داخلی آرشيو يادداشت صفحه 
امتیاز مثبت 
۴
 
گذری بر زندگی بزرگ بانوی اسلام حضرت خدیجه (ع)
سردبیر
کد مطلب: ۲۹۹۵۲
تاریخ انتشار:سه شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۳
اوشیدا: ثمره درخت نشان از استواری آن می دهد و پاکی زهرا(سلام الله علیها) نشان از زلالی خدیجه (سلام الله علیها)
گذری بر زندگی بزرگ بانوی اسلام حضرت خدیجه (ع)
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: حضرت خدیجه همسر گرامى رسول اكرم صلى الله علیه و آله، ۶۸ سال پیش از هجرت نبوى صلى الله علیه و آله در شهر مكه به دنیا آمد. پدر وى خویلد بن اسد و مادرش فاطمه دختر زائدة بن اصم می باشد. او در چهل سالگى با حضرت محمد صلى الله علیه و آله كه ۲۵ سال از عمر شریفش را سپرى كرده بود ازدواج نمود. بنابر قول مشهور ثمره ازدواج خدیجه شش فرزند به نام‏هاى قاسم، عبدالله، رقیه، زینب، ام‏كلثوم و فاطمه علیهاالسلام بود. قبل از اسلام وى به خاطر دارا بودن صفات پسندیده و فضائل اخلاقى و پاكدامنى، «طاهره‏» لقب گرفت. ثروت خدیجه در میان اهل مكه بی نظیر بود و اهالى مكه با اموال وى به صورت مضاربه ‏اى تجارت می كردند. خدیجه پس از ازدواج با پیامبر همه آن ثروت را در اختیار حضرت رسول نهاد و بدین ترتیب از جنبه اقتصادى، دین اسلام را تقویت نموده و در گسترش آن نهایت تلاش خود را به جاى آورد .
مقام او در نزد پیامبر اكرم به حدى بود كه در مدت ۲۵ سال زندگى مشترك با این بانوى با عظمت، آن حضرت به خاطر تكریم وى با هیچ زنى ازدواج نكرد و بهترین دوران جوانى خویش را به وى بخشید. بعد از رحلت ‏حضرت خدیجه، رسول اكرم همیشه به یاد محبت‏ها و تلاش‏هاى او بود. بنابر برخى اقوال خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر اكرم با دو نفر دیگر به نام‏هاى «ابو هالة بن زراره تمیمى‏» و «عتیق بن عائذ مخزومى‏» نیز ازدواج كرده بود. این یاور با وفاى رسالت‏ بعد از ۲۵ سال زندگى در كنار حضرت خاتم الانبیاء صلى الله علیه و آله در دهمین سال بعثت در ۶۵ سالگى و در دهم ماه رمضان چشم از جهان فرو بست و قلب رسول خدا صلى الله علیه و آله و مسلمانان را داغدار نمود .




پیامبر اكرم در مورد همسر گرامى خویش می فرماید: «خدیجه زنى بود كه چون همه از من روى می گردانیدند او به من روى می كرد و چون همه از من می گریختند، به من محبت و مهربانى می كرد و چون همه دعوت مرا تكذیب می ‏كردند به من ایمان می ‏آورد و مرا تصدیق می كرد. در مشكلات زندگى مرا یارى می ‏داد و با مال خود كمك می كرد و غم از دلم می زدود.»
مطالعه تاریخ زندگى حضرت خدیجه علیهاالسلام نشان می ‏دهد كه او هم در دوران جاهلیت و هم بعد از بعثت ‏خاتم الانبیاء داراى فضائل اخلاقى و كمالات معنوى بوده است. او در جامعه خود به عنوان یك الگوى زن برتر، تاثیر بسزایى در گسترش صفات نیك انسانى داشته است. سخاوت، كرامت، ایثار و فداكارى، عفت و پاكدامنى، دوراندیشى و درایت و توجه به مستمندان، عطوفت و مهربانى و صبر و استقامت، از جمله فضیلت‏ هاى پسندیده ایست كه صفحات تاریخ این زن نمونه را نشان می ‏دهد .
به همین جهت آن بانوى یگانه در میان زنان رسول خدا شرایط هم كفو بودن را احراز نمود و یك همتاى واقعى براى حضرت محمد صلى الله علیه و آله بود. عدم ازدواج مجدد پیامبر اكرم در زمان حیات خدیجه كبرى علیهاالسلام نشانگر جاذبه ‏هاى معنوى و فضائل اخلاقى بی شمار در وجود آن حضرت است، كه بدون تردید برخوردارى از آن صفات نقش مهم و اساسى در زندگى رسول خدا داشته است. به همین جهت پیامبر این بانوى تربیت‏ یافته را از برترین زنان بهشتى شمرده و می فرماید: «افضل نساء اهل الجنة خدیجة بنت ‏خویلد و فاطمة بنت محمد و مریم بنت عمران و آسیة بنت مزاحم امراة فرعون؛ بهترین زنان اهل بهشت عبارتند از: خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد و مریم دختر عمران و آسیه دختر مزاحم [یعنى] زن فرعون.»




مادر به عنوان مؤثرترین عامل محیطى و وراثتى در پرورش و رشد شخصیت كودك است. حضرت خدیجه علاوه بر این كه به نص قرآن مادر روحانى همه مؤمنین است، به عنوان مادرى شایسته و با ایمان در دامن خویش، فرزندان نیك و صالحى براى رسول‏ خدا تربیت نمود. وى شش فرزند براى پیامبر به دنیا آورد و در دامن پر مهر خویش پرورش داد كه در میان آن‏ها حضرت فاطمه علیهاالسلام از رتبه خاصى برخوردار است. دخترى كه رهبرى اسلام بعد از پیامبر اكرم و حضرت على علیه السلام از نسل او پدید آمد و ادامه یافت .
این دختر با مادرش آنچنان ارتباط نزدیک داشت كه هنگام رحلت‏ حضرت خدیجه، فاطمه علیهاالسلام كه در حدود پنج‏ سال داشت‏ شدیدا بی تابى می كرد و به دور پدر بزرگوارش می چرخید و می گفت: « پدر جان! مادرم كجاست؟» حضرت جبرئیل نازل شد و فرمود: یا رسول‏ الله! خداوند می فرماید: سلام ما را به فاطمه برسان و به او اطلاع بده كه مادرش خدیجه در خانه ‏هاى بهشتى با آسیه و مریم زندگى می كند.

مهرورزى و محبت‏ به كودكان و رفع نیازهاى معنوى و عاطفى فرزندان، یكى دیگر از اصول تربیتى اسلام می ‏باشد. حضرت خدیجه به عنوان یك مادر دلسوز و مربى آگاه در این مورد حساسیت ویژه‏اى داشت.

حضرت خدیجه گذشته از فضائل اخلاقى، از كمالات علمى نیز برخوردار بود. تاریخ گواهى می دهد كه خدیجه در مورد دانش عصر خود اطلاعات فراوانى داشت و از كتاب‏هاى آسمانى آگاه و از نظر عقل و درایت و زیركى بر تمام زنان حتى بسیارى از مردان معاصر برترى داشت. بنابراین او داراى تمام كمالات و امتیازهایى بود كه یك زن می ‏تواند داشته باشد .
او در ترویج آیین شوهردارى اسلامى و رعایت ‏حقوق همسر، نیز نهایت تلاش را به عمل می ‏آورد .با شیوه ‏هاى مختلفى فضاى خانواده را آرام نگاه داشته و امنیت روحى و روانى را براى شوهر و فرزندان برقرار و زمینه را براى رشد فضائل اخلاقى فراهم می ‏آورد.
حضرت خدیجه علیهاالسلام به عنوان الگوى دختران و زنان مسلمان در مورد انتخاب حضرت محمد صلى الله علیه و آله به عنوان همسر آینده خویش ملاك‏ها و اصولى را مطرح می كند كه از گفت و گوى وى با پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله معلوم می ‏شود .
خدیجه هنگام پیشنهاد ازدواج با رسول خدا صلى الله علیه و آله به وى گفت: به خاطر خویشاوندیت ‏با من، بزرگواریت، امانتدارى تو در میان مردم، اخلاق نیك و راست گوئیت، مایلم با تو ازدواج كنم .
ارزش این انتخاب خدیجه آنگاه نمایان می ‏شود كه بدانیم او در آن هنگام، موقعیتى عالى و ممتاز در جامعه خود داشت و تمام امكانات و زمینه ‏ها براى ازدواج وى با هر یك از جوانان نامدار و ثروتمند قریش فراهم بود.

 ثمره درخت نشان از استواری آن می دهد و پاکی زهرا(سلام الله علیها) نشان از زلالی خدیجه (سلام الله علیها)

هم اکنون در جامعه ای که ناهنجاری ها و کمرنگ شدن اعتقادات بیداد می کند زنان جامعه باید به اینچنین بانوان فداکار و برتر متوسل شوند و اعمال آنها را سرلوحه کارهای خویش قرار دهند چرا که همیشه اعتقادات در صدر تمام امورات قرار گرفته است و ارزش هر انسانی به میزان عقیده پاک و اعتقادات بزرگ انسانی می باشد که آن اعتقادات توسط ائمه اطهار برای جهانیان بویژه مسلمانان  تعریف شده است امیدواریم بانوان میهن عزیزمان با توجه به توسلات و الهام گرفت از منش و سیره بزرگ بانوان اسلام از جمله حضرت خدیجه کبری و با عنایات آقا امام زمان (عج) همیشه با عزت و سربلند در میادین مختلف زندگی باشند.
Share/Save/Bookmark