داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
رییس سازمان حفاظت محیط زیست:
مردم از سوءمدیریت‌ها گلایه‌مندند
کد مطلب: ۷۵۵۶۴
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۲۳:۰۳
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به گلایه‌مندندی مردم از برخی سوءمدیریت‌ها گفت: باید به مشکلات مردم به‌صورت ویژه رسیدگی شود.
مردم از سوءمدیریت‌ها گلایه‌مندند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، علی سلاجقه در جلسه نشست ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار در فرمانداری زابل بیان کرد: باتوجه‌به اینکه تشکیل جلسه ستاد ملی گردوغبار کشور به‌صورت ماهیانه در سازمان محیط‌زیست کشور برگزار می‌شود و همه مسائل مربوط بحث‌وبررسی می‌شود و بر اساس اولویت در دستور کار قرار می‌گیرد و توسط دستگاه‌های مجری و سازمان محیط‌زیست کشور به‌عنوان دستگاه نظارتی و حاکمیتی فرایند کار را پایش می‌کند.

وی افزود: همان‌طور که مسئله پسماند کشور به منطقه سراوان در استان گیلان به‌عنوان نقطه ۱۰۰ مدنظر قرار گرفت اکنون در مسئله گردوغبار کشور منطقه زابل نیز نقطه ۱۰۰ واقع شده و اعلام می‌کنیم اگر این مشکل در این منطقه حل شود توان حل در سایر نقاط کشور را داریم.

سلاجقه با بیان اینکه دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به سیستان و بلوچستان دارد؛ از این‌رو ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار در زابل برگزار شد تا این حضور نشان از احترام مسئولان به مردم این منطقه باشد، ادامه داد: برای حل مشکلات مردم آمده‌ایم، درد را همه می‌دانیم برای درمان اقدام خواهیم کرد کارهای زیادی به برکت نظام در سیستان و بلوچستان انجام شده که مایه افتخار است.

وی تأکید کرد: در بازدیدی که از تالاب هامون و گفتگوی که با مردم انجام شد، اهالی منطقه گفتند «با ما همدردی نکنید حل مشکل انجام دهید درد را همه می‌دانند درمان باید انجام دهید»، مردم از سوءمدیریت‌ها گلایه‌مندند که باید جلوی آن گرفته شود.

وی با اشاره به گفتگویی مستقیم با مردم گفت: مردم شریف استان سیستان و بلوچستان توقع خاصی ندارند و دغدغه اصلی آنها نیز حفظ نظام است. وقتی می‌بینیم که مردم این استان علی‌رغم تمام مشکلات با رشادت‌ها و شجاعت‌های خود ایستاده‌اند و از نظام، انقلاب و کشور دفاع می‌کنند، مسئولیت سنگین خود را بیشتر حس می‌کنیم.

رئیس سازمان محیط‌زیست کشور ادامه داد: سیستان و بلوچستان تبدیل به یک کارگاه شده است و این نشانه فعال‌بودن استان و زنده‌بودن اجرای طرح‌هایی است که در راستای امنیت غذایی و حیاتی و سلامت مرزهای کشور در حال انجام است و هدف را در راستای ایجاد کارآفرینی و اشتغال پایدار می‌شود کارکرد که در بحث اقتصادی دارد جواب می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در بعد مسئله گردوغبار توسط مسئولین گزارش داده شد دستگاه‌ها باید در بعد عملیاتی گزارش دهند و باتوجه‌به اینکه برای استان کارهایی انجام می‌شود؛ اما با اعتبارات قطره چکانی اگر جایی قرار است احیا شود باز هم از بین خواهد رفت و باتوجه‌به تغییرات اقلیمی هر گونه کارهای بیولوژیک و مهندسی که انجام شود در منطقه چنانچه از لحاظ جوی و بارندگی با کاهش روبرو باشیم باز همچنان با مشکل روبرو خواهیم شد.

وی تأکید کرد: بحث اساسی بر این است که نگاهی به درون و نگاهی به بیرون داشته باشد این قسمت دیپلماسی بین‌المللی را خوب فعال کردیم و واقعاً خوشبختانه در این موضوع توجه ویژه‌ای شده است و در مجامع بین‌المللی باعث شده حرف جمهوری اسلامی خریدار داشته باشد.

سلاجقه ادامه داد: مرطوب‌سازی دریاچه هامون یکی از موضوعات مهم در دستور کار است که حتماً در نشست‌های هیئت‌های کارشناسی که اعزام می‌شوند با همکاری و هماهنگی استاندار سیستان و بلوچستان این موضوع انجام می‌شود حتی درصورتی‌که شرایط کم‌آبی باشد و دولت همسایه وضعیت آب مناسبی نداشته باشد حداقل برای مرطوب‌سازی دریاچه اقداماتی انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: از وزارت امور خارجه می‌خواهیم تا مطالبه جدی داشته باشد ما دریاچه هامون را داریم و نیاز داریم که همسایه ما که دراین‌خصوص تعهد دارد حقابه را رها کند تا پس از ۱۸۰ روز مستمر یا به‌صورت متناوب تا پایان شروع بارندگی است دولت طالبان تعهد کرده است با شروع بارش‌ها و وضعیت مناسب سد نسبت به رهاسازی آب اقدام کنند و موضوع حقابه اجرا شود.

وی گفت: حتی اگر شرایط خشک‌تر از این هم باشد بازهم نمی‌گذاریم مردم بدون آب بمانند. در این راستا بحث انتقال آب پایدار نیز انجام شده و زیرساخت‌ها فراهم شده است.

رئیس سازمان محیط‌زیست افزود: مردم نگران آب شرب نباشند دولت هیچ‌وقت اجازه نمی‌دهد مردم و مردم با مشکل مواجه شوند و این کار انجام شد؛ ولی برای بحث پایداری سرزمینی از برنامه‌وبودجه خاصی می‌شود تا در برنامه سال ۱۴۰۳ مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان جهت اجرای طرح‌هایی که باید اجرایی شود در نظر گرفته شود همچنین معیشت جایگزین انجام شود.

وی ادامه داد: مصوباتی که باید به تصویب برسد شامل مواردی از جمله، پیگیری حقابه هامون صابوری و ایران از حوزه فرارود که سد بخش آباد قریب‌الوقوع به بهره‌برداری می‌رسد، رایزنی فرامرزی با مقامات کشور افغانستان و بازدیدهای میدانی برای کل بازرسان کمیساریای عالی آب، محیط‌زیست، و حتماً نقاط کانون‌های بحرانی در افغانستان شناسایی شود از دکتر نوبخت رئیس منابع طبیعی کشور خواسته می‌شود تا به سمت‌وسوی پروژه‌های مشترک بین کشور همسایه جهت تثبیت شن‌های روان و ماسه‌بادی یا بازدید میدانی میان کارشناسان ظرفیت‌ها به‌صورت مشترک استفاده شود.

وی به دیگر مصوبات اشاره کرد و گفت: پیگیری اصلاح بند کمال خان و لشکری توسط وزارت امور خارجه و وزارت نیرو در قالب کمیساریای عالی آب، لای‌روبی دهانه رودخانه فرامرزی نهر لشکری افغانستان تا ورودی ایران، ممنوعیت چرای دام مخصوصاً شتر که باتوجه‌به تجربه‌ای که در تالاب کرج یکی از معضلات اساسی منشأ گردوغبار شده است.

وی افزود: رهاشدن شتران باعث ایجاد گرد و غبارمی شود که باید چرای شتر تغییر کند و برنامه‌های زمان‌بندی تا دو ماه آینده آماده و تکمیل شود تشکیل ستاد احیای دریاچه هامون، تأمین آب نهال‌ها توسط وزارت نیرو و آب و فاضلاب نهال‌هایی که در تالاب کاشته می‌شود می‌توان از پسماند آب و فاضلاب استفاده شود، درخواست از وزارت بهداشت جهت ارتقای بیمارستان‌های سیستان جهت تجهیز و ایجاد بیمارستان‌های تنفسی، همکاری اداره کل منابع آبخیزداری استان با محیط‌زیست دررابطه‌با برنامه‌های کنترل گردوغبار توسعه شبکه دیده‌بان تکمیل و تا پایان سال از همه ظرفیت‌ها جهت تکمیل این مورداستفاده شود.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark