شد او سال 2016 از تابعیت آمریکا صرف نظر کند. جانسون تاکنون حاضر نشده است در این خصوص به رسانه‌های انگلیسی و آمریکایی توضیحی دهد.
 
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark