داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
«معیشت» مهمترین دغدغه بازنشستگان/ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شاید وقتی دیگر!
کد مطلب: ۷۳۱۲۴
تاریخ انتشار:شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۲۴
بازنشستگان تامین اجتماعی لرستان بارها در تجمعات خود خواستار افزایش حقوق، مستمری‌ها و اجرای قانون همسان‌سازی شده تا شاید مسئولان دغدغه معیشت این قشر را مرتفع کنند.
«معیشت» مهمترین دغدغه بازنشستگان/ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شاید وقتی دیگر!

به گزارش  اوشیدا  به نقل از سفیر افلاک، سالهاست که همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مهمترین مطالبات این قشر است، با توجه به شرایط تورم و مشکلات اقتصادی، انتظار می رفت که همسان سازی حقوق بازنشستگان بتواند بخشی از مشکلات این قشر را حل کند.

بازنشستگان قشری هستند که سالهای سال عمر خود را در بخش های مختلف اداری، دولتی، کارگری و یا مشاغل دیگر صرف کرده و حالا به سنی رسیده اند که وقت استراحت آنهاست اما گویا مشکلات اقتصادی و دغدغه معیشتی برای این قشر به جایی رسیده که این روزها همه فکر و ذهشان، تامین هزینه های زندگی است.

خانواده ای بزرگتر و درآمدی کمتر

بازنشستگان حالا نه فقط پدر و مادر بلکه پدر بزرگ و مادر بزرگ هایی هستند که به عنوان بزرگ فامیل نیاز است درآمد آنها به اندازه ای باشد که بتوانند یک ماه زندگی و هزینه ها را تامین کنند اما اضافه حقوق هایی که برای این قشر لحاظ می شود با میزان تورم و گرانی ها، همخوانی ندارد.

اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان موضوعی بود که این روزها سبب نارضایتی مستمری بگیران تامین اجتماعی شده است چرا که اجرای این طرح مشکلی از دغدغه های معیشتی این بازنشستگان را حل نکرد و تاکنون چندین بار در تجمعات خود خواستار رسیدگی به این مشکل شده اند.

در راستای این طرح سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از بازنشستگان تامین اجتماعی مشمول این طرح شدند، این در حالیست که ۶۰ درصد مستمری بگیران حداقل ها را دریافت می کنند به طوری که حقوق برخی حدود دو میلیون تومان است.

دغدغه معیشیت، مشکل این روزهای بازنشستگان

میرزایی یکی از بازنشستگان تامین اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: ۲۰ سال در شرایط سخت و زیان آور مشغول به کار بودم  و حالا که بازنشسته شده ام، میزان دریافتی من با افزایش هزینه ها مطابقت ندارد و تنها با حقوق دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می توانم تا ۱۵ روز هزینه ها را تامین کنم.

وی افزود: سن و سالم به گونه ای است که نه توان کار در جایی دیگر را داشته باشم و نه می توانم با این میزان حقوق، هزینه های زندگی را تامین کنم، در کنار همه این موارد خرج و مخارج بیماری و درمان هم دارم.

این بازنشسته لرستانی تصریح کرد: انتظار داشتیم با همسان سازی حقوقها، بخشی از این همه نگرانی و دغدغه هزینه ها کم شود اما اصلا اینگونه نبود و روز به روز شرایط برای ما سخت تر می شود.

میرزایی خاطر نشان کرد: بسیاری از بازنشستگان بعد از پایان سالها تلاش چاره ای ندارند جز اینکه در جایی مشغول شوند و کمک خرجی را برای زندگی تامین کنند در حالی که بعد از بازنشستگی نیاز است این افراد دغدغه ای نداشته باشند.

حقوق هایی که خرج زندگی بازنشستگی را نمی دهد

یاراحمدی یکی دیگر از بازنشستگان گفت: سالها کار کردیم و برای رسیدن به دوران بازنشستگی و استراحت سختی های زیادی را تحمل کردیم اما حالا که به این دوران رسیده ایم، حقوق دریافتی کفاف خرج و مخارج زندگی را نمی دهد و شرمنده خانواده می شویم.

وی افزود: دو فرزندم دانشجو هستند که به سختی هزینه های آنها را تامین می کنم، خودشان ناچار شدند که مشغول به کار شده تا بتوانند بخشی از هزینه های دانشگاه را تامین کنند.

این بازنشسته لرستانی تصریح کرد: من پدربزرگ دو نوه هستم و آنها قطعا توقعاتی از من دارند، اگر به اندازه کافی دریافتی داشته باشیم همیشه آنها را هم خوشحال می کنیم، در واقع وقتی فردی بازنشسته می شود تعداد اعضای خانواده گسترش می یابد و نیاز است که مسئولین به این دغدغه ها توجه جدی داشته باشند.

یاراحمدی عنوان کرد: شرایط اقتصادی و گرانی های روزافزون سبب شد تا در بیشتر مواقع در تنگنای مالی قرار بگیریم که انتظار داریم دولت، مجلس و مسئولین واقعا شرایط ما را درک کنند و خودشان را جای ما بگذارند بلکه برای رفع این مشکل فکری کنند.

وی بیان کرد: این روزها بازنشستگان می خواهند که صدای دغدغه هایشان شنیده شود و برای رفع این مشکل و اجرای همسان سازی به شیوه ای که دغدغه های آنان را کم کند، رسیدگی صورت گیرد.

اما قرار شد که در بودجه سال ۱۴۰۰ دولت ۹۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی و همسان سازی حقوق بازنشستگان در نظر گیرد که نیاز است سهم بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شود.
 
پیگیری همسان سازی حقوق بازنشستگان

مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: با توجه به شرایط کشور و وضعیت تورم، همه بازنشسته ها خصوصا بازنشسته های سازمان تامین اجتماعی از نظر معیشتی تحت فشار قرار دارند.

وی افزود: این بازنشسته ها امروز به دلیل گسترده شدن خانواده نیاز است که بخشی از مشکلاتشان حل شود البته این مطالبه بازنشستگان به حق است و باید مورد رسیدگی قرار گیرد.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشتند که وضعیت بازنشستگان در اصلاحیه بودجه سال آینده بهتر می شود.

ویسکرمی خاطر نشان کرد: باید فکر اساسی صورت گیرد البته حرکاتی در این راستا در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: اقدامات لازم در حال انجام است و برنامه ریزی لازم و برگزاری جلساتی در این راستا در دستور کار قرار گرفته تا کف معیشت و نیازهای این قشر تامین گردد.

۷۰ هزار مستمری بگیر و بازنشسته در لرستان

منوچهر گودرزی سرپرست تامین اجتماعی لرستان در گفت و گو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: برخی از بازنشستگان از نحوه اجرای همسان سازی حقوقها ناراضی هستند که این طیف غالبا بازنشستگان پیش از موعد هستند که در قالب قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور بازنشست شده اند.

وی افزود: اجرای این طرح از سالها پیش در دستور کار قرار گرفت و امسال با هماهنگی دولت و مجلس، مرحله اول موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اجرا شد اما برخی از بازنشستگان که عمدتا مشاغل سخت و زیان آور هستند و در این طرح سوابق ارفاقی آنها برای افزایش و متناسب سازی لحاظ نگردیده، تقاضای رسیدگی داشتند.

سرپرست تامین اجتماعی لرستان تصریح کرد: میزان دستمزد، مدت زمان حق بیمه، سوابق فرد از جمله شاخص هایی هستند که در طرح متناسب سازی اعمال می شوند.

گودرزی عنوان کرد: در مرحله اول متناسب سازی، بودجه ای برای این طرح اختصاص داده شد و تلاش های جدی از سوی سازمان و دولت برای اختصاص بودجه جهت اجرای مرحله دوم متناسب سازی انجام شده است.

سرپرست تامین اجتماعی لرستان گفت: هم اکنون در استان لرستان ۷۰ هزار مستمری بگیر و بازنشسته وجود دارد که با احتساب تبعی آنها این عدد به ۲۷۰ هزار نفر می رسد.

نیاز است که نمایندگان مجلس، دولت و مسئولین نسبت به همسان سازی حقوق بازنشستگان توجه ویژه ای داشته باشند و در اصلاحیه بودجه سال آینده این موضوع به صورت جدی مد نظر قرار گیرد.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark