داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
گزارش اوشیدا از بایدها و نبایدهای گوشت مرغ؛
نقش ویژه گوشت مرغ در سبد خانوار/ مرغ کشتار روز، سالم ترین نوع مرغ عرضه شده در فروشگاه ها
کد مطلب: ۵۵۴۶۷
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۷
با توجه به مضرات گوشت قرمز بر سلامت بدن، در طی سال های اخیر گوشت سفید به ویژه گوشت مرغ از طرفداران فراوانی برخوردار شده است.
نقش ویژه گوشت مرغ در سبد خانوار/ مرغ کشتار روز، سالم ترین نوع مرغ عرضه شده در فروشگاه ها
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ در بسیاری از شهرهای استان همچنان مرغ به صورت زنده به فروش می رسد و در انظار عمومی ذبح می شود که این عامل سبب بروز بسیاری از بیماری ها و همچنین نازیبایی چهره شهر می شود که در این راستا در طی سال های اخیر به شدت با فروش مرغ زنده و ذبح آن در انظار عمومی مبارزه شده است.

به منظور جلوگیری از آلودگی ها و همچنین عرضه مرغ به صورت بهداشتی، این محصول معمولا به صورت منجمد و یا کشتار روز به فروش می رسد که باید در این راستا در هنگام خرید آن از این مغازه ها حتما به سلامت مرغ توجه کافی داشت تا از بیماری های ناشی از آن رهایی یافت که در این راستا خبرنگار اوشیدا به سراغ رییس دامپزشکی شهرستان زابل رفته و با وی مصاحبه ای در این راستا داشته است.

به منظور جلوگیری از آلودگی ها و همچنین عرضه مرغ به صورت بهداشتی، این محصول معمولا به صورت منجمد و یا کشتار روز به فروش می رسد که باید در این راستا در هنگام خرید آن از مغازه ها حتما به سلامت مرغ توجه کافی داشت تا از بیماری های ناشی از آن رهایی یافت که در این راستا خبرنگار اوشیدا به سراغ رییس دامپزشکی شهرستان زابل رفته و با وی مصاخبه ای در این راستا داشته است.

از خرید مرغ زنده خودداری شود

به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ حامد گنجعلی در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا اظهار داشت: بدون تردید گوشت یکی از مهمترین مواد غذایی در سبد تغذیه ای هر خانواده ایرانی به شمار می رود و مصرف گوشت سفید از قبیل مرغ و ماهی به دلیل ویژگیهای خاص خود نسبت به گوشت قرمز توصیه بیشتری می شود.

رییس نظام دامپزشکی استان ابراز داشت: در هنگام تهیه ی گوشت مرغ (منجمد-غیرمنجمد) باید به موارد خاصی توجه کرد چرا که قصور از آن می تواند تبعات بهداشتی بدی را به همراه داشته باشد.

وی افزود: هموطنان باید از خرید مرغ زنده خودداری کنند، زیرا اکثر این مرغها هیچگونه نظارت بهداشتی بر پرورش، نگهداری و حمل آنها نشده و با کشتار غیر بهداشتی در سطح شهر می توانند عوامل بیماری زا را براحتی منتقل کنند بنابراین به دلیل خطر ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از خرید مرغ زنده جدا خودداری کنید.

سالم ترین و بهداشتی ترین مرغ، مرغ عرضه شده بصورت کشتارروز است

رییس اداره دامپزشکی زابل بیان داشت: سالم ترین و بهداشتی ترین مرغ، مرغ عرضه شده بصورت کشتارروز است که درهنگام خرید باید دقت لازم را داشت.

وی تصریح کرد: متاسفانه بعضی از فروشنده ها مرغ هایی را می فروشند که درست ذبح نشده اند روی گوشت این مرغ ها معمولا اثر ضرب دیدگی و خون مردگی وجود دارد بنابراین اگر روی گوشت مرغی این آثار را دیدید می توانید مطمئن باشید که در شرایط مناسبی کشته نشده و به احتمال زیاد آلودگی میکروبی هم دارند.

گنجعلی با عنوان اینکه، پوست مرغ هم یکی از عوامل شناخت گوشت خوب است اضافه کرد: پوست مرغ باید به طور یکنواخت روی گوشت کشیده شده باشد و پارگی یا علائم غیرمعمول نداشته باشد همچنین رنگ پوست مرغ باید یکنواخت و روشن باشد و زیر پوست آن نباید اثر خونریزی دیده شود.


گوشت مرغ باید کاملا سفیدرنگ، دارای بوی طبیعی و پوست عاری از چروکیدگی باشد


رییس اداره دامپزشکی شهرستان زابل ادامه داد: گوشت مرغ بسته بندی شده را از فروشگاه های معتبر بخرید چرا که مرغ را در یخچال نگهداری میکنند، همچنین با توجه ویژه به تاریخ تولید و انقضا روی بسته بندی، آن را بخرید.

وی تاکید کرد: گوشت مرغ باید کاملا سفیدرنگ، دارای بوی طبیعی و پوست عاری از چروکیدگی باشد همچنین ران مرغ معمولا کمی به صورتی رنگ نزدیک می شود اما گوشت سینه مرغ باید کاملا سفت و برجسته از زیر پوست معلوم شده و رنگ آن سفید روشن باشد.

گنجعلی در این راستا افزود: گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون یا کبود است همچنین گوشت مرغ در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به تدریج خاکستری و گاهی سبز رنگ می شود که بایستی در این مواقع از مصرف آن خودداری کرد.

رییس نظام دامپزشکی استان گفت: گوشت مرغ باید عاری از هر گونه ضربه، رنگ، بوی غیرطبیعی و خونابه باشد، همچنین مرغ بسته بندی شده باید بدون پَر، فاقد پا، سر و امعاء و احشاء (تخلیه کامل اندرونه) باشد.

جوجه های کبابی نباید کمتر از ۳۰۰ گرم باشد

گنجعلی افزود: جوجه هایی که برای کباب مصرف می شوند نباید کمتر از ۳۰۰ گرم وزن داشته باشند بنابراین از مصرف مرغ هایی که دارای لاغری شدید هستند خودداری شود.

وی در ادامه گفت: گوشت های خام نه تنها دارای آلودگی اولیه می باشند بلکه به طریق کشتار غیر بهداشتی، شستشوی لاشه های ذبح شده با آب آلوده، قرار دادن گوشت در خارج ازیخچال
زیر نیز آلوده می شوند بنابراین قبل از پخت به دقت شسته شود.

رییس اداره دامپزشکی شهرستان زابل خاطرنشان کرد: اگر بخواهید از گوشت مرغ یخ زده (منجمد) استفاده نمایید بهتر است ابتدا آن را در طبقات پایین یخچال قرار دهید تا به آرامی از حالت انجماد خارج و سپس آن را طبخ کنید.

گنجعلی افزود: مرغی که به صورت منجمد عرضه می شود باید به صورت منجمد به دست مصرف کننده رسیده وگوشت مرغ منجمد، پس از رفع انجماد باید سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کرده و سطح آن لیز و لزج نباشد.

رییس اداره دامپزشکی زابل با عنوان اینکه، داخل بسته بندی مرغ منجمد باید فاقد مواد خارجی، خونابه یا آب منجمد شده باشد ادامه داد: مرغ منجمد باید عاری از آثار سوختگی ناشی از انجماد (لکه هایی با رنگ سفید گچی تا خاکستری) و یا قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) باشد.

وی تاکید کرد: مرغ منجمد باید در کیسه های پلاستیکی سالم، بدون عیب و پارگی و دارای نشانه گذاری مربوطه (از جمله تاریخ تولید و انقضاء مجوز سازمان دامپزشکی، شرایط نگهداری به صورت خوانا و به زبان فارسی) عرضه شود.

گنجعلی بیان داشت: گوشت مرع منجمد را می توان در دمای برودت فریزر (۱۸- درجه سانتیگراد) تا یک سال نگهداری کرد.

وی با بیان اینکه، با رعایت نکات بهداشتی سلامت خود و عزیزانتان را بیمه کنید اضافه کرد: سامانه اطلاع رسانی ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی زابل، آماده دریافت نظرات، پیشنهادات، انتقادات و شکایات احتمالی هموطنان عزیز می باشد تا در مسیر بهداشت، سلامت و امنیت مواد غذایی با یاری یزدان پاک، گامهای بلندتری برداریم.

انتهای پیام//
Share/Save/Bookmark