داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
 » شاید این دختران سفیران فرهنگی ممسنی شوند/کسی چه میداند!
کد مطلب: ۶۳۲۴۲
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۱
شبکه های اجتماعی زمینه ساز نگرشی نوین در تعامل و ارتباطات انسانی شده اند. این شبکه ها، با از بین بردن فاصله های زمانی و مکانی، ارتباط افراد با یکدیگر را در تمام نقاط دنیا برقرار می سازند.
 » شاید این دختران سفیران فرهنگی ممسنی شوند/کسی چه میداند!
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: در هفته گذشته یکی از ویدیوهایی که در شبکه های اینستاگرام ،تلگرام و واتس آپ دست بدست میچرخید وکاربران برای همدیگر ارسال میکردند فیلمی چندلحظه ای بود که دقایقی ازجشن دانش آموزان کودک دختر مدرسه ای در نوراباد ممسنی فارس با پوششی از لباس های لری و تماما شاد است که موسیقی محلی این منطقه لرنشین نیز دراین کلیپ شنیده میشود.

کسانیکه این ویدیو را در صفحات خود به اشتراک گذاشتند موضعات مختلفی را برای این کلیپ مطرح نمودند: برخی از آن بعنوان جشن پیروزی انقلاب اسلامی در آستانه چهل سالگی نام بردند وبرخی از آموزش حضور دانش آموزان با لباس محلی و آشنایی با رسوم و فرهنگ حاکم بر این نقطه و ورزش صبحگاهی بالباس و موسیقی محلی  خبردادند.

بدون توجه به توضیحات مسئولان و متولیان این مراسم باید گفت : هردو عنوان انتخاب شده برای این کلیپ نشان از استقبال افکار عمومی از برگزاری چنین مراسمی در یک مدرسه و مکان آموزشی دارد.

انگار آنچه در این مدرسه روی داد همان اتفاقی است که همیشه ما در مقایسه فضای آموزشی کشورمان با کشورهای توسعه یافته از آن رویا گونه حرف میزنیم و بارها حتی از تریبون های رسمی گفته شده باید فضای آموزشی مدارس ما بسمت شاد بودن دانش آموزان برود، بارها گفته بودیم در ژاپن دانش آموزان در مدرسه فلان میکنند و بهمان .

اکنون برپایی جشن پیروزی انقلاب دریک مدرسه که خواسته یا نخواسته دانش آموزان با لباس لری که سرمایه تاریخی ومعنوی آن دیار میباشد شرکت میکنند و موسیقی محلی رایج در ممسنی و کهگیلویه وبویراحمد نواخته میشود.

همان موسیقی که چند روز بعداز انتشار این کلیپ وزیر ارشاد در سفر به استان بوشهر تاکید کردند: حمایت از موسیقی سنتی، کلاسیک و محلی مورد توجه است و تلاش می‌شود از این موسیقی به‌عنوان هویت ایرانی حمایت و دفاع شود.

اما در حالیکه کاربران شبکه های اجتماعی با استقبال از بروز چنین اتفاق شادی ویدیو را شهر به شهر و طیف به طیف برای هم ارسال مینمودند وبرابر با آخرین پیگیری ها تا آنسوی مرزها نیز به بازنشر این کلیپ تصویری پرداخته شده و تحلیل ها برمشی تمجیدی بوده ، منتقدین و مخالفین نیز دست بکار شدند و برای سرکوب و شاید تسویه حساب با مسئولان فرهنگی و آموزشی دراین شهرستان از واژه هایی با تیزی واثرگذاری بیشتر استفاده نمودند تا جائیکه مسئولان مربوطه در اموزش وپرورش ممسنی مجبور شدند در این زمینه توضیحاتی را ارائه دهند.

وازدیگرمنظر باید گفت : دراین جشن چیزی نواخته شدبنام موسیقی محلی  که جولیوس پرتنوی، پژوهشگر مطرح موسیقی طی تحقیقات زیادی دریافت كه موسیقی قادر است بر سرعت سوخت‌و‌ساز بدن، كاهش یا افزایش فشار خون، سطح انرژی بدن، سیستم گوارشی و... (بسته به نوع موسیقی‌ای كه پخش می‌شود) اثر مثبت داشته باشد و بر ررفتار کنترلی کودکان بیش فعال تاثیرگذارباشد و باید پذیرفت پخش چنین موسیقی حتی در ورزش های صبحگاهی نیز میتواند برمیزان روحیه نشاط و شادابی قبل از آموزش دانش آموزان اثرمثبتی بگذارد و درحالیکه اکثرموزیک های پخش شده در حین ورزش و نرمش ها و حتی قبل وبعد گزارشات ورزشی خصوصا فوتبال از رسانه ملی برگرفته ازموسیقی های غربی میباشند چه اشکالی دارد در مدارس موسیقی محلی و قومی پخش گردد؟.

بهرحال با نگاهی به نظرسنجی های منطقه ای و استقبال عمومی کاربران از این رویداد کسی چه میداند شاید همین کلیپ شادی کودکان معصوم ممسنی بتوانند بیش از همه سمینارها و بخشنامه ها و سازمان های مرتبط با گردشگری ومیراث فرهنگی ،درمعرفی فرهنگ ممسنی تاثیرگذار تر باشد واصلا شاید در آینده نزدیک و پس از رسیدن این کلیپ به دست رئیس جمهور روحانی و وزیر آموزش وپرورش همین شیوه شادی به دیگر مدارس کشور تعمیم داده شود و فرهنگ ممسنی یکبار دیگر درتاریخ این مملکت قدعلم کند.واگر خوش بین باشیم دور از دسترس نیست.
سخن آخر اینکه ماقیم کودکانی نباشیم که ذات آنها با موسیقی آذین شده و بی سند بخود اجازه دهیم این شادی را از آنها بگیریم

 

Share/Save/Bookmark