داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
اوشیدا گزارش می دهد؛
وقتی مردم سیستان، چند بار و چند برابر ضرر میکنند/ دهمرده: شمال استان تحت پوشش مناطق گرمسیری قرار گیرد
کد مطلب: ۵۹۵۴۴
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۷
تابستان در سیستان بر خلاف بیشتر نقاط کشور از فروردین آغاز و معمولا تا آبان ماه ادامه دارد بنابراین مردم این منطقه با افزایش مصرف برق و مصرف آب از همان ابتدای آغاز گرما متحمل هزینه های چندبرابر می شوند بنابراین مردم منطقه چندبار و چندبرابر ضرر می کنند.
وقتی مردم سیستان، چند بار و چند برابر ضرر میکنند/ دهمرده: شمال استان تحت پوشش مناطق گرمسیری قرار گیرد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ به دلیل وقوع پدیده خشکسالی در شمال استان، آب و هوای منطقه خشک تر از قبل شده به طوری که گرمای هوا بیش از پیش احساس می شود.

نبود آب در بستر تالاب هامون سبب افزایش تعداد روزهای بادهای ۱۲۰ روزه به ۱۵۰ روزه شده و این موضوع سبب پراکنده شدن ریزگردها در هوا و بحرانی شدن شرایط جوی منطقه شده است.

با اینکه مردم سیستان با هوای بسیار گرم و پدیده ریزگردها مواجه هستند اما همچنان تعرفه برق در این منطقه با مناطق برخوردار کشور تفاوتی ندارد و برای مردمی که تنها با یارانه روزگار می گذرانند هزینه برق کمرشکن است.

طبق گفته مردم دیار رستم اگرچه چند ماهی از سال را با منت با هزینه کمتر و یارانه ای برق زندگی می کنیم، ولی از آن طرف، هزینه های مصرف آب و برق (به خاطر استفاده ی زودهنگام از وسایل سرمایشی) که بسیار زودتر از خیلی از شهرها مورد استفاده قرار می گیرند، از تعرفه های یارانه ای جلو می زند هرچند اگر هزینه های برق بدون یارانه در زمستان را هم به خاطر نداشتن گاز شهری، به این ظلم ها و ضررها اضافه کنیم که پرداخت های مردم سیستان سرسام آور می شود.

تحمل ریز گردها و گرمای ۵۰ و ۵۲ درجه ای بسیار سخت است بنابراین اجحاف در حق مردم سیستان، نیاز به شرح بیشتری ندارد.

نماینده سیستان به معاون رییس جمهور نامه نوشت

حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در نامه ای به معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور خواستار تحت پوشش قرار گرفتن شمال سیستان و بلوچستان جز مناطق یک گرمسیری شد.

حبیب الله دهمرده عنوان کرد: سیستان انبار غله ایران بوده و مردم غیور آن در طول تاریخ در دفاع از ارزش ها دارای افتخارات فراوان برای بشریت بوده است اما متاسفانه در اثر بی برنامگی و عدم توجه به فرصت ها و تهدیدات وضعیت نامطلوبی پیدا کرده به طوری که هم اکنون اکثر مردم این منطقه بیکار بوده و از درآمد بسیار پایینی برخوردارند.

وی افزود: پایین بودن بسیاری از شاخص های مربوط به توسعه باعث شده اختلاف امید به زندگی بین تهران و سیستان بیش از ۱۰ سال گزارش شود؛ از طرفی بادهای ۱۲۰ روزه سیستان همزمان با فصل گرما و همراه با گردو غبار باعث می شود که کولر آبی کارائی مناسب نداشته و مردم ناچار از کولر گازی استفاده کنند.

دهمرده تصریح کرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی زابل آلوده ترین شهر جهان و چهار شهر هند دارای رتبه های بعدی می باشند، طوفان شدید در سیستان موجب افزایش ذرات معلق به میزان ۸۰ برابر استانداردهای جهانی است.

وی ابراز کرد: برای جلوگیری از مهاجرت و ایجاد انگیزه و امید برای ماندگاری باید اقدامات جدی انجام شود چرا که به تعبیر مقام معظم رهبری سیستان تنگه احد ایران است و چنانچه دچار معضل شود به طور قطع جمهوری اسلامی و کل مملکت دچار مشکل امنیتی خواهد شد.


هیچ شغلی در عرصه صنعت و کشاورزی در سیستان وجود ندارد

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در منطقه سیستان کم آبی کشاورزی را دچار بحران کرده و هیچ کارخانه قابل توجهی وجود ندارد طبیعتا هیچ شغلی در عرصه صنعت و کشاورزی وجود ندارد و تنها منبع درآمد اکثر قریب به اتفاق مردم یارانه و مستمری اندک کمیته امداد است.

دهمرده ادامه داد: با این درآمد اندک که تکافوی قوت لایموت آن ها را نمی کند چگونه قادر خواهند بود قبوض کلان برق را پرداخت کنند، لذا نظر به اینکه سیستان فاقد شبکه گاز است باید تعرفه برق مردم سیستان شامل شهرستان های زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون تحت پوشش مناطق گرمسیری درجه یک قرار گیرند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark