داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۵
 
گزارشی از آخرین وضعیت هاری در شمال سیستان و بلوچستان؛
جولان هاری در سیستان/ چهار هزار سگ اتلاف شد
کد مطلب: ۶۰۵۵۱
تاریخ انتشار:يکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۸
بیماری هاری بیماری خطرناک و کشنده ای است که این روزها در منطقه سیستان به راحتی و بدون مانعی جولان می دهد.
جولان هاری در سیستان/ چهار هزار سگ اتلاف شد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ بیماری هاری از طریق گاز گرفتگی حیوانات به ویژه سگ ها منتقل می شود که در صورت رسیدگی سریع و تزریق آمپول های ویژه از مرگ حتمی مبتلایان جلوگیری می شود.

علیرغم مرگ‌۶ نفر در منطقه سیستان به دلیل ابتلا به هاری همچنان سگ های ولگرد در منطقه جولان می دهند و به راحتی مردم را مورد گاز گرفتگی قرار می دهند.

طبق گفته مسولان تعداد ۱۰ هزار سگ ولگرد در منطقه به راحتی زندگی می کنند به طوری که امکان ندارد در محله یا کوچه ای پابگذارید که در آن چند سگ در حال استراحت نباشد.

وجود سگ ها علاوه بر نازیبایی شهر و انتقال بیماری ها به انسان ها سبب بروز ترس و دلهره در میان افراد به ویژه بانوان و کودکان می شود که این موضوع سبب برهم خوردن امتیت روانی در منطقه می شود.

به نسبت سال گذشته تعداد حیوان گزیدگی افزایش چشمگیر داشته

فرماندار زابل گفت: سگ هاي ولگرد موضوعي که تقريبا ازاوايل امسال با توجه به تعدد حيوان گزيدگي هايي كه نه فقط شهر زابل بلكه در سطح سيستان انجام شد، مطرح شده چرا كه موضوع از حالت عادي خارج شده است.

هوشنگ ناظری به خبرنگار اوشیدا گفت: نسبت به سال گذشته افزايش حيوان گزيدگي در منطقه به خصوص در شهرهاي مرزي و محدوده هاي ميلك و مجموعه هاي ديگر وجود دارد.

وی تصریح کرد: تعداد گازگرفتگي هاي انجام شده از سوي حيواناتي به خصوص سگ های ولگرد باعث شد كه موضوع حالت ويژه اي به خود بگيرد، به طوری که شك هایی نسبت به اين موضوع ايجاد شده بود كه آيا دچار هاري و یا مشکوک به هاری هستند يا نه؟

ناظری تاکید کرد: كودكي كه در شهرستان هيرمند كه از برادران افاغنه بود به دلیل هاری جان سپرد كه براین اساس به دليل اينكه براي درمان دير اقدام كرده بودند و ۱۰ روز بعد از حيوان گزيدگي به بيمارستان هيرمند مراجعه و در آنجا به آنها گفته شده كه بايد به بيمارستان زابل مراجعه كنند و باز هم با يك هفته تأخير به بيمارستان زهك رفته در حالي كه بيماري شدت گرفته بود در آنجا هم اعلام كردند به بيمارستان زابل مراجعه شود كه عملا كار از كار گذشته بود.

وی تاکید کرد: افرادی که بر اثر هاری در منطقه سیستان در سال جاری جان خود را از دست داده اند شامل دو يا سه مورد در شهرستان نيمروز، يك مورد در زهك و يك مورد هم در نقاط روستايي زابل بوده است.

ناظری تصریح کرد: اين اتفاقات باعث شد كه تغيير رفتارهاي سگ هاي ولگرد مورد مشاهده قرار گرفته و به منظور اطمینان از سلامت آن ها و عدم ابتلا به هاری نمونه تست گرفته و به تهران ارسال شود که در این راستا پس از بررسی دقیق ابتلا به بیماری هاری مورد تاييد واقع شد.

برگزاری ۱۰ جلسه در ظرف ۲۰ روز

فرماندار زابل خاطرنشان کرد: برای مقابله با هاری جلسات متعددي برگزار شد اما بعد از اعلام تاييد نمونه تست شده به بيماري هاري، مسئله حساس تر شد و جلسات متعدد دیگري برگزار شد به طوريكه در مدت ۲۰ روز ۱۰ جلسه برگزار شد.

ناظری اظهار کرد: نسبت به اهميت اين موضوع براي شهرداري زابل و بنجار و همينطور دستگاه هايي كه دست اندر كار بودند مثل علوم پزشكي، نيروی انتظامي و دامپزشكي ضرب العجل ۳ روزه اي گذاشته شد كه اتلاف سگ هاي ولگرد به خصوص در قسمت هايي كه ميزان حيوان گزيدگي زياد بوده و گزارش هاي زيادي داشتيم، انجام شود.

وی تاکید کرد: درجلسه اي که با دهياري هاي شهرستان زابل داشتيم به آنها تأکيد و ابلاغ شد تا نسبت به اتلاف سگ هاي ولگرد در سطح روستا اقدام كنند.

محل زاد و ولد سگ ها در اطراف شهرها می باشد

فرماندار زابل ادامه داد: مشكل اساسي اين است كه اين سگ هاي ولگرد از سمت روستاها و شهرهاي اطراف به سمت زابل مي آيند و محل زاد و ولد و تكثير آنها در اطراف شهر زابل است و بعضا هم مربوط به شهرستان زابل نمي شود.

ناظری ابراز کرد: يكي از اين موارد روستاي سه قلعه است كه كانون سگ هاي ولگرد شده كه مربوط به شهرستان ديگر است.

وی ابراز کرد: با توجه به شیوع هاری در سطح شهرستان زابل اقدامات زيادي انجام شد و نسبت به هشدارهايي كه از ابتداي سال تا جلسه قبلي داشتیم، چهار هزار قلاده سگ اتلاف شدند كه برخلاف قوانين رايج كشور بود همچنین این تعداد هم با سم و هم با گلوله از بین رفته اند.

فرماندار ویژه زابل و معاونت استاندار خاطرنشان کرد: مردم بايد نسبت به اين موضوع در جريان باشند و اطلاع و آگاهي از اين بيماري و نوع رفتارهاي آن داشته باشند و بدانند كه علاوه بر سگ، روباه و شغال هم ناقل بيماري است به طوری که سگ در شعاع سه كيلومتري و روباه و شغال تا شعاع ۳۰ كيلومتري مي توانند اين بيماري را انتقال دهند.

وی افزود: با توجه به اين شرايط هم به محيط زيست و هم مردم اعلام شده كه هر نقطه اي كه لاشه هايي از حيوانات را ديدند سريعا اعلام كنند.

وی تصریح کرد: دامپزشكي در تمام اين مدت آمادگي داشته و دارد كه واكسيناسيون را چه براي انسان و چه براي دام ها و سگ هاي صاحب دار به صورت رايگان انجام دهد تا از شيوع بيماري پيشگيري شود.

ناظری گفت: در ارتباط با اقداماتي كه بايد انجام می شد بزرگترین مشکل موجود اين است که سگ ها از ارتباط با شهرها و روستاهاي اطراف وارد شدند به خصوص از شهرهاي مرزي كه تعدادي هم مراجعه كننده وجود داشته، از اين مريض هايي كه دچار حيوان گزيدگي شده بودند از افاغنه بودند كه از کشور همسایه به اينجا آورده شدند اما بايد براي اينكه مراكز شهري در منطقه سيستان كنترل شود لازمه آن اين است كه روستاهاي اطراف را مورد كنترل و مراقبت قرار دهيم.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark