داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
پدرم یک عارف در لباس ارتش بود/ اطاعت از ولی امر؛ کلید توفیقات دنیوی و اخروی شهید صیاد
کد مطلب: ۷۳۳۷۷
تاریخ انتشار:شنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۲۱
مهدی صیاد شیرازی با تأکید بر اینکه پدر یکی از کلیدهای موفقیت دنیوی و اخروی خود را در تمام لحظات زندگی اطاعت از ولی امر زمان می دانست، گفت: بوسه رهبر فرزانه انقلاب بر تابوت پدر نشان داد که وی مطیع ولی امر زمان خود چه در زمان امام خمینی(ره) و چه در زمان مقام معظم رهبری بود.
پدرم یک عارف در لباس ارتش بود/ اطاعت از ولی امر؛ کلید توفیقات دنیوی و اخروی شهید صیاد

به گزارش اوشیدا به نقل از راه آرمان؛ بیست و یکم فروردین ماه مصادف با سالروز شهادت سپهبد شهید علی صیاد شیرازی است. وی در حالی که با خودرو خود به قصد رساندن فرزندان به مدرسه و عزیمت به محل کار از منزل خارج شده بود، مورد شلیک گلوله فردی ناشناس با پوشش لباس رفتگری قرار گرفت و سپهبد شهید صیاد شیرازی در سن ۵۳ سالگی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

مهدی صیاد شیرازی دکترا تخصصی روابط بین الملل از دانشگاه علامه طباطبائی(ره) فرزند سپهبد شهید علی صیاد شیرازی است که در زمان شهادت شهید در محل حضور داشته و به عینه شاهد حادثه بوده است.

مهدی صیاد شیرازی در گفتگو با راه آرمان؛ ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، امام راحل و با اشاره به بیست و دومین سالروز شهادت سپهبد شهید صیاد شیرازی در خصوص ویژگی های فردی و اجتماعی شهید گفت: پدر شخصیتی ویژه و مجموعه ای از خصوصیات ممتاز و مثبت بودند که خداوند متعال برای وی در نظر داشت.

پسر سپهبد شهید صیاد شیرازی ادامه داد: بخشی از این خصوصیات را پدر به طور ذاتی داشتند و بخشی دیگر را به صورت اکتسابی به دست آوردند و بر همین اساس امروز وی به عنوان الگویی برای ما، جامعه، نیروهای مسلح، ملت ایران و حتی در فضای ملی و بین المللی هستند.

وی با بیان اینکه بنده به عنوان یکی از فرزندان پدر، وی را تا ۱۷ سالگی درک کرده ام و شهادت پدرم در مقابل چشمان من رخ داد، عنوان کرد: بخشی از ویژگی های شخصیتی سپهبد شهید صیاد شیرازی به دوران کودکی و نوجوانی وی در قبل از انقلاب و بخشی دیگر به دوران جوانی در بعد از انقلاب و میانسالی او بر می گردد.

علاقه سپهبد شهید صیاد شیرازی به نظامی بودن

صیاد شیرازی با اشاره به اینکه پدر در سن ۵۳ سالگی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، افزود: از جمله خصوصیات بارز وی می توان به صداقت، طهارت، پاکی و تقوا و در یک کلمه معنویت کثیر پدر اشاره داشت که وی این ویژگی ها را از دوران کودکی خود به دست آورد؛ در آن دوران پدر به مسائل اخلاقی، معنوی و مذهبی بسیار توجه می کردند و فردی خانوده محور بودند، پدر اداره کننده پدر و مادر خود بودند و این کار را با توکل به خدا انجام می دادند.

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی با بیان اینکه پدر در یزد متولد شدند؛ اما عقبه وی به مناطق جیرفت واقع در استان کرمان بر می گردد، اظهار کرد: سپهبد شهید صیاد شیرازی ارتباط بسیار خوبی با والدین خود داشتند و در دوران نوجوانی نیز در مدارس خوبی درس خواندند و به دلیل آنکه به نظامی بودن، علاقه داشتند، وارد عرصه نظامی شدند و به دانشگاه افسری رفتند که در آنجا دوره های ویژه نظامی را یکی پس از دیگری به نحو احسن طی کردند.

وی ابراز کرد: در دوران پهلوی نیز شخصیت انقلابی بودند و افرادی که خاطرات از زمان را به یاد دارند، بیان می کردند که وی در آن دوران و در فضای پادگان و نظامی به نماز اول وقت، خواندن قرآن و نماز شب توجه می کردند.

مهدی صیاد شیرازی با اشاره به اینکه پدر با توجه به نظامی بودن به مقوله نظم توجه بسیار داشتند؛ وی نظم بسیار مناسبی داشتند حتی در مسئله لباس پوشیدن نیز اصول نظامی را رعایت می کردند، عنوان کرد: کسانی که ارتشی هستند و در دانشگاه افسری فعالیت می کنند، می دانند که مسئله انضباط و نظم جز مسائل مهم است که باید به آن توجه کنند.

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی با تأکید بر اینکه پدر از لحاظ علمی دانش بسیار ممتازی داشتند، ابراز کرد: وی دوره های متعددی را فرا گرفته بودند و به مباحث علمی، مهندسی، هواسنجی و … مسلط بودند و همچنین وی در ریاضیات بسیار قوی بودند و به دلیل فعالیتشان به زبان انگلیسی نیز تسلط داشتند.

نقش آفرینی شهید در دوران دقاع مقدس

وی با اشاره به حضور پدر در دوره های تکمیلی در آمریکا اظهار کرد: در همان دوران پهلوی نیز که به تدریس زبان و یا کلاس های نظامی به زبان انگلیسی می پرداختند چه در ایران و چه در آمریکا، اسلام را تبلیغ می کردند و بسیاری از مطالب مربوط به علامه طباطبایی را به زبان روسی نیز تبلیغ و بیان می کردند.

مهدی صیاد شیرازی با اشاره به فعالیت های انقلابی سپهبد شهید صیاد شیرازی افزود: در آن دوران بارها وی بازداشت شد و تا مرحله اعدام نیز پیش رفت و پدر در آغاز انقلاب جزو نیروهای انقلابی در ارتش بودند و از همان ابتدا با شخصیت های مهم و مؤثر مانند مقام معظم رهبری در ارتباط بوده و گزارشات را به وی می دادند و از معظم له مشورت و راهنمایی می گرفتند.

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی در خصوص حضور شهید صیاد شیرازی در دوران دفاع مقدس تصریح کرد: در جنگ تحمیلی پدر جزو فرماندهان ویژه، مؤثر و درجه یک آن دوران بود و در عملیات های طریق القدس، بیت المقدس، فتح المبین و دیگر عملیات ها که مربوط به ارتش جمهوری اسلامی ایران بود، شرکت داشت.

وی با اشاره به نقش آفرینی سپهبد شهید صیاد شیرازی در آزاد سازی خرمشهر گفت: در عملیات مرصاد، پدر جزو افرادی بود که به صورت ویژه این عملیات را فرماندهی می کرد و در خصوص عملیات می گفت که ما در این عملیات از کشته های منافقین، پشته هایی را ایجاد می کردیم و رزمندگان نگذاشتند یک وجب از خاک کشور به دست نا اهلان بیافتند.

مهدی صیاد شیرازی بیان کرد: پدر در طراحی‌های عملیاتی که قرار می گرفتند، بنای طراحی را بر اساس تاکتیک پیش می بردند به اینگونه که با علم، فکر و تدبری که داشت در تلاش بود که با کمترین تلفات، بیشترین منفعت را نصیب کشورمان کند؛ پدر بازدارندگی نظامی را با توانمندی که داشت، انجام می داد.

عارفی در لباس ارتشی

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی گفت: پدر ارتباط با علما را از زمان انقلاب دنبال می کرد و از جمله علمایی که وی به محضرشان می رفت حضرت آیت الله بهاءالدینی و آیت الله مجتبی تهرانی بود؛ همچنین پدر با دیگر علما، ائمه جمعه و جماعات نیز در ارتباط بود.

وی با اشاره به اینکه در زمان تولد من در سال ۶۰ پدر در منطقه و جبهه حضور داشت و در آن زمان یکی از عملیات ها در حال انجام بود، عنوان کرد: وی به دلیل علاقه، ارادت و عنایت خاصی که به حضرت مهدی(عج) داشت، اسم من را به عنوان اولین پسر مهدی گذاشت.

مهدی صیاد شیرازی با تأکید بر اینکه پدر نسبت به خانواده به کمیت می اندیشید، ابراز کرد: وی فراتر از پدر برای بنده بود؛ دو درس زیان و ریاضی را بدون منت به من یاد می داد؛ با وجود آنکه پدر در محیط نظامی فعالیت می کرد اما هر فردی که به وی نزدیک می شد، به دلیل اخلاق خوب و خوش مشربی پدر، مجذوب وی می شد.

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی با بیان اینکه پدر در خصوص وضعیت درسی، علمی و آینده ما نقش آفرینی و کمک می کرد، اظهار کرد: به من می گفت که مهدی برو جلو و بدان که یک کسی همیشه در کنار و حامی تو است؛ پدر نسبت به محیط خانواده اهل تعاون و همکاری بود؛ در منزل چای درست می کرد و خانواده را به تفریحات سالم می برد و در فامیل نیز پدر به عنوان محور فامیل بود.

وی بیان کرد: پدر چند مسئولیت کلیدی را از طرف امام راحل گرفت، مسئولیت معاون بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهی شمال غرب را نیز به وی دادند و همچنین در سمت کلیدی جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح قرار گرفت که این سمت از سوی مقام معظم رهبری به پدر داده شد و در زمان شهادت نیز در این سمت فعالیت داشتند.

شهید صیاد شیرازی چگونه به شهادت رسید؟

مهدی صیاد شیرازی با تأکید بر اینکه پدر شهادت بسیار ناجوانمردانه ای داشت، گفت: تمام ۵۳ سال حیات وی سراپا الگو، مجاهدت، زحمت و تلاش بود؛ هر فردی که برای ساخت مستند پدر اقدام می کند، احساس عجز دارد و نمی تواند کار را پیش ببرد؛ در طول ۲۲ سال گذشته حتی فیلم سازی نتوانسته در این زمینه کاری انجام دهد.

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی در خصوص روز شهادت پدر عنوان کرد: شنبه ۲۱ فروردین سال ۷۸ بود که بنده در آن زمان ۱۷ سال سن داشتم؛ پدر می خواست که خود من و برادرم را به دبیرستان برساند، گفتند که ابتدا شما را می رسانم و سپس به اداره می روم؛ پدر راننده و محافظ نداشت و می گفت که نمی خواهد زحمت به آنها بدهند؛ پدر بیان می کرد که من نیاز به محافظ ندارم و خداوند حافظ من است.

وی ادامه داد: پدر به من گفت که درب پارکینگ را باز کنم تا ماشین را بیرون بیاورند؛ من هم درب را باز کردم، پدر ماشین را از منزل بیرون آوردند و در همان زمان فرد ملعونی که پدر را به شهادت رساند با لباس رفتگری و ماسکی که به صورت زده بود به اطراف ماشین می آید و شروع به جارو کردن می کند و در همان حین نامه ای را از جیب خود در آورده و به سمت پدر می گیرد.

مهدی صیاد شیرازی افزود: پدر بسیار مردمی بود؛ به همین دلیل پس از گرفتن نامه شروع به باز کردن پاکت می کند که آن فرد با ناجوانمردی تمام، کلت خود را از جیب در می آورد و در مقابل چشمان من شروع به تیراندازی می کند و چند تیر پشت سر هم شلیک می کند که این اقدام نشان از نفرت و دشمنی او داشت و بعد از شلیک به سمت کوچه پائینی می رود.

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی بیان کرد: در آن شرایط خداوند صبر و آرامشی را به من می دهد که بتوانم فضای به وجود آمده را مدیریت کنم؛ در آن زمان به این فکر افتادیم که به جای آنکه به دنبال فرد برویم، پدر را به بیمارستان برسانیم و سپس نیروهای امنیتی را مطلع کنیم؛ به همین دلیل پدر را به بیمارستان فرهنگیان بردیم.

راز موفقیت سپهبد شهید صیاد شیرازی چه بود؟

وی ادامه داد: پزشکان در بیمارستان بسیار زحمت کشیدند و عنوان کردند که فرد ملعون تمام تیرها را به مغز پدر اصابت کرده است و ما هر اقدامی را که توانستیم انجام داده ایم اما ایشان در همان لحظه اثبات گلوله ها به مغر ایشان به شهادت رسیده اند.

مهدی صیاد شیرازی با اشاره به تشییع جنازه باشکوه شهید صیاد شیرازی گفت: بوسه زدن مقام معظم رهبری بر تابوت پدر را مشاهده نکردیم اما در دلم این بود که اولین دیداری که خدمت حضرت آقا می رویم به جای اینکه دست ایشان را ببوسم، بر پای معظم له بوسه بزنم و اما نکته مهم این است که بوسه رهبر فرزانه انقلاب بر تابوت پدر نشان داد که وی مطیع ولی امر زمان خود بود چه در زمان امام خمینی(ره) و چه در زمان مقام معظم رهبری.

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی با تأکید بر اینکه پدر یکی از کلیدهای موفقیت دنیوی و اخروی خود را در تمام لحظات زندگی اطاعت از ولی امر زمان می دانست، ابراز کرد: روز پس از خاکسپاری پدر ساعت ۶:۳۰ دقیقه صبح به منظور زیارت مزار پدر رفتیم و با خود گمان می کردیم که جزو نفرات اول باشیم که به صورت خصوصی بر سر مزار پدر می رویم.

وی ادامه داد: در آنجا دیدم که تعدادی ماشین وجود دارد که متوجه شدیم مقام معظم رهبری زودتر از ما بر سر مزار پدر رفته اند و به من گفتند که من دلم برای صیادم تنگ شده است و نتوانستم صبر کنم و از باب دل تنگی اول صبح آمده ام و این جمله مقام معظم رهبری موجب شد که پدر معروف به صیاد دلها شوند.

مهدی صیاد شیرازی تصریح کرد: سالگرد شهادت سپهبد شهید صیاد شیرازی و سایر شهدا، میثاق و بیعت با اهداف و آرمان های شهداست که جان خود را در این راه فدا کرده اند و جوانان، نوجوانان و آینده سازان کشور نیز در این خط و مسیر باید قدم بردارند و از این مسیر نباید غافل شوند و اقشار مختلف مردم بدانند که مسیر شهدا، مسیر ولایت، انبیا، ائمه معصومین علیه السلام و در نهایت خط و مسیر خداوند متعال است و این مسیر باید حفظ شود.

جوانان موتور محرک نظام هستند/ لزوم توجه به بازدارندگی اقتصادی کشور

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی با اشاره به نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» گفت: نامگذاری هر سال در واقع نکات و سرفصل درجه یک آن سال است که همگان و به ویژه مسئولان وظیفه پیگیری آن را دارند.

وی بیان کرد: طی سال های اخیر مقام معظم رهبری بر مسائل اقتصادی کشور تأکید دارند که به بازدارندگی اقتصادی کشور باید توجه شود و اقشار مختلف مردم نیز وظیفه دارند که به میزان وسع خود به مسئله تولید، حمایت و پشتیبانی از آن و برطرف کردن موانع اقدام کنند.

مهدی صیاد شیرازی تأکید کرد: نگاه اقتصادی ما باید به داخل باشد و این مسئله به معنا عدم ارتباط با سایر کشورها نیست؛ اما محل تکیه گاه ما باید به ظرفیت های موجود در کشور باشد چرا که ظرفیت های طبیعی خدادادی همچون نفت، گاز، پتروشیمی و نیروهای انسانی در کشور وجود دارد.

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی خطاب به جوانان عنوان کرد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری جوانان موتور محرک نظام هستند و نیروی جوان در بخش های مختلف سیاسی، نظامی، فرهنگی، علمی باید خودسازی کند؛ در زمان شهادت پدر در جلسه ای به نیابت از پدر قرار بود لوح سپهبدی به من بدهند تا رشادت ها و زحمات پدر در جایی برای همیشه ثبت شود، من قرآن شخصی خود را برده بودم و از مقام معظم رهبری درخواست کردم تا جملاتی را برای من بنویسند تا منحرف نشوم و در جوانی ام در مسیر درست حرکت کنم.

وی ادامه داد: رهبر فرزانه انقلاب در صفحه اول قرآن نوشتند "جوانی و خودسازی فکری، روحی و جسمی را مغتنم بشمارید، در قرآن عزیز انس بیابید و با آن تدبر کنید و نماز را با توجه و حضور بخوانید و فضای معطر شهادت را که زندگی شمار ا فرا گرفته، قدر بدانید".

سپهبد شهید سلیمانی مجموعه ای از شایستگی ها و توانمندی ها بود

مهدی صیاد شیرازی در خصوص سپهبد شهید سلیمانی گفت: مردم کرمان، مردم بسیار مجاهد و شریفی هستند که یکی از شخصیت های برجسته و ممتاز این استان، سپهبد شهید سلیمانی است که وی زحمات بسیار زیادی برای کشور، سپاه پاسداران، سپاه نیروی قدس و محور مقاومت کشیدند.

فرزند سپهبد شهید صیاد شیرازی افزود: شهید سلیمانی مظلومانه به شهادت رسیدند و وی شخصیتی بود که تمام عمر و لحظات زندگی خود را وقف در راه خدا کرده بود.

وی با تأکید بر اینکه سپهبد شهید سلیمانی ولایت مدار بود، خاطر نشان کرد: ایشان مجموعه کثیری از شایستگی ها و توانمندی ها به لحاظ اخلاقی و فکری بود و من از نزدیک دو بار ایشان را در بیت رهبری و حرم امام راحل دیدم؛ سپهبد شهید سلیمانی در دل ملت جای داشت و مردم دوست بودند و کیفیت شهادت ایشان الگو و اسوه برای همگان است.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark