داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
یک کارشناس مذهبی مطرح کرد:
امام حسین (ع) پرچمدار هدایت و تربیت انسان‌ها/ حضرت ابوالفضل (ع) مصداق بارز وفاداری و حراست از اهل‌بیت (ع) بود
کد مطلب: ۷۵۰۴۱
تاریخ انتشار:جمعه ۵ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۰۱
یک کارشناس مذهبی گفت: امام حسین (ع) الگوی بیداری و پرچمدار هدایت و تربیت انسان‌ها از گمراهی بود.
امام حسین (ع) پرچمدار هدایت و تربیت انسان‌ها/ حضرت ابوالفضل (ع) مصداق بارز وفاداری و حراست از اهل‌بیت (ع) بود
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید جواد بهشتی، پژوهشگر و کارشناس مذهبی با تبریک اعیاد شعبانیه در گفتگو با خبرنگاراوشیدابیان‌کرد: مناسبت‌های مهم و ‌فرخنده‌ای در این ماه داریم، از جمله ولادت باسعادت سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) که می‌فرمایند: مرا اسوه خودتان قرار دهید و شخصیت من برای شما الگوی نیکویی است.

وی افزود: امام حسین (ع) الگوی بیداری، ایثارگری و بندگی است و ما در زندگی نیازمند الگو هستیم، الگوها به ما امید و انرژی می‌دهند و ما را از حیرت و یأس نجات می‌دهند.

حجت‌الاسلام ‌بهشتی ‌تصریح ‌کرد: امام حسین (ع) کودکی‌اش ‌را در دامان ‌پیامبر (ص) و مادر بزرگوارش ‌حضرت‌ فاطمه (س) گذراند و نوجوانی و جوانی‌اش را در رکاب پدرش حضرت ‌علی (ع) و ده ‌سال در زمان برادر بزرگ‌تر امام ‌حسن‌ مجتبی (ع) و ده سال امامت ایشان که در ۵۷ سال، امام حسین برای ما می‌تواند پرچمدار زندگی باشد.

وی خاطرنشان کرد: شخصیت امام‌ حسین (ع) را اگر در چند کلمه خلاصه کنیم، یکی فداکاری برای هدایت و تربیت انسان‌ها تا پای جان است، همان‌طور که در زیارت اربعین هم می‌خوانیم که شما خونت را برای هدایت و نجات انسان‌ها از گمراهی نثار کردی.

این محقق‌ و پژوهشگر برجسته ادامه داد: وقتی انسان غرق می‌شود غریق نجاتی است که او را نجات دهد، در دنیای فکری و مادی هم کسانی به گمراهی و باتلاق می‌افتند؛ اما رهبران آسمانی خود و خانواده‌شان را در معرض خطر قرار می‌دادند تا انسان‌ها نجات پیدا کنند و هدایت شوند که اگر نسبتی با این روحیه در ما باشد ما شباهت به امام حسین (ع) داریم.

حجت‌الاسلام ‌بهشتی‌ عنوان ‌کرد: ویژگی دیگر امام حسین (ع) بندگی ‌است، امام حسین (ع) بنده‌ خداست و ویژگی مهم آن در دعای عرفه است که در این دعا خداوند و خودش را معرفی ‌می‌کند و در پیشگاه خدا سر به سجده می‌گذارد، دعای عرفه فقط مخصوص روز عرفه نیست؛ بلکه در طول سال این دعا را مرور کنیم شباهتی به امام حسین (ع) پیدا می‌کنیم.

این کارشناس مذهبی تأکید کرد: امام حسین (ع) در اوج واقعه عاشورا در گودال قتلگاه می‌گوید راضی هستم به رضای خدا، شخصیتی که در فرازها و فرودها، در حوادث، راحتی‌ها از خدا راضی است، ما انسان‌ها گاهی در راحتی‌ها می‌گوییم راضی هستیم؛ اما به سختی‌ها می‌رسیم رضایت‌مندی را نداریم و این به‌خاطر ضعف ایمان ماست که باید بندگی را از همان دعای عرفه امام حسین (ع) بیاموزیم.

وی ادامه داد: ویژگی دیگری که از امام حسین (ع) که می‌تواند به ما برسد و تابلویی باشد برای زندگی ما، توجه و رسیدگی به ضعفا و فقراست که در تاریخ خاطرات زیادی از توجه امام به ثبت رسیده است که توجه و نگاه به مشکلات مردم داشت و گره‌گشایی از کار مردم را عبادت می‌دانست.

حجت‌الاسلام بهشتی همچنین در خصوص حضرت ابوالفضل (ع) قمر بنی‌هاشم افزود: آن حضرت که باب‌الحوائج است که خداوند آبرویی به حضرت داده تا حاجات دیگران را به‌خاطر محبوبیتی که در نزد خداوند دارد روا می‌کند.

وی با اشاره به شخصیت حضرت ابوالفضل (ع) و آموختن نکته‌ها از زندگی ایشان که می‌تواند الگوی دیگران باشد تأکید کرد: یکی از نکاتی که می‌تواند الگوی امروز ما باشد اطاعت از رهبری و ولایت‌پذیری حضرت است، بزرگان ما فرمودند جایگاه حضرت ابوالفضل (ع) نسبت به امام حسین (ع) مثل جایگاه امیرالمؤمنین (ع) نسبت به پیامبر (ص) است، امیرالمؤمنین که فقط در زمان پیامبر (ص) مطیع بود و گوش می‌داد و حتی در زمان ایشان یک خطبه هم نخواند.

این محقق علوم قرآنی تصریح کرد: حضرت ابوالفضل (ع) سردار بود؛ ولی در برابر امام حسین (ع) همچون سرباز بود و با اینکه پرچمدار و میان‌دار خیمه‌های اهل‌بیت (ع) بود، اما از همه تشنه‌تر پیش رفتند و در کنار علقمه به یاد اهل حرم بودند و منفعت خودشان را بر منفعت خاندان رسول‌الله (ص) ترجیح ندادند.

وی بیان کرد: حضرت ابوالفضل (ع) شخصیتی که آیه «یؤثِرونَ عَلَی َنفُسِهِم وَلَوْکان بِهِمْ خصاصَة»، مؤمنان جان و منفعت دیگران را به خودشان ترجیح می‌دهند، گرچه خودشان در سختی و مشکلات هستند، مصداق بارز ‌وفاداری، حراست و حامی اهل‌بیت (ع) حضرت ابوالفضل (ع) است.

حجت‌الاسلام بهشتی گفت: حضرت قمر بنی‌هاشم (ع) در زیارت‌نامه‌ها، اوصاف آن حضرت این‌گونه آمده که خالص در راه خدا بود و خالص خود را برای حجت خدا ایثار کرد و خیرخواهی را به ما آموزش داد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark