داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
کمبود در سایه گرانی داستان تکراری سیلندر گاز:
تکرار تراژدی قصه پرغصه کمبود گاز در سیستان/‌ صف های طویل چاشنی سوز سرمای سوزناک این روزهای زابل
کد مطلب: ۷۴۷۸۱
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۰۷
داستان کمبود سیلندر گاز در زابل چند روزی است که داغ شده و همین امر باعث شده است تا مردم ساعت ها در صف های طولانی برای خرید سیلندر گاز معطل شوند.
تکرار تراژدی قصه پرغصه کمبود گاز در سیستان/‌ صف های طویل چاشنی سوز سرمای سوزناک این روزهای زابل
به گزارش اوشیدا، قصه پرغصه کمبود گاز در سیستان از معضلاتی است که هر ساله با آن روبرو هستیم و با آغاز فصل سرما و افزایش قیمت گاز مایع در سیستان مشکلات عدیده ای برای شهروندان بوجود می آید که البته برخی از این مشکلات به کمبود گاز مایع و افزایش صعودی قیمت ها در فصل سرد سال را بر شمرد و در نهایت افرادی سودجو از این فرصت استفاده کرده و با بالا بردن قیمت ها شهروندان را در تنگنا و مشکلاتی در جهت تامین گاز مایع و استفاده در روزها و ماههای سرد سال قرار می دهند.

اوضاع مردم زابل نیز در زمینه تامین گاز همچون بسیاری از مردم زاهدان چندان خوب نیست و آنها هم برای پر کردن سیلندر یا به قول عامیانه کپسول گاز خود روزانه ساعت‌ها در صف‌های طولانی انتظار می‌کشند.

 سرمای هوا و صف های طولانی
تحریم و خشکسالی، مشکلات معیشتی مردم را در استان بیشتر از گذشته کرده به نحوی که درمنطقه سیستان هم مشکل آب، صف های طولانی نانوایی و کپسول گاز داریم و نیازمند تدبیر عاجل مسئولان هستیم،مسئولین مربوطه اقداماتی در راستای تامین گاز مایع با قیمت مناسب و نرخ تعاونی در شهر توزیع گردد تا زمستان سرد منطقه سیستان برای شهروندان این خطه از ایران زمین همچون سرمای سوزناکش دردناک نباشد.

مردم اما اعتقاد دارند سخن گفتن درباره افزایش سهمیه گاز و اشتراکات گاز خانگی صف‌های طویل دریافت سیلندر گاز و قیمت‌های بسیار بالای دلال‌بازار توزیع سیلندر گاز را حل نمی‌کند و باید برای چنین شرایطی که سرمای شدید شده و برخی شهرهای استان را فرا گرفته تدبیری ویژه صورت گیرد.

صرفه اقتصادی گاز به نسبت نفت و افزایش سرما در استان موجب شده این روزها تقاضای مردم برای پرکردن سیلندرهای گاز افزایش یابد و همین امر موجب تشکیل صف‌های گاز شده است.
ضعف در توزیع کپسول های گاز و مباحثی از این قبیل باعث شده تا بازار کاذب اما بسیار پردرآمدی برای دلالان بوجود آید و براین اساس هجوم این افراد به سمت گرفتن کپسول با نرخ سی هزارتومان و فروش در بازار آزاد با نرخ صد هزار تومان موجب شده تا دلالان مرتبا درصف های گاز حضور داشته باشند و یا اینکه با واسطه هایی که دارند از ماشین های حمل کپسول تعداد زیادی کپسول بگیرند تا بتوانند سودبیشتری از این راه بدست بیاورند.
بهمنی یکی از شهروندان سیستانی می گوید:من به اتفاق همسرباردارم هر روز در صف کپسول گازمی ایستیم و امروز با مشقت توانستیم کپسول بگیریم، آخر این چه وضعیتی است که باید با این فلاکت و بدبختی مردم زندگی کنند، اگر مسئولین نمی توانند و از عهده شان بر نمی آید مشکل راحل کنند اعلام کنند و بروند کنار یا اینکه واقعا فکری برای این وضعیت سیستان بردارند.

کریمی یکی از شهروندان سیستانی در گفت و گو با خبرنگارما گفت: هیچگونه نظارتی بر روند توزیع گاز در زابل وجود ندارد چرا که اگر نظارت و برنامه ریزی درستی بود الان مردم به این درد گرفتار نبودند.
وی ادامه داد: همه ساله با شروع فصل سرما بدبختی و بیچارگی سراغ مردم سیستان می آید و مرتبا باید در رنج و عذاب باشیم، تنمان بلرزد که وقتی کپسول تمام شد چه باید بکنیم.
گنجعلی یکی دیگر از شهروندان افزود: تقریبا ده روز است که گاز کپسولمان تمام شده و مرتباً درصف گازهستم اما چون صفها شلوغ است گاز گیرمان نمی آید.

مهدی سرابندی معاون برنامه ریزی فرمانداری زابل در این خصوص به خبرنگار اوشیدا گفت: با توجه به اینکه وضعیت ارگان حمل و نقل و ماشین های کشنده حمل سوخت نسبت به سال گذشته افزایش ۶ درصدی داشته است ولی باید مسئولین مربوطه نسبت به تقویت ناوگان حمل و نقل و افزایش آن نسبت به سالهای گذشته اقدامات پیشگیرانه صورت می گرفت چرا که با توجه به ذخیره سازی در فصل تابستان و تا آبان ماه مناسب است اما این ذخیره گاز برای ماه آذر و فصل زمستان کافی نیست.
وی افزود: با توجه به ۲۰ دستگاه کشنده گاز در سطح سیستان این تعداد باید به حداقل ۳۰ دستگاه افزایش یابد تا سوخت مورد نیاز مردم تامین شود.
سرابندی تصریح کرد: در شهرستان نیمروز با توجه به اینکه تاسیستات گاز دارند اما حتی یک دستگاه کشنده حمل و نقل ندارد و مشخص نیست گازی که این شرکت دریافت می کند کجا توزیع می شود و حتی یک سیلندر گاز به مردم تحویل نمی دهد.

معاون برنامه ریزی فرمانداری زابل خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه همه ی شهرستان های سیستان از جمله هیرمند، نیمروز، هامون، زهک تاسیسات گاز دارند و باید فرمانداران شهرستان های مربوطه همکاری و نظارت بیشتری داشته باشند اما با این حال شهرستان زابل همه سیستان را پوشش می دهد و باید فرماندار هر شهرستان با توجه به مجوز تاسیستات در آن منطقه و تقویت ذخیره سازی گاز همکاری و نظارت کنند و در صورت عدم همکاری آن شرکت مربوطه نسبت به توزیع گاز اقدام برخورد و نظارتی صورت گیرد.

محمدرضا بهاری مدیر شرکت ایران پرسی گاز زاهدان در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: با توجه به اینکه پالایشگاه اصفهان در اوایل مهر به دلیل تغییرات در این پالایشگاه ها به ما گاز تحویل ندادند و ما از باقیمانده ذخیره سازی تابستان کردیم و در این مدت ذخیره سازی مناسب صورت نگرفت و با توجه به اینکه سال گذشته کشنده کمکی داشتیم اما امسال به دلایل مختلف از جمله اغتشاشات این کشنده های کمکی را نداشتیم چرا که شرکت نفت از این کشنده در بحث صادرات استفاده می کند و خدمات ما در این خصوص کاهش یافته است.

وی افزود: اگر ماشین های کشنده به اندازه کافی باشند مشکلی برای توزیع گازنیست اما چون تعداد ماشینهای کشنده کم است و حجوم جمعیت هنگام کمبودگاز، زیادمی باشد، این امرباعث می شود که صفها طولانی بوجود بیاید و توزیع به علت کمبود گاز دچار مشکل شود.
افزایش تمایل مردم به گاز LPG
بهاری یکی دیگر از عوامل کاهش توزیع سیلندر گاز مایع شهروندان راکاهش سوخت خودروها عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه کاهش بنزین و سوخت خودروها در این استان را داشتیم در این شرایط بهترین جایگزین برای خودروها گاز مایع است و مردم با توجه به قیمت مناسب گاز برای خودروها از گاز مایع استفاده می کنند.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت نفت سفید شهروندان جهت امرار معاش در تابستان سوخت را به فروش می رسانند و از گاز استفاده می کنند و این مورد هم یکی از عوامل کمبود سیلندر گاز مایع است.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark